Rašyk
Eilės (78171)
Fantastika (2307)
Esė (1555)
Proza (10913)
Vaikams (2717)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (371)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 6 (0)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter





2024-03-24 11:58
Akademix

Pavasario aidai

Sveiki, tamstos! Su pagreitį įgavusiu pavasariu! Seniai matėmės, tai pasidalinkime įspūdžiais ir pastebėjimais, gandais ir liudijimais. Linkiu atsinaujinti, pasitempti, praplėst akiratį, pasipuošti, prasieiti skverais, pralėkti magistralėmis! Baltųjų snieguolių žydėjimo, pomidorų dygimo ir teroristinių išpuolių metas. Kovo saulei nedrąsiai žvilčiojant pro debesų plyšius, smalsiai slampinėjau gimtojo miesto vaikystės durniavimo vietovėmis. Oho, kaip užaugo medžiai, sumažėjo tvorų, akį traukia nauji namų fasadai. Išvartyti lauko tualetai ir šiukšlinės, išberti sugrėbtų lapų maišai -  naktį rajone buvo veiksmo. Kažkas filmavo TikTok‘ą?! Kiti laikai, naujos mados, nauji trendai, darausi per senas ir netolerantiškas jaunimo išmanioms išdaigoms. Langas praviras, tai naktimis dažnai pabundu nuo parskrendančių paukščių virtinių triukšmavimo. Ko klykia sparnuočiai?! Gaila, kad baigėsi biatlono sezonas, taip azartiškai stebėjau. Dabar apsikroviau save lietuviško futbolo podkastais. Visko tiek daug, o selekcijos metodologija neveikia. Tai ir vartoju viską iš eilės, tik duokit!
2023-12-24 12:45
Akademix

Šventiniai sveikinimai ir kiti bla bla bla...

Sveiki, žiemos ir gruodžio rūpesčių iškamuoti! Metai į pabaigą, tai pats laikas gaminti tradicinę baltą mišrainę, virti spanguolių kisielių, apkloti silkę patalais ir sudedant visus taškus ant i ir ė, brūkšnelius ant u, kablelius tarp vienarūšių, bejungtukių sakinio dalių ir daugtaškius, atsikvėpt, parašyti apžvalginį rašinėlį. O buvo daug nusivylimų, savimi ir kitais, piktumų, neteisybės. Pakeičiau nuomonę apie kai kuriuos žmones. Dėl to kažkiek gaila. Gal per daug tikiuosi iš aplinkinių. Kai, ramiai atsisėdęs, pagalvojau, tai reikia mažiau galvot, nes galvojimas – ne panacėja. Reikia veikti! Kaip visada, buvo daug abejonių ir mažai užtikrintumo. Gal todėl, kad ne visu šimtu procentų savo rogėse sėdžiu. Rogės darosi ankštos, kalneliai žemi, o ambicijos išaugo šliaužtinukus ir jau baibokas flomasteriais paišo ant sienų... Savirealizacija dehidratuoja. Pats kaltas. Gal su patirtimi ateina ir didesnės galimybės?! Palyginus su ankstesniais metais, sekėsi taupyti. Dar sausio pirmą dieną iškratysiu nuo gegužės mėnesio puoselėtą arbatpinigių taupyklę, tai bus matyt, kiek šiemet klientai mylėjo. Aš kai kurių klientų nemyliu dėl to, kad jie, parazitai, nesupranta bajerių, komedijos, rašo skundus. Priimu tai kaip silpnumą. Bendrai, kiek daug silpnų aplinkui... Ne, nesakau, kad pats labai stiprus, tik gal lūkesčiai kiek perdėti ir humoro jausmas aštrokas... Linkiu visiems malonios, turiningos draugijos prie Kūčių stalo, linksmų, kad ir besniegių šv. Kalėdų. O ateinančiais metais būkime kuriančiais, darančiais, skatinančiais, dalinančiais gėrį drakonais!

2023-10-27 13:11
Akademix

Eilinis spalio penktadienis

Sveiki, rudens fanatai ir heiteriai! Ką jūs?! Pabudome ir vėl narsiai kariaukime tuos savo nesibaigiančius kasdienius, mielus ar nemielus karus… Užtaisom apkabas rytine kava su pienu be laktozės, skrebučiais, eggs’ais ir bekonu. Pirmasis sniegas drėbė nelauktai. O ar ne per anksti? Ar pasikeitėt ratus į žieminius? Kodėl iš prekybos centrų lentynų dingo pigios apelsinų sultys? Buvo gers variants užsigėrimui. Atnešė spalis visokių abejonių, painiavos, pasvarstymų, minčių, mįslių. Ai, gal tik pasirodė… Bet sutapimais nelabai tikiu. Čia panašu į sistemą! Mygtuko vėl nepaspaudė. Priėjo be eilės. Aš irgi sutinku, kad pirmumo teisė nagliausiems, fiziškai stipriausiems, didžiausiems rėksniams. Dar kiti gudriai prisidengia mažais vaikais, senatvinėmis ligomis. Toks dabar žostkas pasaulis. Reikia šviesti visuomenę: mokyti, kaip teisingai užrašyti šiandienos datą, gerbti kitų darbą, laiką, asmeninę erdvę. Nežinau ar turi dar kokios prasmės rašomi tekstai, kai atsirado tas dirbtinis intelektas, kur paspaudus kelias knopkes sugeneruojama pasaka apie išgalvotą ar tikrą gyvenimą… Amen.

2023-10-27 09:02
Akademix

Klausimas

Kodėl iš parduotuvių lentynų dingo pigios apelsinų sultys?
2023-10-20 11:18
Akademix

Papunkčiui

1. Mokymų yra šiek tiek per daug. Taip kuriamas konfliktas tarp darbovietės kabinetinių žiurkių ir klientų aptarnavimo specialistų.
2. Išdžiūvusios odos sezonas prasidėjo.
3. Pamiršau atšvęsti grybavimo sezono pabaigtuves. 
4. Nauja draudimo kompanija bando bendradarbiauti. Vyksta mokymai. Kaip parodė ilgametė praktika, ir vėl nepavyks...
5. Nepaisant užsieniečių daugėjimo man Lietuva širdyje liks tik lietuviams. Nes ir savų dalba***ų mums pilnai pakanka... (Širdutės ženklas).
6. Džiaugiuosi prasidėjusiu krepšinio sezonu, tačiau liūdina Mažeikių komandos rezultatai. Nonsensas, kad Mažeikiai žaidžia Telšiuose, Gargždai – Klaipėdoje, o Kretinga – Palangoje.
7. Medžių gražėjimo metas. Gamta duoda vaizdų (spalvų).
8. Taupymas tampa priklausomybe.
9. Drąsa veda į pražūtį.
10. Gyventi ir nežinoti, ko nori ar ko tikėtis iš gyvenimo yra šiokia tokia degradacija.
2023-10-03 22:16
Akademix

Apie vienatvę...

Sveikinu save fainą su gimtadieniu! Amžius kaip toj, kažkur girdėtoj, Prūsaičio dainoj... Linkiu sau naglumo, drąsos, kantrybės ir ištvermės nelengvame, prastai apmokamame darbe, nuotykių su žaviomis moterimis, aistros esamiems hobiams, sveikatos sau ir artimiems, pasauliui - taikos, rašykams - kokybės, psichinės gerovės, motyvacijos, vaizduotės polėkio!
2023-09-23 14:32
Akademix

Du tūkstančiai dvidešimt trečiųjų rugsėjis

Sveiki, sulaukę šilto rudens! Nors lauke plius dvim laipsnių, stipriau papūtus šiauriui, lapai jau krenta ir pažeme čeža. Toks gyvenims. Kas naujo jūsų daržuose, miškuose, baruose, barakuose? A Feisbuks da čiut jud ar visi jau išsikraustė į kitas soc. platformas? Grįžau iš lietuviško pajūrio atostogų, pridegustavęs užsieniaus vynų, prisideginęs ant saulės, prigrybavęs raudonikių ir baravykų, susigyvenau su pilkąja rutina, šiaip sau nuotaiką praskaidrinu smulkiomis detalėmis, mažais laimėjimais ir gėrio (?) skleidimu. (retais atvejais skėčio išskleidimu) Kas liečia vynus, tai rekomenduoju sausus ar pusiau sausus, jei nemėgstat saldžiai. Saldžiai daug neišgersi... Ir raudonus, jei nepatinka skaidrūs, permatomi ir nebijot dėmių po išsitaškymų. O galutinai dasimušti iki komos visada padės Agdam’o plastikinis butelaitis… Garbės žodis! Siunčia šiandien liaudis laiškus į televizijas, Prezidentui. Nu gal ir laimės ką. Neturi ką veikti, tai užsiiminėja miestiečiai savaitgaliais всякаю хуйнёю. Akinius naujus užsisakiau, sumokėjau 40 proc. algos… Nežinau, ar adekvatu… Ateisiu kitą savaitę pasirodyt ir į tave pažiūrėt per naujus stiklus. Pamiršau pasakyt, kad pasiilgau. Labai labai.
2023-08-18 12:53
Akademix

Sveiki, traktoristai ir melžėjos!

Parašykit, kas ant dūšios į komentarus. Apie gerus dalykus, teigiamas patirtis, nusivylimus, nesekmes, netikėtas galimybes, praradimus, netikėtus atradimus, pasiekimus.
2023-07-22 17:27
Akademix

Grandiozinė rašykų vidurvasario fiesta 2023!

Mieli draugai!!! Taip nejučia praskuodė pusė vasaros, ania...  Prisiuogavot mėlynių, prisiskynėt liepžiedžių, prisiplaukiojot prūduose, dabar metas švęsti iš dūšios! Ta proga rašykų partija-legenda "Kaktusų žydėjimas" visus diedus ir mergas kviečia į populiariąją kaimo turizmo sodybą "Pabūk kaimiečiu nors 5 minutes", kur jūsų lauks: didžiulės naminio alaus ir giros bačkos, tradiciniai kaimiški sotūs valgiai ir užkandžiai, avių aptvaras, šieno kupetos, kaimo kapela "Ups, biški nusidainuojam", instrumentinis ansamblis "Mušam cimbolus, pučiam į fleitą", šokiai, dainos iki pirmųjų gaidžių. Bus smagu, užsuk ir tu! Atsitempk draugų! Taip pat primename, kad šventės metu bus renkamas kasmetinis partijos nario mokestis, kuris pakilo 20 -čia nuošimčių.    Partijos vedlys, įkūrėjas ir puoselėtojas -Akademix
2023-07-07 19:01
Akademix

Fūlės totalizatorius, kirmgraužos!

Mieli bičiuliai: skaitovai, rašytojai, kuolintojai, internetiniai laido riteriai ir kt. Artėja Lietuvos futbolo grandų mūšiai tarptautiniame fronte, ot! O jūs esate be galo azartiški asabos! Taip taip! Todėl siūlau sudalyvauti grandioziniame totalizatoriuje, kuriame reikia atspėti visų keturių Lietuvos futbolo klubų pirmųjų tarptautinių varžybų rezultatus. Kas bus tiksliausias spėjikas ar spėjikė, tam ar tai garbė didžiulė, išgalvotas-nematomas fūlės žiniuonio ženklelis. Prizų neprižadu, nes jų kaip tai nėra visai... Mano spėjimai būtų tokie:

FK Žalgiris Vilnius - Struga Trim & Lum (Šiaurės Makedonija) 3:1
FK Panevėžys - FC Milsami Orhei (Moldova) 2:0
FC Hegelmann - FC Shkupi (Šiaurės Makedonija) 0:0
FK Kauno Žalgiris - Lech Poznan (Lenkija) 0:2 

O ką manot jūs, hiparikai?


1 2 3 --- 6 --- 12 --- 18 --- 24 --- 30 --- 36 --- 42 --- 46
[iš viso: 456]
Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą