Rašyk
Eilės (78096)
Fantastika (2304)
Esė (1552)
Proza (10908)
Vaikams (2712)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (369)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 6 (0)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter





2013-05-21 14:59
MJ2X11

2013 05 21

Aš savo draugo klausdavau. Ar tai gyvenimas?
Plika galva, randas paakyje, apie kurio atsiradima yra keturios skirtingos istorijos, o aš net nepamenu, kuri iš jų tikroji. Tuščias butelis, žetonas "vienas mėnuo", kuriuo senai nustojau didžiuotis.
Jūra skalaujanti padus ir nusinešanti dienos vargus. Valtis su skyle dugne, nebemaitinanti mano skrandžio nuo praėjusių metų. Besiliadžianti saulė šildanti svetimus. 
Tu man pasakyk, kodėl vandenyje mano atvaizdas skaidresnis už mano mintis? Ar dėl to kaltas tik aš? Ar ir jie? O gal tu?
Tfu, smelis burnoje kas ryt jau nebeatrodo taip keistai kaip anksčiau, tik šlapimo nelaikymas šiek tiek pradeda erzinti.
2013-03-14 14:57
MJ2X11

2013-03-14

Norėjau sustoti ir pažvelgti į save veidrodyje. Pažvelgti sugebėjau, bet sustabdyti visatą jėgų neužteko.
2012-04-20 13:45
MJ2X11

2012 04 20

Visada galvojau, kad kreditai ne man. Aš geriau parduosiu viską ką turu, ir pavaišinsiu draugus cigaretėmis, nei pats skolinsiuos iš jų.
Bet taip jau susiklostė, kad tapau alkoholiku ir to nesiruošiu slėpti, o ir paslėpti būtų buvę sunku. Visi kaimynai tai žino. O jeigu jau kaimynai žino, kad aš alkoholikas tai greičiausiai ir visas miestas žino. Kai paprašiau šiandien barmeno duoti išgerti į skolą, tai jis man kumštį parodė.
Bet ką tas barmenas suvokia apie žmoniškumą. Laimei dar yra gerų žmonių. Kad ir turgaus prižiūrėtojas. Leido už dyka turguje  linoleumu prekiauti. Sakiau parduosiu linoleumą ir sumokėsi. Jis numojo ranka ir nuvedė mane prie viešojo tualeto. Sako, čia vis tiek niekas nenori prekiauti. Vakarop pasiprašiau, kad kaimynas iš dešinės pasaugotų mano turtą pas save palapinėje. Jis patikino, kad turgus nakties metu rakinamas ir galiu drąsiai palikti linoleumą prekybinėje vietoje.
Po akimirkos tas kaimynas susiprato, kad aš laukiu, kol jis baigs rūkyti. Ir vietoj to, kad duotų nuorūką, davė visą cigaretę. Neslėpsiu, kad nuorūką vis tiek įsidėjau į kišenę ateičiai.
Atsisėdęs ant susukto seno linoleumo ritinio kaifavau puse valandos, kol išdrįsau paprašyti, kad greičiausiai paskutinis lankytojas pridegtų ją. 
Jis ir pamėtėjo man idėją. Sako, durnas tu, pardavinėji čia savo šlamštą geriau nueik į greitųjų kreditų kioskelį ir tau už nieką pinigų duos.
Bet aš gi išdidus, sakau, kai nieko nebeturėsiu, tada ir pradėsiu gyventi į skolą.
2012-04-19 10:45
MJ2X11

2012 04 19

Pirmas rytas kai pabudau blaivus. Jeigu taip galima pavadinti rytą po dienos kai nieko negėriau, o iki tol tris mėnesius intensyviai sportavau. Įdomu kada taurelės kilnojimo federaciją įsteigs, greičiausiai tapčiau čempionu.
Palietęs galvą net žagtelėjau, iš kur pas mane tiek plaukų. Gi nuo kudikystės mama stropiai kas savaitę kirpdavo plikai. Į veidrodį nežiūrėsiu, nes jo nebeturiu namie. Reiktų iki kirpyklos nueiti, bet problema ta pati, dėl ko vakar negėriau.
Skrandis po truputi pradeda siųsti signalus, kad nori maisto. tiesa ir vakar jis to paties norėjo, bet virtuvė gi tuščia. Ne, ne taip, kad tuščios spintelės, o taip, kad ji apskritai tuščia. Na gal ir ne visai tuščia, dujų ir vandens vamzdžiai dar yra. Pabijojau jų pjauti, nors manau metalo supirkykloje gaučiau pakankamai, kad galėčiau bambalį nusipirkti.
Guliu sau tuščiame kambaryje ant žemės, žiuriu į tarpą tarp sienų, kur anksčiau durys stovėjo ir geniali mintis šovė į galvą. O gal kam linoliaumo reikia. Va kur stovėjo spinta ten jis visai dar naujas. Idėja gera, pamaniau ir tuo pat metu pasikasiau nuogą užpakalį.
2011-12-29 13:56
MJ2X11

2011 12 29

Kepdamas ryte omletą prisiminiau akimirką iš vaikystės. Mano senelis kartą kepdamas omletą riebiai nusikeikė.
-Po šimts perkūnų, susiradau bobą, kuri sekmadieniais švenčia. Sūneli, o tu žiūrėk, kad tavo merga būtų komunistė.
Pamenu kaip linksėjau jam galva. O po kelių mėnesių stebėjau pro langą kaip jaunimas su vėliavom kažkur bėgo. Po to šūviai, daug ašarų ir degtinės. Senelis kelis mėnesius miegojo virtuvėje apsikabinęs butelį. Vis kartojo:
- Pasaulio pabaiga, nėr gyvenimo, žmonės kvailiai.
Pamenu ir man buvo šokas, nes bijojau, kad nebepavyks susirasti jaunos komunistės. Net į mokyklą eiti nesinorėjo, nes visiems buvo gerai, o man ne. Bet po kiek laiko apsipratau. Vakarietiška animacija grąžino vaikystę.
Tiesa žmonos iki šiol neturiu. Ne tai, kad komunistės neradau, bet visos nori švęst ir ne tik sekmadieniais.
2011-12-06 16:15
MJ2X11

2011 12 06

Lyg būčiau pakvaišęs dėl šventinto vandens.
Pačiam sunku buvo patikėti, kad atsikėlęs 11:11 ryte prie lovos ant staliuko rasiu megztą beretę. Juodą su raudonais dryžiais, einančiais nuo krašto iki centro. Na ir juokinga ta mano mama ir vėl ji bus paaukojus mano sielą bažnyčiai, pagalvojau išsyk, kaire ranka nubraukdamas snarglį. Suspaudžiau minkštą, šiltą beretę ir buvau bemetąs pro pravirą langą, kai pamačiau etiketę.
O ne,- išsyk pagalvojau, pasikasydamas nuskustą plikę,- tai ne mamos darbas, ji pati būtų numezgus. Ir nupirkt negalėjo, pensiją tai aš jos vakar pragėriau.
Užsidėjęs megztą beretę išsyk pajutau jos teikiamą šilumą, tą gerumo liepsną, kutenančią odą. Iš patirto transo pažadino švelnus pagyvenusios moters balsas:
- Ar patinka mano dovana, nuodėme mano?
Kojos staiga nutirpo, nes išsyk prablaivėjusios akys suvokė, kad ne mano čia kambarys. Ir tik pasukus galvą į lovą širdis akimirkai sustojo.
Priešais mane gulėjo nuoga septyniasdešimties metų moteris su lygiai tokia pat berete ir sukdama apie pirštą rožančių nerūpestingai šypsojosi.
2011-11-29 13:40
MJ2X11

2011 11 29

Nesuprasdavau, kaip gali žmonės gerti priešais veidrodį. Pabandžiau ir žinot patiko. Tik viena problema, kuo butelis tuštesnis darosi, tuo ilgiau reikia raginti kolegą nestabdyti. Septinta diena blaivūs ir jau nori stovintis veidrodyje duoti man į snukį. Kol kartu sėdėjom tai draugelis, o kai pabandžiau apgauti, kad negaliu, nes lankau anoniminių alkoholikų būrelį, iš karto kumščius pakėlė. Nepatikėjo seno alkoholiko sapalionėm. - Ei, išleiskit kas nors, - bent jau pabandžiau prisišaukti pagalbon žmoną. Neieško bestija, džiaugias matyt, kad savaitę kaip užsitrenkęs rūsy sėdžiu.
2011-11-21 16:31
MJ2X11

2011 11 21

Norėtųsi buvusį draugą pasveikinti, su jo gimimo diena, bet ir vėl tas nuvalkiotas, išgalvotas, netikras simbolizmas. Skaičiai virsta alkoholio upėmis ir sekančia dieną skaudančia galva. Skaičiai mus persekioja kasmet tą pačią dieną, kuri iš esmės nėra ta pati. Ir ne vien dėl to, kad ji išgalvota, nuvalkiota ir netikra, bet ir dėl to, kad supuvusio mentaliteto saulėlydyje, niekas nežino ar sekančią dieną, nieko nekalta seila sulauks saulėtėkio. Beprasmiška prognozuoti pasaulio pabaigą kai dauginimasis vardan malonumo, beatodairiškai didina nesnusisekusių pesimistų kariuomenę. Ir vis dėlto pasistengsiu ignoruoti draugo norinčio būti pasveikintu skambutį.
2011-03-30 13:18
MJ2X11

2011 03 30

Ech tas nevykęs mano silpnumas.
Sustojau pakelėje prie sukiužusio rožinės spalvos Honda Jazz automobiliuko. Pakeičiaus dviem simpatiškoms merginoms nuleistą padangą. Padariau gera darbą, bet dabar graužiu save, kad tapau per daug geras kitiems. Per daug atlapojau savo širdį. Matau laimingus žmones ir kažkaip liūdna, kažkaip netikra.
Noriu kuo greičiau į rūsį, pakilnočiau štangą, išlenkčiau taurelę. Po to lauko katinams atimsiu maistą ir išliesiu pieną kur kaimynės palieka. Jei kaimynės burnos parodysiu vieną pirštą. Reikia, kad diena baigtūsi pagal mano prigimtį.
Dar ledų nusipirksių. Na tų, kur luboms apšviesti, nes kaimynas minėjo, kad pas mus namie perdegė.
2011-03-25 16:38
MJ2X11

2011 03 25

Šventvagiškas tikėjimas ir altoriumi šliaužiantis juodai pasirengęs vyras. Norėjau pakuždėti jam į ausį nuodėmę, bet tik riebiai nusikeikiau. Mano balti akių obuoliai lakstė į visas puses nežinodami kur dėtis iš gėdos. Buvo tikimybė, kad raumenis sutrauks mėšlungis, bet gavęs poros maldų bausmę pradėjau garsiai kikenti iš laimės. Įdomiausia tai, kad moteris klūpėjusi už nugaros išvadino mane bedieviu. Nors aš visa savo esybe jaučiu, kad dievas yra šalia manęs ir manyje.


1 2 3
[iš viso: 29]
Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą