Knygos
Romanai (1924)
Poezija (620)
Pjesės (34)
Vaikams (140)
Kitos (904)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 16 (1)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter





Dienos Paryžiuje ir Londone

Dienos Paryžiuje ir Londone George Orwell (1903–1950) – vienas didžiausių XX a. politinių rašytojų, prieš totalitarizmą nukreiptos antiutopijos „1984“, antistalininės satyros „Gyvulių ūkis“ autorius.

Daugeliui George Orwello gerbėjų jo kūrinys „Dienos Paryžiuje ir Londone” – mylimiausia šio autoriaus knyga. Šią, realias autoriaus gyvenimo faktais pagrįstą, knygą galima pavadinti autobiografine apysaka, taip pat romanu, atsiminimais, reportažu.

„Dienos Paryžiuje ir Londone” – stulbinančiai sąžiningos ir integralios autoriaus asmenybės liudijimas.

Kai dvidešimt penkerių Eric Arthur Blair, būsimasis „Gyvulių ūkio“ ir „1984-ųjų“ autorius, 1928 metų pavasarį atvyko į Paryžių realizuoti vaikystės svajonę tapti rašytoju, jo tėvai likę Anglijoje negalėjo suprasti tokio jo pasirinkimo. Paryžiuje Blair mėgino verstis straipsniai mažatiražiams žurnalams ir anglų kalbos pamokomis, parašė du romanus ir keletą apsakymų, bet juos sunaikino, nes niekas nenorėjo jų spausdinti. Kai 1929 metų rudenį jis neteko visos savo mantos ir santaupų, tada ir prasidėjo tikrasis gyvenimas skurdžiomis. Jis dirba laikinus ir prastai apmokamus darbus Paryžiaus užkandinėse ir restoranuose, vėliau išbando keliaujančio iš vienų nakvynės namų į kitus bastūno likimą Londone.

Po ilgų taisymų ir perrašinėjimų, leidyklų rankraščio atmetimų, galų gale 1933 metais knyga buvo išleista jau George'o Orwello slapyvardžiu.

Rašytojas prancūziško vertimo pratarmėje rašė: „Dėl teisybės mano pasakojime galiu pasakyti, kad nieko neperdėjau, nebent tiek, kiek visi rašytojai perdeda atrinkdami medžiagą. Nesijaučiau privaląs aprašinėti įvykius tiksliai tokia tvarka, kokia jie vyko, tačiau viskas, ką aprašiau, iš tikrųjų atsitiko vienu ar kitu metu“.
2008-04-11
 
Kita informacija
Tema: Romanai
Leidykla: Kitos knygos
Leidimo vieta: Kaunas
Leidimo metai: 2008
Vertėjas (-a): Arvydas Sabonis
Puslapių: 323
Kodas: ISBN 978-9955-640-42-4
Daugiau informacijos »
 
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 0
 
Blogas komentaras Rodyti?
2008-04-11 16:34
būsimoji
Visiems reikia tą mėsmalę pereiti. Net Orwell'ui...
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Knygų recenzijos

Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą