Rašyk
Eilės (78095)
Fantastika (2304)
Esė (1552)
Proza (10908)
Vaikams (2712)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (369)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 18 (2)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Felixas išvirto pro keturiolikto aukšto langą ir jau ruošėsi ištikšti, tik staiga persižegnojo, atsivertė ir minkštai nusileido ant žemės. O kai liko gyvas, tai pasidarė uolus katalikas.

Ir pradėjo Felixas visus versti į tikėjimą.

Pradžioje nuėjo pas kaimyną ir išvertė ąsotį, bet netyčia. O kai papasakojo, kas jam nutiko, kaimynas iš karto žmonai atidavė slapta nuo jos sutaupytus pinigus. Žmona pagalvojo, kad prasidėjo karas ir čia pat už tuos pinigus nusipirko naujus kailinius. Bet kai sužinojo, kas nutiko Felixui, tai atgal pardavė savo naujus kailinius, ir senus, ir visus savo auksinius papuošalus pardavė. Pasiliko tik vestuvinį žiedą, kurį vėliau irgi pardavė, o pinigus išdalino stoties valkatoms.

Valkatos prisipirko vyno ir lėbavo visą naktį, bet niekaip negalėjo žmoniškai prisigerti. Tada atėjo Felixas ir viską pasakė. Valkatos baisiausiai persigando ir likusį vyną nunešė į parduotuvę ir pareikalavo grąžinti pinigus. Pardavėja jiems parodė špygą ir pasakė, kad valkiojasi čia visokie lachūdros ir gadina jos reputaciją. Ir nuotaiką. Ir orą gadina. Ir apskritai. Bet išsiaiškinusi, koks reikalas, pardavėja pasivijo valkatas ir grąžino jiems pinigus ir netgi nepasiėmė vyno. Tiesą pasakius, ji atidavė valkatoms visus savo pinigus kiek tik turėjo ir dar pačią parduotuvę atidavė, o pati nubėgo gyventi į vienuolyną. Bet vyrų.

Vienuoliai pagalvojo, kad atšauktas celibatas ir leido sau truputį, ko anksčiau neleido popiežius. O - pasirodo - nieko panašaus! Popiežius baisiausiai pasiuto ir prakeikė vienuolyną. Ir vienuolynas nugarmėjo į prarają.

Tada paveldo inspekcija surašė protokolą ir skyrė popiežiui 369 € baudą už architektūros paminklo sugadinimą. Negana to pardavėjos vyras Zenonas pareikalavo iš prarajos ištraukti jo žmoną, o Italijos bulvariniai laikraščiai pirmuose puslapiuose išspausdino straipsnius, kaip Zenonas su popiežium bylinėjasi dėl savo bobos.

Kitą dieną mieste ėmė sklisti gandai, kad Felixas šventasis ir panašiai. Atsirado būriai jo pasekėjų, o bankininkai ėmė viešai išpažinėti savo nuodėmes. Visi užsimanė būti šventaisiais ir pradėjo masiškai šokinėti pro langus. Vieni dar bandė pasitreniruoti iš pirmo aukšto, bet kiti nieko nelaukė ir šoko iš keturiolikto. Taip iki vakaro visi užsimušė. Liko tik kaimyno žmona, kuri pardavė kailinius, geležinkelio stoties lachūdros ir Zenonas.

Ir, žinoma, Felixas.

Felixas visada lieka.
2018-07-19 21:26
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 12 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2022-04-01 09:20
Passchendaele
5
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2018-07-21 07:30
Žilis van Gogas
Kodėl Felixas? Jei jau Lietuva, tai Feliksas. Banalus.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2018-07-20 19:03
Nuar
Amerikietiškas jumoras. Svarbiausia garsiai juoktis. Žinant autoriaus gebėjimus rašyti iš kitų jo kūrinių, šis atrodo banaliu ir lėkštoku.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2018-07-19 23:47
Pelas
Gerai koncentruota geros satyros dozė. Pasigedau vieno taško ant i - bylos su popiežium baigties. Bankininkai su savo nuodėmėm kiek pasmukdė kartelę, nuspėjamas pavyzdys. O šiaip 5
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2018-07-19 23:10
varna
smagiai nuo pat pradžios užmegsta intriga - kaip išeities taškas, ir visa virtinė padarinių iš jos nuosekliai išplaukia, vieni kitus papildydami
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2018-07-19 22:36
Erla
x
Už paminklo pradanginimą, o nebe sugadinimą.
Nesupratau, kurioj vietoj turėtų būt juokinga.
2
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą