Rašyk
Eilės (78158)
Fantastika (2307)
Esė (1554)
Proza (10911)
Vaikams (2714)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (370)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 8 (1)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







PABUDIMAS: 1996




KŪDYKIO KLYKSMAS.
    Moteris pirmą kartą ant rankų pajuto savo naujagimio svorį. Jis buvo toks mažutis ir lengvas. Apvalus veidelis ir nedidelis juodų plaukų kuokštelis ant galvos. Jis buvo tobulas vaikas. Moteris negalėjo nuleisti akių nuo savo pirmagimio. Viena nedidelė ašara nuslydo nuo jos žando ant vaiko kaktos. Moteris atsargiai nubraukė ašaros lašeli nuo savo vaiko. Nuo savo berniuko. Prieš kelias minutes vaikas klykė iš visos gerklės, o dabar ramiai miegojo ant jos rankų.
    Iš tiesų jis nemiegojo, nes buvo negyvas. Moteris save ramino bandydama įtikinti save ir kitus, kad jos vaikelis tiesiog miega ir tuoj pat prabus. Neįmanoma, kad ką tik atsiradusi gyvybė taip greit užgestu. Tačiau vaikas, kuris prieš keletą minučių šaukė visa gerkle dabar gulėjo ant savo mamos rankų be pulso. Užsimerkęs, išblyškęs it netikras.
      Moteris po lėto glostė savo vaikui galva ir net pati nepajutus pradėjo dainuoti seną savo mėgstamiausią dainą apie meilę. Kadaise ji sau pasakę, kad kai tūrės vaikų dainuos šią dainą naktimis bandydama juos užmigdyti.
      Moteris šiek tiek stipriau suspaudė savo negyvo vaiko kūnelį, suprasdama, kad jį laiko paskutinį kartą. Stipriai apkabino vaiko kūnelį ir užsimerkė, dar kelios ašaros nuriedėjo skruostu.
      Tačiau tai nebuvo paskutinis kartas kai ji laikė savo sūnų.
      Vaikas atsigavo. Pradėjo klykti ant visos palatos.
      Moteris su šypsena ir ašaromis akyse pažvelgė į savo sūnų.
      Tai nebuvo pirmas naujagimis kuris tą naktį grįžo į gyvųjų pasaulį
      Ir ne paskutinis.
2015-03-24 08:55
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 7 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2015-03-30 14:08
Galaxy
apgailėtina
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2015-03-25 09:58
Fake_writer
Ką čia cackinatės- šūdo krūva ir tiek.
Tiek įdomių kūrinių pasipylė, tai vietoj to, kad skaitytų ir mokytųsi jaunimėlis, ateina ir padrebia visiško briedo kelias eilutes su "melejonu" klaidų ir dar būtinai pabrėžia, kad čia tik pati pradžia, nes ateity bus achujebieno dydžio romanas.
Netrivojasi ką nors įdėt- tam yra šiukšlių dėžė, welcome.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2015-03-25 08:49
Meškiukas
Kas?Kaip?Kodėl?
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2015-03-24 12:00
Lapalių Vanagas
Reikėtų vengti pasikartojančių žodelių. Pabaigoje palikta intriga nepagauna skaitytojo ir nepriverčia jo laukti kitos dalies, nors ir buvo bandoma tai padaryti. Prologas ne itin sužavėjo, kudkių zombių idėja (jeigu tai zombiai,  o greičiausiai taip ir yra) užskaityti galima. 
Dirbti dar reikėtų daug,  stilius turėtų patobulėti su laiku. Žinant, kad tai pirmasis autoriaus darbas įkeltas čia, galima tikėtis, kad kiti darbai bus geresni, jei autorius\ė nenuleis rankų ir norės tobulėti.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2015-03-24 11:44
Anomis0
Ačiū už kritiką ir patarimus. Tai mano pats pirmas bandymas kažką parašyti todėl pasistengsiu priimti patarimu ir mokytis iš savo klaidų. Tikrai atsiprašau už rašybos klaidas pasistengsiu jas panaikinti :)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2015-03-24 11:31
Andrėnas
Kūd_y_kiai zombiai? Šiurpokoka, nieko neprikiši... O dar šiurpiau viena ant kitos lipančios klaidos. "Klykė iš visos gerklės"? "Po lėto glostė"? "tūrės"?
Taip pat rekomenduoju mažinti pasikartojančius "jis", "jos", "savo" ir t.t. Tokiam trumpam tekste ir taip visiškai aišku, kieno vaikas ir kieno kūnelis.

Pati tema savotiška. Nepasakyčiau, kad labai kabina, ir tikrai nėra stulbinančiai nauja, bet intrigos trupinys yra. Susižiūrėk kalbą, ir rašyk. Bent jau pasitreniruosi ;)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2015-03-24 11:30
jovaras
o kas iš to? čia kūdikių prisikėlimas?
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2015-03-24 11:26
Aurimaz
Jei tai prologas, kodėl jam buvo suteiktas atskiras pavadinimas? Prologas yra tiesiog prologas.
Ir reakcija po tokio prologo... turbūt reiktų įsivaizduoti taip (monotonišku balsu):

Aha... yra kūdikis. Buvo negyvas. Pasidarė gyvas. Valio..?

Dėl teksto trumpumo prologai retai kada tampa pageidaujamu reiškiniu, todėl idealus variantas pradedantiesiems būtų tiesiog imtis pirmojo skyriaus.
Jei domina patarimai, pasufleruosiu iš anksto - pirmąjį daryk ne trumpesnį nei 10 000 ženklų. Drąsiai gali būti daugiau. Kodėl? Nes jei pirmas skyrius bus panašaus ilgio kaip šitas, tai tu nespėsi įsivažiuoti į kūrinio veiksmą, nebus sukurta jokia atmosfera, kurioje galėtų kvėpuoti skaitytojas ir yra tiesiog FIZIŠKAI neįmanoma į tokį kiekį sutalpinti skyriams būdingų elementų - pakankamai atskleisti pagrindinį herojų ir suteikti jo egzistencijai tikslą, kad skaityotjas norėtų jį perskaityti vėliau, kitose būsimose dalyse. Todėl - ne mažiau 10 000 ženklų. Su kabliuku ir noru skaityti toliau. Pamaitink savo skaitytoją sočiai.
Sėkmės.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą