Rašyk
Eilės (78096)
Fantastika (2304)
Esė (1552)
Proza (10908)
Vaikams (2712)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (369)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 2 (0)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Atsigulusi ir jaukiai apkamšyta Domicelė pageidavo pasakos apie fėjų arbatėlę ir puodelius išvarčiusį neklaužadą kaimynų kačiuką Balčių, kurią meistriškai sekdavo mama; o Leonas su tėčiu prieš miegą nuodugniai pervertė enciklopediją „Gyvoji gamta“, aptardami visus gyvūnus - nuo pirmykščių iki gyvenančių dabar. Gaila, kad nėra enciklopedijos apie soduose gyvenančias pasakų būtybes, mąstė berniukas...

Tėvams sumigus vaikai kaip kiškiai stryktelėjo iš lovelių ir pižamuoti bei basi išbėgo į sodą pas Jeronimą. Ten, virš gėlyno, jau dūzgė Levandos sparneliai ir tyliai cypsėjo jos draugių ir draugų balsai. Jonvabaliai pavyzdingai laikė žibintus, antraip susirinkimo dalyviai nebūtų įžiūrėję vieni kitų veidų. Net dailininkas Šilokas, apsirengęs oranžiniais dažais ištepliotą sermėgėlę, atsikepurnėjo iš gėlių tankmės. Jeronimas tik klapsėjo blakstienomis ir vis droviai raudo - kiekvienas Levandos žodis buvo muzika jo ausims.
Netoliese stovėjo stiklainis su karkvabalio lerva Šlykštūnu, kuris akivaizdžiai nepatenkintas riogsojo išvertęs riebias rinkes ir tingiai stebėjo, kas vyksta už stiklo.
- Turime padėti Jeronimui, - tvirtai prabilo Levanda. - Planas toks: keliausime į Raganų kalną, surasime Kemsynų raganą, paspęsime jai spąstus ir priversime grąžinti milžiną namo. Paprasta.
- Kaip priversti raganą? - nedrąsiai paklausė trys žolinukai: Veronika, Asiūklis ir Motiejukas.
- Užkutenti, užkutenti, - choru atsakė jų sesutės dvynukės Miglės.
- Nudilginsiu rankas ir veidą, - atsiliepė Dilgėlė. Žolinukų bendruomenės nariai jos prisibijojo, nes kiekvienai progai pasitaikius gąsdino savo dygliais.

Rožių fėjos, kurios buvo atsakingos už Senojo kelmo fabriko gynybą, pasiūlė spyglių ietis, spyglių paklotus, ant kurių užmynus pėdos paplūsta krauju, ir bebaimių rožių princų-lankininkų būrį, visuomet pasiruošusį pulti.

Žolėje tupėjusi Auslinda pasišovė įlįsti raganai į ausį ir išvesti ją iš proto.

- Tikėkimės, to neprireiks, - susiraukė Levanda. - Pirmiausia papurkšime jai į akis levandų miglos. Kai ji apkvais, įviliosime į spąstus, neišleisime tol, kol negrąžins Jeronimo pas šeimą.
-  Padėkime stiklainį su Šlykštūnu - gal raganai patiks? - pasiūlė Domicelė ir ši mintis visus sužavėjo.
-  Puikus masalas, - sušuko sodo gyventojai, o Jeronimas, nespėdamas nei žodžio įterpti, išplėtęs akis klausėsi diskusijos.
- Mums reikės ginklų, - tarė Leonas, mintyse skaičiuodamas savo skydus, kardus ir įvairaus kalibro šautuvus. Ilgai svarstęs nusprendė pasiimti medinį, bet labai tikrovišką kardą su dėklu ir skydą su šalmu.

- Ir paskutinis klausimas mūsų darbotvarkėje: kas keliaus į šią pavojingą kelionę, kuri gali baigtis… vieno iš mūsų mirtimi? – skaidrus Levandos balsas nė nevirptelėjo, tačiau susirinkimo dalyvių kūnais perbėgo šiurpas.

Ilgai sodas ūžė nuo prislopintų balsų dudenimo, kol buvo nutarta, kad Jeronimas ant pečių neš Leoną su Domicele, o Levanda tupės jo plaukuose. Vien mintis, kad leisis į kelionę su Levanda, Jeronimui suteikė daug laimės: jis be perstojo šypsojosi, o akys blizgėjo kaip juodi ežeriukai mėnesienoje.

- Ar mama ir tėtis leis mums eiti? - tyliai paklausė Domicelė savo brolio.

Visi susižvalgė, nes apie tai niekas nepagalvojo. Tėvai TIKRAI neleis.

- Nebent… eitume naktį, kol jie miega! Tai yra - dabar pat, - ryžtingai išpyškino Leonas ir pakėlė smakrą kaip tikras viskam pasiruošęs karys.
2021-05-04 14:56
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 4 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2021-05-06 10:09
Atėja
įdomiai 5
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2021-05-04 22:24
gogo
'jaukiai'
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2021-05-04 22:12
Trantsliukatoriuts Agu Kitkits
Fe, kiek daug priratsyta... taip ir likts Kitkio netkaityta!
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2021-05-04 16:49
Erato
Dėkui, Laila :) Ši pasaka yra jau parašyta, ilgokai bijojau paviešinti, tad atsargiai pradėjau po vieną skyrių čia talpinti. Jeigu yra nors vienas žmogus, pamėgęs šiuos veikėjus, vadinasi buvo verta parodyti. Ačiū Jums labai. Su šiais veikėjais gyvenu jau porą metų.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2021-05-04 16:44
Laila
Ir mane... (e buvo pabėgusi)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2021-05-04 15:17
Laila
Įtraukė ir man jūsų kūrinukas "Jaronimas", visai geras būtų filmukas, nes taip vaizdžiai papasakota. Lauksim tęsinio :)
5
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą