Rašyk
Eilės (78154)
Fantastika (2307)
Esė (1554)
Proza (10911)
Vaikams (2714)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (370)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 12 (2)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







...... Žmonės man šypsosi! Šitai pastebėjau visai neseniai. Argi dar reikia aiškinti, jog, kaip ir kiekvienas normalus, statistinis vienetas iš karto pradėjau nujausti negerą. Vis dar mėgindamas susivokti, kas gi taip linksmina dorus garbaus mūsų miesto piliečius, pradėjau dažniau nei įprasta užmest akį veidrodin. Ieškojau ten, kaip sakoma „suprastėjimo“ ženklų, arba, neslėpsiu, ne itin pageidaujamų požymių, tarkim kurie, kaskartą verstų rodyti dantis juodaplaukį tiekėją, - iš pažiūros visai „putiovą“ bičą, deja apdovanotą pernelyg ilgom blakstienom ir didelėm, jautriom akim. Čia pat, teisybės dėlei reikėtų pažymėti, kad dėl migdolinio aksomo žvilgsnyje, matyt, visdėlto kaltas armėniškas jo motinos kraujas, ir kad tai, dar visiškai nieko neįrodo, greičiau išduoda tik mano vis stiprėjančią parnoją ir liguistą vaizduotę nebūtiems dalykams.
    Tačiau, kaip ten bebūtų, galiu jus užtikrinti, jog nėra itin smagu, kai žmonės vos pažinę tave, sekantį kartą jau spigina linksmais žvilgsniais ir, jei tik neturi problemų su dantenom, tuoj pat blykčioja tau iš toli daugiau mažiau akinančiais ir nepadoriai apnuogintais krūminiais. O ten, kaip toje stebuklingoje lobių skrynelėje: auksas, sidabras, porcelianas, net deimantai, o kitąkart tiesiog geležis, kartais kariesas arba gyvenimo bei nelygių kovų išmuštos prarajos.
    Štai aš žvelgiu į veidrodį - veidas tas pats, gal tik senstelėjęs keletą metų, gal  keletas papildomų kg, gal nebe toks lankstus ir gyvas, kokiu jausdavausi po rytinės mankštos, suderinto raciono ir puodelio kavapniosios „Pu-erh“ naktipiečių vietoje.
    Tačiau visa kita mažai tepasikeitė, turiu galvoje, kad fizinių pratimų darbe atsirado daugiau negu sočiai, o rytais vietoje žaliosios arbatos ceremonijos dabar renkuosi populiarą „antsmūgiokavospliuscigarėtė“ programą. Du viename, taip sakant, - išbandyta ir patvirtinta, matyt, jau ne vienos vargdienių kartos.
    Ir, nors protarpiais jaučiuosi, kaip Orwel'o arklys, arba tas skruzdėliukas, kur turėju penkis viršaičius ir dirbo jiems aitvaru, tačiau palaipsniui imu suprasti, kai kurias tokias mielas gyvenimo tiesas. Pavzdžiui, kaip smagu vidury savaitės parsinešti porą-trejetą alaus ir vakare įsmeigus į teliką bereikšmį žvilgsnį dėtis, kad girdi ir matai viską kas tau sakoma, ir kas vyksta aplinkui, atsakinėti trumpais „aha“ ir „nu jo“, daryti tai, dargi vietoje ir laiku.
    Ištisas menas, mielieji žydrųjų ekranų stebėtojai!
    Rytais, tiesa, sunku keltis. Kažkada strykteldavau penktą ryto, lėkdavau į baseiną ir pastumdyti geležis, pasiganyti į ateinančias mergas, arba kartu su nuolatiniais veikėjais paskaldyti negudrių, tačiau visuomet atletiškų anekdotų. Ir taip kas rytą. Tiesą pasakius, tas buvo prieš keletą amžių, gal net prieš Kristų, nors, griečiausiai sapne. Arba pasakoje, kurią pats susikūriau, kaip vaikas susigalvoja sau neesamą draugą.
    Dabar, net nebežinau, kaip yra iš tikrųjų, gal aš vis dar sapnuoju. Tik štai nubudus dažnokai maudžia nugarą ir raumenis, skauda net rankų pirštus, ir kiekvienas mielas rytas prasideda lyg nedidelės pagirios. Ir kokio velnio, pasakykit jūs man, tie išperos šaiposi? Net kai atsikeliu ne ta koja, net kai urzgiu sau tyliai ir virš galvos man renkasi juodi žaibuojantys debesys, net ir tuomet kas nors, vistiek praeidamas mirkteli ir nusišypso.
    Tegu juos šunes, po velnių. Jaučiuosi pervargęs jau nuo pat gražaus-mielo ryto. Statau ant stalo nugertą kavos puodą ir dar kartą giliai įkvėpęs keliu ragelį: „Sveiki. Ne nepažadinot, viskas tvarkoj. Žinoma galiu kalbėti, žinoma turim. O kada reikia? Vakar? Jokių bėdų, gerbiamasai - viską sutvarkysim. ”
    Trūktelėjęs ataušusios kavos sviedžiu telefoną ant neišbrendamos popierių šūsnies. Akimirksniu nebelieka jokių audros debesų, tik tokios, beveik šventos aureolės pasklinda palubėje ir draugiškai žaižaruoja visais  vaivorykštės atspalviais
- Ko tu dabar vaipaisi, Justy? – Klausiu kolegos ir bendražygio, spėju nemažiau nuodėmingo nei aš savo praeituose gyvenimuose.
- Tu pirmas pradėjai, - krizena anas. Jam šįryt visiškai ne motais mūsų prastos karmos ir jų reikalai.
    Gal tikrai, visuomet pradedu pirmas, tik nebepastebiu to ir, net nežinau ar dabar džiaugtis čia, ar liūdėti.
    Nužvelgiu ant stalo numestas murzinas pirštines, monitorių papuoštą tuzinu lipnių, spalvotų priminimų ir aplink visą tai išsikerojusį kanceliarinį Gordijaus vertą šedevrą, o iš ten, tarytum papykęs, tolydžio garsėdamas ir visaip kitaip rodydamas man savo nekantrumą vėl pradeda zirzti skambutis.
- Justeli, gal tu žinai, kur gauti supisto keramzito?



    Abu Justo telefonai jau spiegia siaubingai įsiėdusias melodijas, bet šiuo kartu mes nebekreipiam dėmesio, - žvengiam taip, kad net ašaros trykšta; tubūt šitaip juokiasi visi, kurių duona vienodai raudona.

2009-12-11 22:02
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 17 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2022-04-01 05:40
Passchendaele
3
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2021-06-26 12:09
Fabrikantas
Žodžių vartojamas pagal tuteišiškąją prasmę žodžius daro beprasmiais.
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2021-05-16 10:46
lulu________________________________
Linksniai klaikūs, sovietiniai.
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2021-01-27 22:16
54866
parašyta gal ir gerai, bet kažko lyg ir trūksta... galbūt tęsinio, kuriame kažkas atsitiktų? bet juk tai gerai, kad žmonės jums šypsosi, man tai patinka besišypsantys žmonės
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2021-01-20 14:22
_sudie_
na toks provincialo pasižiūrėjimas į save veidrodyje ir pagalvojimas a jezau kokis aš gražus :O)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2020-07-11 11:10
gogo
nereikia aiškinti  kodėl žmonės tau šypsosi
tai labai senas nuvalkiotų humoreskų triukas
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2020-06-20 13:35
Loke1
O jūs ne žurnalistas pgl profesiją ar ne pagl?
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2018-05-12 00:44
raidžių šalis
-
Įvertinkite komentarą:
Geras (4) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2018-04-06 07:08
Vetra Vika
Šypsenos... gyvename žemiškąjį gyvenimą, kurio kasdienybėje ne kiekvienas pastebime grožį, gėrį ir savo nuotaikos veidrodinių atspindžių reikšmę kitiems...
Šypsokimės, džiaukimės... Žmonės - nesukelkime skausmo...
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2018-01-22 09:20
varna
ego ego, veidrodėli, pasitrauk...banalus tekstas, atleiskit, ko gero kaip osmenybė esate įdomesnis, 3
Įvertinkite komentarą:
Geras (3) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2017-08-16 07:52
laikas yra laikas
5
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (3)
Blogas komentaras Rodyti?
2017-08-13 22:35
relsai
kaip tikras lietuvis apsinuodijai šypsenom ir susipiso keramzitas
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2017-07-26 23:46
___ _
klišos špsenos
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2017-03-18 16:35
_ ___
jeigu šypsenos tai ne 1
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2016-12-18 12:33
mint
visai skaniai perskaičiau :)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2011-12-28 07:49
paint me as a dead soul
nu, turbūt neblogai... hui ten žino jus. pirma pastraipa tai šūdas suvis. bo nesudominanti išgyvenimais ar ten stilium rašybos. o gal kerštingas esu tiesiog... xuj ten razberiot.
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2011-09-20 10:51
Trantsliukatoriuts Agu Kitkits
Ir tia trupuciuką puvau plogats..., pet dometsui taip ir reikia HO HO HO!:P
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2011-09-19 14:00
Trantsliukatoriuts Agu Kitkits
Pirma pastraipa pripinta žodžių, atrodo, vien tam, kad „pasidarytų“ neblogos literatūros gabaliukas, kai visą tą...„huinia“ galima buvo parašyti paprasčiausiai vienu vaizdžiu sakiniu, ką geras rašytojas ir būtų padaręs.
Skaitant toliau... „huinia“ tęsiasi:D Kol pagaliau, berods penktoje pastraipoje supranti, kad tai viso labo tik eilinis, eilinio „prarandi jaunatviškumą, atrandi alų ir norą tapti rašytoju“ buitinis pasakojimas apie savo buitišką buitį ir plius – manymas, kad tai labai reikšminga, išskirtinai išskirtina ir todėl labai įdomu bei bus naudinga visai likusiai žmonijai. Deja be autoriaus su jo lyyriniu herojum, dar yra begalė ir galima net drąsiai teigti, kad pilna lygiai tokių pačių vyrų, kurie visa tai jau žino kiaurai, skan, yra patyrę, todėl – kurių velnių jiems dar šitai skaityti?? Užtenka ir savų kasdienai kasdienių istorijų, o moterys..? Moterys, atleiskite man už tiesmukumą, bet jos pakankamai apsivemia nuo savų kava+cigaretė, alus+genialios mintys su filosofiniais pavedžiojimais po kambarį ir dar kitų literatūriškai neįreikšmintų „prajovų“ su talentais, tai kam dar, leiskite jūsų paklausti, eiti pas kažkokį Domestą, ieškoti papildomos vėmulio dozės, m?? Na o jei jos turi dar nepaklaikusius nuo viso šito vyrus, tai ir iš viso...joms tada domestos tik tualete reikalingas..HO HO HO.
Tiesa, reikia pripažinti, kad maždaug nuo  0,7 kūrinio, ramiai sau gurkšnojant arbaTo, jau truputį įmanoma skaityti, nes autorius jau bent šiek tiek nušoka nuo savo ego, nors, aišku, gal ir pats to nepastebi. Bent jau labai tikėtina. Toliau mano, kad yra labai šmaikštus, „philosofinis“ ir „bajeristas“ ir dėl to gali rašinėti „oridžinalius“ komentarus po kitų, visai jau taip ir nebloga kūryba.
Lyginant šį autorių su kokia nors mmergička..na 16-17 metų, t. y. Viską pastačius į savo vietas, žmones suskirsčius į real kategorijas pagal priklausymą, ..na panašiai, kaip kad vertinimo komisija suskirsto moksleivius grupėmis – čia penktokų grupė, o čia jau dvyliktokų, ir todėl vertinimo kriterijai, savaime suprantama skirtingi, tačiau prizinė vieta tik viena, todėl neuostabu, kad ją užimti pagal savo kategoriją gali ir penktokas. Taigi pagal tas real kategorijas, šis kūrinys, kaipo „vyriškų atseit philosofijų“ ir „mergaitiškų atseit seilių meilių“ būtų visiškai lygiavertis, o tiksliau – jie būtų lygiaverčiai, tačiau, nežinia dėl ko, po mergaičiukės kuolų paprastai sudedami kuolai ir pasiūloma jai tokius talpinti tik į dienoraštį, kai tuo tarpu šitam, atsižvelgiant į amžiaus bei lyties kategorijas, duodami pakankamai geri balai ir nesiūloma šablinti dienoraštin, nors jam panašu, kad ten kaip tik būtų ir  vieta..:D
Įvertinkite komentarą:
Geras (4) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2010-05-22 13:09
Viena Tokia
Ale kiek daug verks,kai mirsi.Ale nepakenčiamų žinok nėra,tai geriau neturėk tiek daug reikalų,vistiek atsiras geresnių:))
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2010-03-05 00:23
lyris
5
Įvertinkite komentarą:
Geras (2) Blogas (1)
1 2
[iš viso: 24]
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą