Rašyk
Eilės (78158)
Fantastika (2307)
Esė (1554)
Proza (10911)
Vaikams (2714)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (370)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 5 (0)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Video, paskatinęs ir mane atskleisti savo išgyvenimus: http: //www. youtube. com/watch? v=Bp2Y6zNx0-o

Sveiki visi. Esu jaunas žmogus iš Vilniaus. Šiandien noriu sukaupti savo drąsą ir paskelbti visai Lietuvai apie savo seksualinę orientaciją. Ilgai apie tai tylėjau, ilgai nesiviešinau, kasdienybėje be reikalo neeskalavau šios temos, bet jaučiu, kad nebegaliu daugiau to slėpti. Nes tai liečia ne vien mane – tai liečia ir tuos mūsų europietiškos bei vakarietiškos šalies gyventojus, kurie yra tos pačios orientacijos kaip aš. Tikiu, kad mano toks pasiviešinimas gali padėti mus suprasti.

Pasirinkau atskleisti savo orientaciją raštu. Nors priimta tai daryti nusifilmuojant ir įkeliant vaizdo įrašą į internetą, bet neišdrįsau to padaryti, niekaip nesugebėjau išdrįsti viešai parodyti savęs. Neišdrįsau todėl, kad bijau mūsų visuomenės reakcijos ir galimų pykčio kupinų išpuolių.

Kodėl jaučiuosi nedrąsiai? Nes labai tikėtina, kad tokio viešo prisipažinimo, skelbimosi internete daug kas gali nesuprasti. Pas mus šalyje visą laiką buvo priimta, kad seksualinė orientacija ir visi kiti su seksualumu susiję dalykai yra asmeninė, neviešinama sritis, kurių niekas aplinkiniams nedemonstruoja ir aplinkinių apie tai neklausinėja. Todėl pažįstami, ypač besivadovaujantys tradiciškesniu, nepakankamai novatorišku ir tolerantišku mąstymu, gali pagalvoti ką nors nelabai gero.

Na bet su seksualine revoliucija (pasiekusia mūsų šalį po 1990 metų) papūtus gaivesniems Vakarų vėjams, bei mūsų šaliai perimant pažangesnę Vakarų kultūrą, reikia stengtis neatsilikti nuo laikmečio ir prabilti apie savo orientaciją viešai. Viešai pasakotis apie savo seksualinę orientaciją - tai šiais laikais labai svarbu, aktualu ir reikalinga. Argi aš klystu? Todėl stengsiuosi būti nuoširdus su jumis. Be to, savo orientacijos pasiviešinimas šiais laikais yra pripažįstamas drąsiu poelgiu. Nors tai ir ne tas pats, kas išgelbėti žmones nuo gaisro, bet ko gero, irgi pakankamai drąsu.

Man nėra lengva kalbėti šia tema, bet aš privalau būti stiprus, ir tęsti toliau. Nes įpusėjus negalima sustoti pusiaukelėje. Turiu prisipažinti jums, kad aš esu heteroseksualios, tradicinės orientacijos atstovas. Aš ne gėjus. Mane traukia moteriška lytis, ir man atrodo, kad vienas iš svarbiausių dalykų gyvenime – sukurti šeimą ir turėti vaikų. Gal kai kurie skaitytojai, ypač tie, kurių orientacija ne tokia kaip mano, gali tam nepritarti. Bet man atrodo, kad jie ir patys turėtų būti gimę iš tokios pačios vyro bei moters sąjungos. Ir kažkodėl turiu tokį įtarimą, kad tikrai neklystu.

Aš gimiau kaip vyriškos lyties vaikas, tai buvo akivaizdu iš karto, ir ligoninės darbuotojams net nekilo kažkokių klausimų, kad gal vaiko biologinė lytis nesutampa (arba ateityje nesutaps) su psichologine. Dokumentuose iš karto užrašė kaip berniuką, būsimą vyrą. Galbūt tam turėjo įtakos tai, kad tada dar buvo gūdus sovietmetis, ir Vakarų kultūros bei tolerancijos vėjai dar nebuvo padvelkę į mūsų šalį? Ir vėliau, augant, niekas net nepaklausė – o gal tu jautiesi mergaite, gal nori pažaisti su lėlėmis, gal tave aprengti mergaitiškais rūbais, kad geriau suprastum savo tapatybę ir galėtum pasirinkti, kuo tau geriau būti. Augino kaip berniuką, būsimą vyrą, ir niekam: nei man pačiam, nei tėvams, nei mokytojams, nei aplinkiniams – niekad nekilo minčių, kad gali būti kitaip.

Užaugau aplinkoje, kuri buvo krikščioniška, tradiciškai mąstanti, daug kas pasakytų – homosovietiška arba postsovietinė. Nors tai gali nuskambėti labai senamadiškai, bet man ir tėvai aiškino, ir mokykloje mokė, kad lytys yra tik dvi – vyrai ir moterys. Priešingų lyčių atstovai susituokia, augina vaikus. Iš mažens tokia tradiciška aplinka suformavo mano tokį mąstymo modelį ir tokią orientaciją, kokią turiu dabar. Nuo mažens visi auklėjo būtent taip, tik tokius pavyzdžius mačiau aplink, ir jau tik paauglystėje, apie 2000 metus pradėjome vis dažniau girdėti, kad egzistuoja gėjai, lesbietės, kad jie neturi teisių, kad jų labai daug tarp mūsų. Gal mes ilgai gyvenome tamsoje, nežinioje, ir tik iš Vakarų atėję LGBT judėjimai pradėjo šviesti mus ir parodė, kaip viskas turi būti?

Nuo mažens visą laiką atrodė, kad lytys yra tik dvi, ir niekad net nekilo minčių, kad iš tikrųjų egzistuoja penkios genderinės tapatybės: heteroseksualai, gėjai, lesbietės, biseksualai ir transseksualai. Mums, heteroseksualams, šioje plačioje seksualinių tapatybių skalėje skirta tik viena iš penkių vietų. Štai kaip – mums visuomet atrodė, kad mūsų dauguma, o pasirodo, mes vos ne mažuma, mes tik viena iš penkių tapatybių! Ir kaip mes, heteroseksualūs žmonės, šimtus metų gyvenome ir niekaip to nesupratome? Kodėl niekada to nesimatė, kad mes esame ne dauguma ir net ne pagrindinė orientacija?

Juk ir mano tėvai, ir seneliai, ir proseneliai – visi buvo heteroseksualūs. Ir nors jie (pasirodo) yra tik viena kukli tapatybė šioje modernioje orientacijų skalėje, bet kažkodėl per savo gyvenimus jie niekada to nežinojo ir nesusidūrė su jokiais kitų orientacijų atstovais. Mano seneliai apie gėjų ir lesbiečių egzistavimą sužinojo tik po 1990 metų, kaip Lietuva jau tapo laisva ir vakarietiška. O iki tol aplink save visur ir visuomet matė vien tik heteroseksualios orientacijos atstovus.

Proseneliai, ko gero, taip ir mirė nesužinoję, kad egzistuoja gėjai ir lesbietės, kad jų, pasirodo, yra labai daug ir kad mes, heteroseksualūs žmonės, esame visai ne pagrindinis Dievo bei gamtos sukurtas žmonių giminės pratęsimo būdas, bet tik viena iš orientacijų. Jie taip ir nesužinojo apie seksualinę įvairovę, kad gėjai ir lesbietės gali rengti eitynes miestų centruose, kad gali tuoktis, įsivaikinti. Netgi kad pasakos, kurias jie sekdavo savo vaikams, pasirodo, neatskleidžia seksualinių orientacijų įvairovės, ir kad pažangiausiose šalyse vaikams sekamos pasakos apie du princus, dvi pateles žirafas, leidžiamos vaikiškos knygos apie du tėčius ir dvi mamas. Pagal šiuolaikinius standartus, ko gero, mano proseneliai nugyveno netolerantiškus, tuščius ir beprasmiškus gyvenimus.

Pagal visa tai, ką papasakojau, aš turėčiau šiuolaikinėje visuomenėje jausti kompleksą dėl tokio senamadiškumo, krikščioniško fanatizmo, heteronormatyvizmo, sovietiškumo, tradicionalistinio fundamentalizmo ir homofobijos. Bet esmė yra tame, kad aš tokio komplekso nejaučiu. Gal aš ir turėčiau jį jausti, bet kaip nejaučiu, taip nejaučiu. Sunku yra apie tai kalbėti, bet kreipiuosi į tave, mielas skaitytojau ar skaitytoja: jeigu tu esi heteroseksualios orientacijos, tu turėtumei mane labai gerai suprasti. Na kaip nejaučiu aš to komplekso dėl savo senamadiškumo, taip nejaučiu, ir nieko negaliu sau padaryti. Taip pat, niekaip negaliu pajausti noro keistis ir atsiverti seksualinei įvairovei - tiesiog niekaip negaliu. Ar tau taip pat yra pažįstami šie jausmai?

Dar daugiau – šiais laikais aš, kaip heteroseksualios orientacijos atstovas, imu jaustis netoleruojamas bei diskriminuojamas. Juk niekam ne paslaptis, kad heteroseksualūs žmonės dažniausiai sukuria šeimas ir augina vaikus, daugumai jų tai yra tikrai labai reikšmingas (jeigu ne reikšmingiausias) dalykas gyvenime. Taigi, mane (ir ko gero, ne mane vieną) labai netoleruojamu pasijusti privertė 2009 metais Lietuvoje vykęs „Gender Loops“ skandalas - daugeliui girdėta istorija apie tai, kad vaikams darželiuose pagal vakarietišką ugdymo programą buvo sektos pasakos apie du princus, kaip jie įsimylėjo vienas kitą.

Taip pat mus labai neramina iš vakarų pasiekianti informacija, kad nemažai vakarų šalių tokias heteroseksualių šeimų vaikų ugdymo programas savo ugdymo įstaigose taiko gana plačiai. Nežinia dar, ar „Gender Loops“ buvo pirmas ir paskutinis bandymas tokius dalykus įdiegti į Lietuvos darželius ir mokyklas. Kas gali garantuoti, kad tokių bandymų nebus daugiau?

Ir kaip visa tai suprasti? Juk mes, heteroseksualūs žmonės, esame tolerantiški – nesikišame į seksualinių mažumų gyvenimą, neaiškiname jiems, ką jie turi daryti namuose ir kaip  gyventi. Tuo tarpu šiuo atveju iš seksualines mažumas ginančių organizacijų pusės pastebėjome didelę netoleranciją mums, mūsų gyvenimo būdui ir mūsų tradicijoms – seksualines mažumas palaikančios organizacijos bandė auklėti MŪSŲ vaikus. Juk vaikai tai mūsų – o jiems norėta mūsų neatsiklausus skleisti šią informaciją. Juk mums turi būti leista pasirinkti, kaip mes norime auklėti savo pačių vaikus. Tai kaip šiuo atveju su tolerancija heteroseksualiems tėvams ir jų vaikams?

Labai netoleruojamais mus priverčia pasijausti ir tokie dalykai, kaip nemažoje dalyje Vakarų šalių priimtas dokumentacijos modelis vietoj žodžių „tėvas, motina“ vartoti „gimdytojas I, gimdytojas II“. O juk tai, kas Vakaruose, anksčiau ar vėliau ateina pas mus, nes Vakarai mums yra neabejotinas idealas ir etalonas. Jau ir Lietuvoje, Vilniuje, šį pavasarį turėjome atvejį, kai dokumentų grafos „tėvas, motina“ buvo pakeistos į „tėvas I, tėvas II“. Tai kaip dabar mums, heteroseksualiems žmonėms, reikia jaustis?

Mes turime taikytis prie seksualinių mažumų, ir naudotis mums nepriimtina ir mūsų lytinės tapatybės neatitinkančia dokumentacija? Juk tradicinėje poroje negali abu būti nei „gimdytojai“ (nes gimdo tik viena), nei „tėvai“ (nes tėvas tik vienas). Mes, kaip priimta nuo amžių amžinųjų, esame tėvas ir motina. Tai kodėl mes turime būti diskriminuojami, o mūsų teisėti norai ir poreikiai – netoleruojami? Vis dažniau atrodo, kad visuomenė darosi heterofobiška mūsų atžvilgiu.

Nuolatinis gąsdinimas baudomis už ne taip internete ar kitokioje viešoje vietoje išsakytą nuomonę - tai gal irgi tolerancija palaikantiems tradicines vertybes? Mūsų šalyje bei visoje ES, kurioje nuolat akcentuojama žodžio laisvė, baisu kažką ir rašyti internete apie seksualines mažumas - kad tik neužsitraukti nemalonės ir negauti baudos bei nelikti be kompiuterio. Ir dažnai žmonės yra nubaudžiami ne už skatinimą susidoroti, o už paprasčiausiai savo išsakytą nuomonę apie seksualines mažumas ar homoseksualumo kaip reiškinio prigimtį, ar net paprastą nepiktybišką pajuokavimą (kai tuo tarpu niekas nieko nesako už pajuokavimus apie valdžios atstovus, pensininkus, rusus, lenkus, studentus, krikščionis bei kitas visuomenės grupes). Tai kodėl taip nenorima toleruoti kitokių nuomonių, net jeigu ir nėra skatinama susidoroti?

Pavyzdžiui, Švedijoje plačiai pagarsėjo atvejis, kai kunigas Ake Green buvo nuteistas už tai, kad per pamokslą paminėjo, kad homoseksualumas yra laikomas nuodėme. Jis neskatino susidoroti - tiesiog pasakė, ką apie homoseksualumą mano krikščionybė, o taip pat, kaip žodžio laisvę palaikančios Vakarų šalies gyventojas, išreiškė savo nuomonę. Tai ką - dabar mums, krikščionims, atsisakyti savo tūkstantmetės religijos, perrašyti Šventąjį Raštą, išbraukti Sodomos ir Gomoros istoriją, išplėšti tuos maldaknygių ir katekizmų puslapius, kur homoseksualizmas paminėtas 4 Dievo keršto besišaukiančių nuodėmių sąraše (pagal tą sąrašą - antras punktas, iš karto po žmogžudystės)? Tai jau yra netolerancija ne tik heteroseksualams, bet dar vienai labai didelei visuomenės grupei - krikščionims. O krikščionys tai ką, neverti tolerancijos?

Ir homoseksualios eitynės, nors ir pasivadinusios „už lygybę ir toleranciją“, priverčia daug ką iš heteroseksualios orientacijos žmonių pasijausti netoleruojamais. Juk visuomenės dauguma, vis dar senoviškai heteroseksuali ir palaikanti tardicines vertybes, labai stipriai priešinosi tokio pobūdžio renginiui, ir dar centrinėje Vilniaus gatvėje. Jeigu jau tolerancija, tai daugumos nuomonę reikėtų toleruoti ir į ją atsižvelgti - bet to nepastebėjome. Prancūzijoje po gėjų ir lesbiečių santuokų įteisinimo gegužės mėnesį žmonės masiškai išėjo į gatves, vyko mitingai, protestai. Nepaisant tokio visuomenės pasipriešinimo, šioje labai tolerantiškoje šalyje į protestuojančių reikalavimus atsižvelgta nebuvo. Tai kur gi ta tolerancija, kai jos labiausiai reikia?

Taigi, džiaugiuosi atlikęs tai, ką dabar padariau – drąsiai, atvirai paskelbęs Lietuvai savo seksualinę orientaciją. Tikiuosi, šis heteroseksualus „coming out“ gavosi pavykęs, ir žmonės susimąstys apie mūsų visuomenę, heterofobiją bei tas problemas, su kuriomis mūsų orientacijos žmonės susiduria kasdienybėje ir šiuolaikinėje vis labiau heterofobiška tampančioje visuomenėje. Buvo nelengva apie tai kalbėti, viešai išreikšti savo vidinius išgyvenimus, bet prisipažinsiu, kad tikrai didžiuojuosi savo tokiu, pagal šiuolaikinius standartus - drąsiu poelgiu.

Ačiū, kad skaitėte mano šį nuoširdų ir atvirą lytinės orientacijos paviešinimą. Noriu pasakyti kitiems heteroseksualiems žmonėms – mes tikrai galime būti vieningi, labiau būti kitų suprasti, girdimi visuomenėje ir labiau toleruojami - reikia tik netylėti. O seksualinėms mažumoms palinkėčiau daugiau tolerancijos mūsų atžvilgiu bei mūsų gyvenimo būdo, mūsų vertybių, tradicijų bei gyvenimo prioritetų supratimo. Juk kaip ten bebūtų, bet ir jūs gimėte tokiu pačiu būdu - iš priešingų lyčių atstovų sąjungos, o ne dviejų vyrų ar dviejų moterų.

2013-09-11 00:04
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 5 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2022-04-07 10:57
Passchendaele
Trans-seksualistiškai.
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2013-11-13 16:19
Kadagys
Tikrai geras kūrinys.
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2013-09-13 13:30
Le Hawk
Gerb. draugas Iljičiuks, nesiruošiu kartotis po 10 kartų. Viskas, ką norėjau pasakyti apie heteroseksualios orientacijos žmobnių patiriamus nepatogumus, yra išsakyta straipsnyje. Skaitykite dar kartą. Jei nesuprasite - ir dar kartą.

"Dasigyvenome" - heteroseksualūs žmonės jau net negali prabilti viešai apie savo orientaciją ir patiriamas problemas, nesusilaukę viešo pasmerkimo, pykčio, neetoleravimo ir kaltinimų nebūtais dalykais. Pasirodo, prabyli viešai, kad ir heteroseksualūs žmonės turi bėdų - tai jau reiškia, kad kažką nedoro darai. Va kokį lygį pasiekėme.

Tingiu tuščiai kartotis apie tą patį. Delfyje kažkaip žmonių nuomonės labiau pozityvios ir tolerantiškos. Gero savaitgalio visiems.
Įvertinkite komentarą:
Geras (3) Blogas (3)
Blogas komentaras Rodyti?
2013-09-13 11:42
Lionia Iljičiuks
Apie heteroseksualią orientaciją viešai sunku prabilti ne dėl diskriminacijos, o dėl tokio poelgio bukumo. Lygiai taip pat sunku (tiksliau beprasmiška) pareikšti, kad esi dešiniarankis, kita vertus, prisipažinimas, kad esi kairiarankis turi prasmę, nes tuo tu skiriesi nuo daugumos. Ir dar kartą klausiu: kur konkrečiai matote heteroseksualų diskriminaciją? Kur ribojamos jų teisės? Tik nebekliedėkit apie tą savo "pasisakymą", nes, nors ir sulaukėte kritikos, kiaušiniais jūsų niekas neapmėtė ir nesiūlė iškastruoti.
Įvertinkite komentarą:
Geras (4) Blogas (2)
Blogas komentaras Rodyti?
2013-09-13 07:58
Svoloč
Iš tikro sunku skaityti tokį gerb.Le Hawko marazmą. Dabar labai gerai suprantu tą nesusikalbėjimo mechanizmą. Nenorą susikalbėti. Demagogijos panaudojimą. Suprantu, kodėl kildavo karai, nes kažkas sąmoningai vadindavo balta juodu. Suprantu, kaip buvo galima okupuoti Lietuvą, apkaltinus, kad ji užpuolė Tarybų Sąjungą. Ir tai buvo daroma rimtu veidu. Kaip ir čia dabar.
Todėl visi jūsų paistalai apie tai, kad žmonės turėtų arba galėtų gyventi doroje ir taip išvengtų susipriešinimo (tai tamstos mintys skyrelyje "apie save"), nulinės vertės, nes pirma tą priešinimą pats ir pradedate.
Viešai atsiskleisti, kad esi heteroseksualus, tai nėra poelgis, kaip bandote pavaizduoti, tai tėra provokacija, nes didžioji dauguma žmonių tokie yra ir tą viešai gatvėse deklaruoja apsikabinimais, vaikščiojimais poromis, bučiniais, santuokomis ir t.t.
Tad jūsų neva prisipažinimas perteklinis, mes ir be jo tą žinojome. Ir turėtumėte sąžiningai prisipažinti, kad siekėte priešpriešos, provokavote, kiršinote, kurstėte nesantaiką ir tuomi pažeidėte savo deklaruotus principus apie taikų visokių žmonių sugyvenimą.
Dar grįžtant prie jūsų neva prisipažinimo. Ar po jo praradote šeimą, draugus, darbą? Ar tikrai jus diskriminavo?
Iš tikro, kaip labai sąžiningas ir nekenčiantis demagogijos bei veidmainiavimo žmogus, aš jums pasakysiu: AŠ tikrai nuo šiol jus diskriminuosiu. Galite skųstis. Tikrai demaskuosiu visus jūsų pasisakymus apie krikščioniškas vertybes, santaiką ir panašiai, nes jūs nė velnio šituose dalykuose neraukiate arba tiesiog panaudojate tai, kada jums jie yra naudingi.
Iš tikro jūs gavote šioje diskusijoje tikrai labai gerų atsakymų, ypač man patiko žolėje, bet, kaip supratau, likote visiems atsakymams kurčias. Toks ir pasilikite, toks jūs man labiau patinkate, tokį lengviau yra ignoruoti.
Įvertinkite komentarą:
Geras (3) Blogas (2)
Blogas komentaras Rodyti?
2013-09-13 00:25
Le Hawk
Kaip tai "kas draudžiama"? Skaityti reikia - aiškiai gi rašiau, kur yra netolerancija: sudėtinga viešai prabilti apie savo orientaciją ir patiriamas problemas bei diskriminaciją. Nes po to ateina tokie kaip iljičiuks ir pradeda lyginti su rasistais vien dėl to, kad nutarei netylėti, atsiskleisti ir prabilti apie patiriamą netoleranciją. Ar tolerantiška yra žmogų, prabilusį apie savo orientaciją, lyginti su rasistu? Pagal šiuolaikinius standartus - labai netolerantiška. Palygintų kas gėjų su rasistu... Tai kas čia per dvejopi standartai?
Įvertinkite komentarą:
Geras (2) Blogas (4)
Blogas komentaras Rodyti?
2013-09-13 00:14
Lionia Iljičiuks
Beje, drauge, nuo seno egzistuoja tam tikros versijos apie paties Jėzaus orientaciją. Na, žinot, niekad nevedęs, į mokinius ėmė vien tik vyrus...
Įvertinkite komentarą:
Geras (4) Blogas (2)
Blogas komentaras Rodyti?
2013-09-13 00:13
Lionia Iljičiuks
Drauge Le Hawk, kur konkrečiai jūs matote heterofobiją? Kokios to apraiškos? Kas draudžiama "natūralams"? Poruotis, veistis, rinktis, kur nors kaip nors reikštis? Jūs kliedite tokias pat nesąmones, kokias savo metu skleidė Amerikos ir PAR rasistai. Ir tai šlykščiai apgailėtina. Ši demagogija rodo tik jūsų paties fobijas ir kompleksus.
Įvertinkite komentarą:
Geras (4) Blogas (2)
Blogas komentaras Rodyti?
2013-09-12 22:48
Le Hawk
Apskritai, galima pasakyti, kad kaip mano straipsnyje ir rašoma - šiuolaikinėje visuomenėje iš tiesų tvyro daug heterofobijos, ir komentarai (kai kurių asmenų) tai aiškiai įrodo. Kai gėjus paskelbia apie savo orientaciją - jis guodžiamas, palaikomas, o jei būdamas heteroseksualus nutari pasiskelbti - tai esi apšaukiamas visokiais nelabai gražiais žodžiais, susilauki neapykantos, nesupratimo ir netolerantiškų antpuolių, esi parodomas vos ne kaip kažkokiu agresoriumi, tarsi kalbėjimas apie heteroseksualių žmonių problemas neduodi gėjams ar lesbietėms gyventi. Tai kokia čia tolerancija? Komentarai aiškiai tai įrodo.

Ir keista, kad heresoseksualiam žmogui nutarus padaryti tokį "coming out", jam pradedama moralizuoti, auklėti, aiškinti kaip nukenčia gėjai su lesbietėmis ir t. t. Na bet gerbiamieji, čia yra straipsnis ne apie gėjus ar lesbietes (jei dar nepastebėjote), čia yra apie mus, heteroseksualaius žmones, mūsų patiriamą netoleranciją. Taigi, akivaizdžiai eilinį kartą matome, kad mūsų problemos ignoruojamos, lyg heterofobija iš viso neegzistuotų, tarsi mes neturime jokių problemų ir negalime apie jas prabilti viešai. Tai kur gi ta tolerancija, DRAUGAI?
Įvertinkite komentarą:
Geras (2) Blogas (3)
Blogas komentaras Rodyti?
2013-09-12 22:35
Le Hawk
Tėvas III, Jėzus buvo nukryžiuotas už tai, kad buvo apkaltinimas kurstymu prieš Romos valdžią ir žydų fariziejus - žodžiu, šiais laikais tai būtų pavadinta revoliucine veikla (realiai, tiek Romos vietininkų valdžia, tiek žydų fariziejai bijojo to, kad Jėzaus skelbiamas mokymas daro didelę įtaką masėms, ir tos masės gali tapti nepaklusnios). Žodžiu, tiesą visais laikais pasaulyje siaurų, vien savo gerove ir karjera susirūpinusių įtakingų žmonbių visada buvo sutinkama su priešiškumu. Ir beje, per 2000 metų niekas nepasikeitė.

Jėzus buvo nukryžiuotas dėl to, o ne todėl, kad būtų tiesiog, kaip jūs sakote, "kitoks". Minią sukurstyti irgi juokų darbas (masių valdymo metodai yra labai seni, jie egzistavo dar tada, kai nebuvo šiuolaikinės mass medijos). o patį Jėzų lyginti su gėjais, tai čia jau sorry... Labiau priešingų dalykų kažin ar gali būti.

Kad paskui į krikščionių Bažnyčios aukštus postus galėjo įsitaisyti visokių asmenų - tai čia jau atskira istorija...
Įvertinkite komentarą:
Geras (2) Blogas (3)
Blogas komentaras Rodyti?
2013-09-12 10:59
Lionia Iljičiuks
Šiaip draugė Ana Žeins teisingai pastebėjo: kalba eina apie suaugusių žmonių laisva valia daromus dalykus. Joks normalus žmogus nesikapstys po svetimus skalbinius. Išskyrus latentinius homoseksualus, kurie slopina savo tikruosius polinkius ir rašinėja tokius veidmainiškus tekstus kaip kad šitas.
Įvertinkite komentarą:
Geras (5) Blogas (2)
Blogas komentaras Rodyti?
2013-09-12 10:57
Lionia Iljičiuks
Drauge Agricola, ką bendro šiuolaikinė šeima turi su Biblija? Senojo Testamento herojai yra gryni patriarchai su visomis iš to sekančiomis nuodėmėmis. Kitas dalykas, kad didžioji dalis pasaulio gyventojų dėję skersą ant jūsų Biblijos. Ir kas iš to? Kinai, japonai, arabai ir t. t. blogai augina vaikus? Pati katalikų bažnyčia nuo senų senovės yra gėjų irštva, tad nereikia paisyti  nesąmonių ir kurti priešpriešos tarp homoseksualizmo ir krikščionybės.
Įvertinkite komentarą:
Geras (5) Blogas (2)
Blogas komentaras Rodyti?
2013-09-12 09:45
agricola
viską čia gerai susakė raštininkas, tai yra nuomonė, o nuomonė nėra įstatymu persekiojama pagal mūsų ir ES įstatymus. Hedonistinis gyvenimo būdas, atsidavimas malonumams, gyvenimas be šeimos (apibrėžtos Biblijos), be įsipareigojimų auginti vaikus, niekur kitur neveda kaip į Vakarų saulėlydį. Kokios lygybės nori homoseksualai su savo paradais, mano galva tegu jie marširuoja nors ir kiekvieną dieną, nėra ko eiti į juos ir žiopsoti, jų gyvenimas juk kaip ištisinis paradas - nei vaikai serga, nei į darželį ar mokyklą ar būrelį vesti, skirti laiko pokalbiams, skaityti knygas prieš miegą. Jų visada buvo 3-5 procentai, ir šaunuolis le Hawkai, kad iškėliai šią temą, kuria dėl orientacijos juokauju sakydamas, kad gatvėje tiek gražių vyrų, omane vis tiek prie moterų traukia, vadinasi esu lesbietis. Reikia kalbėti tomis temomis, be pykčio, be neapykantos, keistis nuomonėmis...5
Įvertinkite komentarą:
Geras (2) Blogas (4)
Blogas komentaras Rodyti?
2013-09-11 18:43
Tėvas III
Gerbiamas Le Hawk, neabejoju, kad jūs žinote "Kristaus nukryžiavimo" istoriją(juk esate krikščionis), bet išdrįsiu ją truputi paliesti.
Šiuo atveju ne apie tai ar istoriškai egzistavo toks žmogus, ar ne.
Taigi, kaip žinote, kai Jėzų vedė nukryžiuoti, susirinko didžiulė banda žioplių pažiūrėti ir ar žinote ką šie žiopliai darė? Priminsiu jums - jie spjaudė ant Jėzaus. Kodėl jie tai darė? Todėl: Nes Jėzus buvo kitoks, nei jie. Jie nekentė kitokių, nei jie.
Jei jūs būtumėte gimęs Jėzaus laikais, tikriausiai jūs būtumėte toje minioje, kuri spjaudė ant Jėzaus. Jei ne, atsakykite: Kuo skiriasi ta minia, kuri spjaudė ant Jėzaus nuo šiuolaikinės  minios, kuri spjaudo ir nekenčia gėjų(ir visų kitų, kurie yra kitokie, nei jie)?
Ar žmonės pasikeitė per 2000 metų?
Įvertinkite komentarą:
Geras (3) Blogas (2)
Blogas komentaras Rodyti?
2013-09-11 16:08
Lionia Iljičiuks
Gėjai yra tokie pat Lietuvos piliečiai ir mokesčių mokėtojai kaip rusai, žydai, kairiarankiai, rudaakiai ir t. t., taigi jų teisės turi būti identiškos. Taškas. Jei kas nors nori varžyti tų žmonių teisę rinktis, judėti ir pan., tas yra bukas autokratas ir tegul čiuožia iš Vakarų pasaulio į Iraną, kur, pasak buvusio prezidento, nėra gėjų. O sovietiniais laikais gėjų buvo, jie rinkdavosi tam tikrose kavinėse ir kitose vietose, buvo konspiraciniai butai, buvo jų ir tarp menininkų. Reikalas tik tas, kad visa tai buvo slapta, nes pagal CCCP įstatymus homoseksualizmas buvo kriminalinis nusikaltimas. Žodžiu, kažkokie kaimiečiai išlindo iš savo irštvų ir ėmė kliedėti apie iš Vakarų atėjusius gėjus. Šlykštus siauraprotiškumas, draugai.
Įvertinkite komentarą:
Geras (4) Blogas (2)
Blogas komentaras Rodyti?
2013-09-11 16:07
Ana supynėse
Kuo čia dėti tėvai?...Argi gyvenimas nėra visų pirma jų pačių reikalas? Taip, ir pareigos jame turi vietą, bet ar bus geriau, kai tos pareigos bus atliekamos per nevalią tėvams, kurie tave atstūmė?
Antra vertus, jei jau drausti seksualumo apraiškas - tai drauskite jas visas. Kokia prasmė reklamoje, jei šaldytuvą reklamuoja pusnuogė mergina? Ką tai reiškia - ar kad ji yra ,,ledinė'', ar kad ji labai sušalusi? Ir kodėl šaldytuvo negali reklamuoti pensininkų pora? Arba reklamuoti baldus, mašinas? Kodėl visur tik pusnuogės merginos?
Arba kaip elgiasi poros gatvėje? Bučiuojasi, glėbesčiuojasi, atvirai užgulę vienas kitą. Čia kaip - normalu? Mano supratimu - tam yra asmeninė erdvė už uždarų durų, ir tegul ten kas tik nori, tą ir daro. Man neįdomu, ar tai būtų homo- , hetero- ar grupinės linksmybės, - jei tai vyksta tarp suaugusių žmonių laisva valia. Nelįskime vieni į kitų miegamuosius, ponai ir ponios ! Ir viskas bus gerai.
Įvertinkite komentarą:
Geras (3) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2013-09-11 15:18
Gitana Siauliene
prie ko čia Jūsų išvardinta eilutė? pasiektų, tikrai pasiektų ir be jų pačių rėkavimų... o gal anksčiau jie pagalvodavo apie savo tėvus, dabar nelabai, tik apie save.Su pagarba
Įvertinkite komentarą:
Geras (2) Blogas (4)
Blogas komentaras Rodyti?
2013-09-11 14:29
Svoloč
Iš tikro, gerbiama Šiauliene, aš su jumis sutinku - pernelyg jie reiškiasi. Buvo kur kas geriau tada, kai pro geležinę uždangą šitas baubas mūsų nepasiekdavo, mes nieko apie juos nežinojom, mums buvo labai ramu ir gera gyventi. Jokių kitokių, jokių neaiškių ir nesuprantamų dalykų.
Dar būtų gerai čigonus, juodaodžius, liliputus, ryžus, žydus, benamius, bedarbius, sergančius...
Įvertinkite komentarą:
Geras (2) Blogas (2)
Blogas komentaras Rodyti?
2013-09-11 14:24
Le Hawk
Kad skaičiumi yra daugiau, tai niekur nėra pasakyta. Bet tik kad tik viena kukli iš penkių genderinių tapatybių - čia tai taip.

Ir iš viso, nesuprantu kodėl mano noras pasiviešinti, kokios orientacijos esu, iššaukė tokią netoleranciją, neapykantą ir nesupratimą. Kodėl gėjai gali viešintis, kokios jie yra orientacijos, o būdamas heteroseksualus ir nutaręs pasiviešinti, išeiti iš tamsos į šviesą, vakarietiškai ir šiuolaikiškai atsiskleisti, tai kaipmat susilauki tokios negatyvios reakcijos? Tai kokia čia tolerancija? Visuomenė pilna fobijų, pykčio, neapykantos, kaltina heteroseksualus kad ir lygina jų poelgius su tuo, kad "stipresnis sumuša silpnesnį", nors aš tai nieko nesumušiau ir net neketinau, ir nesiūliau kažką mušti.

Tokiais tempais greit prieisime iki to, kad heteroseksualai verks Youtubėje, kaip dabar tas gėjus. Argi tai pažanga?
Įvertinkite komentarą:
Geras (2) Blogas (5)
Blogas komentaras Rodyti?
2013-09-11 14:01
Gitana Siauliene
jei jų ir mažiau, tikrai nesutinku jog silpnesni, bent jau ne tiek kiek rėkia ir taip dar labiau atkreipia į save dėmesį-jei labai nori gaut į snukį, būtinai rasi provokaciją tam, juolab neliečiamam ir nepakaltinamam labai gerus pinigus po to galima prisiteist...kaip nesipiktint?
Įvertinkite komentarą:
Geras (2) Blogas (4)
1 2
[iš viso: 33]
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą