Rašyk
Eilės (78096)
Fantastika (2304)
Esė (1552)
Proza (10908)
Vaikams (2712)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (369)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 10 (0)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter





Kotrynaaai Kotrynaaai

Karpe, kaip gyveni?

Šis kūrinys buvo tarp savaitės geriausių


Pavargau ši vakar kažkokia kvaila diena, dirbi sunkiai iki devinto prakaito ir žinai, kad šūdą uždirbsi, algos užteks penkiom dienom, jas pagyvensi taip kaip nori, o po to,, batai´´, skolinkis, ar plėšk banką... toks pavargęs savo žalutėliu vandenyno gelmės bemsu užvažiavau į,, iki´´ parduotuvę. Nei pats nežinojau ko noriu, priėjau prie akvariumų karpių ir karališkų penkiolikos milijonų metų senumo erškėtų. Ten ką tik įvyko drama. Pardavėja išsėmė su sietuvu pirkėjui karpį ir čia pat jį pritrėnkė, daužydama jį už uodegos įsikibus įvilktą į celofaninį maišelį į aliumininį stalą visų seserų, giminių ir artimų draugų akivaizdoje. Kai priėjau viena karpė sreso aiškiai būsenoje krypavo galva pirmyn atgal lyg sakydama. Svajojau apie gražų pilną laimingą gyvenimą ir... tokia pabaiga. Staiga pamačiau žmonijos veidą, viskas suvartojama per burną ir iššsikama per šikną. Tik viena kryptis. Suvartoti, suvalgyti, ir iššikti. Kitos krypties nėra. SU VAR TO ti, IŠ ŠIK TI. Viską, nesvarbu gyva tai, auga, nori gyventi savaip, būti laimingi, ar jie turi intelektą ar ne. Kažkaip pasidarė graudu žiūrėti į tą sustresavusią karpę raudonomis lūpomis, desperatiškai purtančią galvą. Kodėl tik žmonės mano galintys jausti, užjausti, gal ji ką tik neteko mylimo brolio, mylimo draugo, gal vienintelio artimo sutvėrimo. Man pasistojo plaukeliai ant rankų.
Apsigrežiau, išėjau iš parduotuvės, įsėdau į savo žalią bemsą ir nulėkiau į didesnį prekybos centrą,, maxima´. Ten nusipirkau plastikinį didelį indą, ir parlėkiau atgal. Pardavėjai išaiškinau, kad karpį žadu ne valgymui pirkti, o paleisti į prūdelį prie namų, taigi, jei tai įmanoma, ji turinti atsargiai jį pagauti savo tinkleliu. Ji žiūri į mane lyg į kvailį, tačiau gaudo, vis parodau savo auksinę žuvelę, ra§udonomis lūpomis, kuri desperatiškai bando slėptis už vyresnių žuvų, ir išvengti giminaičio pritrenkto čia pat lemties. Kai ją įleidžia į indą, nutariu kad gal jai su bendražygiu būtų linksmiau. Tai greitai išrenku ir paprašau pagauti dar vieną karpį.
Kai stoviu eilėje su jais plastikiniam inde, priešais stovintis tėvelis su sūneliu atidžiai žvilgteri į mano naujus globotinius. Jiems paaiškinu, kad vežu juos į prūdą paleisti, ne valgymui. Nei iš šio, nei iš to tėvelis paduoda kokius tris eurus prisidėdamas prie karpių paleidimo į laisvę meninės akcijos/areakcijos. Atsirakinu savo mašiniuką ir patalpinęs juos šalia prie sėdynės, važiuoju šilutės plentu link Trinyčių prūdų. Pakeliui vienas bendrakeleivis, žuvelės raudonom lūpom draugelis iššoka iš indo, tenka skubiai sustoti ir jį sugavus grąžinti pas draugę. Kažkaip linksma pasidaro nuo viso to. jau temsta, o širdį džiugu, nuovargis seniai dingo. Privažiavęs, prisiparkuoju ir einu per gatvę su indu. Kažkokia studentė laukia autobuso ir atidžiai žiūri. Kai prieinu prūdelį ir pritūpęs prie pat vandens leidžiu juos į vandenį jie jau nurimę, gal net kiek per daug, tenka vandenį dar stumtelti, kad plauktų į laisvę. Jau keli metai kai važiuoju pro trinyčių prūdus, vis pagalvoju apie savo žuvį, kaip jai sekasi, ar turi šeimą, vaikų, ar ištvėrė žiemą, ar nepagavo koks žvejas. Tarp kitko praėjus kokiai dešimt dienų po to nuotykio, skaičiau miesto dienraštyje, kad nusausinami porą prūdų šalia miesto, ir susirinkę savanoriai gaudė žuvis rankomis jau apsekusiame vandenyje ir perkėlinėjo karpius, lydekas, šamus ir kitas žuvis į Trinyčių prūdus. Ogo, turės mano raudonlūpė pakovoti už išlikimą ir save, /pagalvojau ir nusišypsojau.
2020-08-19 19:26
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 5 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2020-09-03 19:21
Damastas
Nežinau ar skaityti dar kartą, o gal kas nors pacituotų tas juokingas vietas, kurių nepastebėjau...

3.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2020-08-21 19:43
Atėja
5
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2020-08-20 12:28
neberijus
kiek karpių privistų jeigu visi taip elgtumeis. tai būtų laimės žvejams. 5
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2020-08-20 10:06
Alicija_
Būtų įdomus, jei tekstą sutvarkytumėt, o šiaip nuotaikingas, ačiū :)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2020-08-19 22:50
gogo

Laikykis vakaro vėsos ir nepaleiski niekad niekados!
inde plastikiniame už išlikimą kovoki atgalios!
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2020-08-19 20:39
twentyFour
tokio vaizdo nemačiau , bet teko pačiai apdoroti...namie , nematant vaikui...
kalta, mėgstu farširuotus karpius :(( 5
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2020-08-19 19:35
gunta
5
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2020-08-19 19:34
gunta
nu ir prijuokinai, iki ašarų :D
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą