Knygos
Romanai (1924)
Poezija (621)
Pjesės (34)
Vaikams (140)
Kitos (905)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 16 (2)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter





Da Vinčio kodas

Da Vinčio kodas Betselerių rašytojas Dan Brown pateikė dar vieną savo intriguojantį, sukeliantį prieštaringų jausmų kūrinį „Da Vinčio kodą“.

Tai dar vienas kūrinys sulaukęs nemažai kritikos ir Vatikano pasmerkimo. Matyt šokiravimas, intrigos – Dan Brown gyvenimo ir kūrybos dalis.

Kas tas Da Vinčio kodas? Kokios paslaptys sieja Da Vinčį, Botičelį, Niutoną, Hugo su Jėzumi? Kas tas Šventasis Gralis? Kas sieja Marija Magdalietę su Jėzumi ir kus slypi josios palaikai? Tai tik keletas paslapčių, kurių gausu Dan Brown romane.

Šiame savo kūrinyje autorius pateikia „faktiškų įrodymų“, kad krikščionybė paremta kraujo praliejimu, apgaubta melu, o už bažnyčios sienų vyksta „karai“.

Dan Brown savo romane pateikia įrodymų, prieštaringai vertinančių Bažnyčią ir krikščionybę ir vienas jų -  Leonardo Da Vinčio paveikslas „Paskutinė vakarienė“. Štai čia rašytojas sukuria didžiausią intrigą ir „faktą“ prieš Bažnyčia ir krikščionybę – rašytojas paveiksle atranda neatitikimų su biblijoje parašytais faktais. Prie stalo, pagal Bibliją, turi sėdėti Jėzus ir dvylika jo mokinių, tačiau paveiksle Leonardas Da Vinčis nutapęs dvylikos mokinių, tarp kurių yra viena moteris, sėdinti Jėzui iš dešinės pusės – tai Marija Magdalietė.

O visa istorija prasideda nuo kriminalo – šokiruojančio ir paslaptim apgaubto žymaus kuratoriaus Žako Sonjero nužudymu Luvro muziejuje. Jau pati pradžia suintriguoja skaitytoją.
Staiga Dan Brown sukurtas herojus Robertas Lengdonas atsiduria kodų, paslapčių kupiname pasaulyje. Fibonačio seka, skaičiaus fi reikšmės, penkiakampės žvaigždės ir paslaptingas raktas rakinantis „paslaptį“ – štai ką tenka išsiaiškinti Robertui Lengdonui ir kas sudomina skaitytoją.
Dan Brown romane „Da Vinčio kodas“ dalyvauja dvi prieštaringos pusės – Krikščionių bažnyčia ir jos globojama Opus Dei bei Siono vienuolynas. Ir abiejų pusių vienintelis tikslas – surasti Kertinį Akmenį, nurodantį kelią prie Šventojo Gralio.

Skaitytoją suintriguoja kas tas Siono vienuolynas? Kas tas Šventasis Gralis ir kur jis yra? Visa tai prikausto skaitytoją prie Dan Brown „Da Vinčio kodo“. Rašytojas savo knygoje pateikia paaiškinimus,kas yra Siono vienuolynas bei smulkius paaiškinimus apie fibonačio seką, skaičiaus fi reikšmę, penkiakampės žvaigždės reikšmę.

Visame romane veiksmas vyksta apie Siono vienuolyną. Romane autorius pateikia paaiškinimą, kad Siono vienuolynas – slapta europiečių draugija, įkurta 1099 metais. Siono vienuolynas buvo įkurtas, kad saugotų tūkstantmečių paslaptį, kad Jėzus nebuvo šventasis ir nedarė stebuklų, o tik paprastas geros širdies mirtingasis, vedęs Mariją Magdalietę su ja susilaukęs dukters Saros.

Pabaiga romano tradicinė - gėris nugali blogį. Kertinis Akmuo surandamas ir atsiduria gerose rankose, paaiškėja kas yra Šventasis Gralis ir kur slypi Marijos Magdalietės palaikai.

Greitas tempas, painus siužetas,intriguojančios paslaptys, painūs kodai, anagramos, tamplierių istorijos, pagoniški atributai – visa tai žavi skaitytoją ir verčia jį domėtis istorija.

Žmogaus nežinojimas beribis, o noras pažinti begalinis. Tačiau Dan Brown įrodo, kad kartais tai, ką žinom, nebūtinai yra Tiesa.

Būtina perskaityt Dan Brown „Da Vinčio kodą“, kad suprastume, jog gali egzistuoti ir kitokia tiesa. Priverčia žmogų susimastyti apie save, savo vertybes. O paėmus knygą į rankas,teturėsit vienintelį norą – išsiaiškinti tą simbolių ir paslapčių apgaubtą „Da Vinčio kodą“.
2008-01-04
 
Kita informacija
Recenzento
vertinimas:
Pavadinimas
originalo kalba:
Da Vinci Code
Tema: Romanai
Leidykla: Jotema
Leidimo vieta: Kaunas
Leidimo metai: 2004
Vertėjas (-a): Indrė Žakevičienė
Puslapių: 368
Kodas: ISBN 9955-527-99-4
Daugiau informacijos »
 
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 7 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2008-06-05 22:41
Mliepsna
man patiko si knyga,greit skaitoma ir gan idomi:]
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2008-01-11 19:10
Vai
Vai
Na, nebūtina juk atskleisti visas knygos paslaptis. Gal kam nors bus įdomu ir norės išlaikyti intrigą. Tad linkėčiau recenzija įvertinti, o jei ji patinka, ir yra tokio pobūdžio, tai dar ir suintriguoti skaitytoją.

Sėkmės.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2008-01-10 21:33
Paula_
negaliu pakest sito rasytojo
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2008-01-09 11:39
Crysta
Popsų popsas, sakyčiau "pravalas" ir jokių faktų. Šia tema yra tikrai daug vertingesnių knygų.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2008-01-08 13:12
a lukosevicius
perskaičiau ir gailiuosi litų išleistų knygyne. deja bronius iš kitos pusės balos nepasakė nieko naujo ir nuo vidurio knyga romanas tampa panašus į kryžežodį o ne į lit kūrinį. da vinčas nesupyks-bronius prasčiausias jo vardo skleidėjas ir populerintojas
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2008-01-08 11:32
Sniego mėnuo
Ei, na nereklamuokite čia knygų, reiktų kokį įstatymą įvesti ir rasyk.lt, kuris draustų reklamas, skatinančias ,,gerti" tokias knygas vienu mauku. Po to kai prisigeria tokių knygų, tai net žodžių trūksta, ima kartoti tą patį per tą patį, ir gėrėtis, oi kaip skanu buvo!
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2008-01-07 20:05
iievaaa
Žiauriai gera knyga!
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2008-01-07 17:35
Arvena
"Betselerių rašytojas Dan Brown pateikė dar vieną savo intriguojantį, sukeliantį prieštaringų jausmų kūrinį  - „Da Vinčio kodą“." -atrodo, kad knyga išleista prieš savaitę.
"Staiga Dan Brown sukurtas herojus Robertas Lengdonas..." - tarsi kiti personažai nebūtų sukurti.
"kodų, paslapčių kupiname pasaulyje. Fibonačio seka, skaičiaus fi reikšmės, penkiakampės žvaigždės ir paslaptingas raktas rakinantis „paslaptį“ ir "Rašytojas savo knygoje pateikia paaiškinimus, kas yra Siono vienuolynas bei smulkius paaiškinimus apie fibonačio seką, skaičiaus fi reikšmę, penkiakampės žvaigždės reikšmę." - deja vu? Kažkaip labai jau stengiamasi įtikinti, kad tai - labai įdomi knyga, bet per daug pakartojimų, pseudoretorinių klausimų ir pan. Silpnai šiaip jau.
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2008-01-06 13:54
Jugo_Džiova
Žavinti*
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2008-01-06 13:53
Jugo_Džiova
Prikaustanti, intriguojanti ir žavinati? Tiesą sakant baisiai nuobodi knyga.

Recenzija irgi nekokia. Galėjai bent apsimesti, kad blogų bruožų neieškojai.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2008-01-05 20:15
Valkas
O man atrodo kad reikėtų paieškot nesamoningesnės recenzijos. "...pateikė dar vieną savo intriguojantį..." - gražiai atrodo, kai knyga parašyta jau prieš n metų, diskusijos nurimo o kritikai užmiršo paskutinius argumentus.
O knygą vertinčiau 5 balais. Dešimtbalėje sistemoje žinoma.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2008-01-05 16:12
Natrix
Na nežinau, man atrodo, kad prastesnės knygos dar reikėtų paieškoti. O ir recnzija tokia šiaip sau... Labai šabloniška, ypač pabaiga.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Knygų recenzijos

Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą