Rašyk
Eilės (78094)
Fantastika (2304)
Esė (1552)
Proza (10908)
Vaikams (2712)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (369)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 11 (1)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter





2013-10-16 20:16
Ievų Pūga

Nuščiuvęs ruduo

Nuščiuvęs ruduo Olandų žemėje...
...
...
saulė šypsos vis rečiau
lietus siautėje nekviestas
vėjas plėšo skėčius...
2013-05-30 17:05
Ievų Pūga

pavasaris ar nesibaigiantis ruduo

dar tokio šalto gegužio nematė Olandija (:
tiesiog pusę metų pažliugęs ruduo.
2012-11-18 17:15
Ievų Pūga

hagos dilgėlės

Porą metų teko gyventi Hagoje. Ten susidaro įspūdis, jog dilgėlė- Hagos miesto pasididžiavimas. Ją galęjai surasti nesunkiai miesto parkuose, miškų-parkų paūnksmėse , privačiuose sodeliuose, priešais Taikos šūmus. Bet pasakojimo pradžia ne dilgėlyne.
    Jau kuris laikas auginu savo dvasią t.y. taurinu ją. Nesupraskite klaidingai. Niekas neliepė tuo užsiimti. Tiesiog jogos pamokos paliko savo pėdsakus mano gyvenime, ir gimė manyje noras būti tyrai. Ilgus mėnesius sekėsi puikiai iki tos nelemtingos dienos, kada mano draugas stipriai mane užsiutino. Nepasitaręs su manimi paėmė nemažą kreditą.
-Ko jaudintis? Viso labo tai tik keliolika tūkstantukų,- gynėsi Martinas.

Nespėjau susivokti kaip pasiutimo banga iššoko iš manęs ir tornados siaubu užklykiau ant švelnaus, romaus Martino. Jis sustingo it gyvatės įkąstas. O aš negalėjau sustoti. Pykčio žodžiai liejosi vienas paskui kitą kuo bjauriasni.
-Aš tavęs neatpažįstu- išpūtęs akis iš išgąsčio prisipažino draugas.

Sustingau lig mumija. Rankos drebėjo kojos vos laikė. Rodos imsiu ir susmeksiu skradžiais žemę. Atsipeikėjusi nuo pykčio priepolio, įšliaužę į mane nepasitenkinimas savimi, gėda prieš Martiną. Juk galėjau ir ramiai išsakyti savo argumentus.
Kojos pačios išnešė mane į sodą. Vidurvasario žaluma ir idilė dar daugiau išrįškino mano vidinį nepasitenkinimą. Nusprendžiau išrauti su šaknimis tokius isterijos apsireiškimus visiems laikams.
    Sodo pašiūrėje darau pirštines. Užsimoviau ir puoliau ravėti dilgėlių. Jų čia kaip jūra siūbavo  man virš juosmens. Visas sodas šeši medžiai ir dilgėlės kur tik bežvelgtum.
Numečiau pirštines ir ėmiau plikomis rankomis rauti dilgėles. Minryse kartojau mantrą :aš rami ir man viskas gerai. Sielos ramybė manyje”. Su kiekvienu prisilietimu baisingai skaudėjo delnus  pirštai tuoj pat ištino o aš vis roviau ir roviau dilėges kol sutemos užgulė dangų.
Pirštus ir delnus degino skausmas taip stipriai tarsi ant laužo jie degtų. Sutino visi pirštiai. Su vos matoma šypsena Martinui prisipažinau:
-Labai skauda bet dvasioje tokia ramybė. Į nieką kitą nekeisčiau.


Po šio dilgėlių tramdymo negalėjau naudoti plaštakų. Tiksliau sutramdydamaa dilgėles nuraminau savo įssisiautėjusį protą.
    Dar ilgą laiką nesugraibiau raktų, kad galėčiau įeiti į namus. Nesulaikiau stiklinės  saujoje. Martinas kiek galėjo tiek rūpinosi manimi. O aš vis šypsojausi Monos Lizos šypsniu.
  Sode tarp medžių įsiviešpatavo švelni žaluma:dobiliukai,takažolė, pienės.
2012-11-03 16:23
Ievų Pūga

abejonės

Niekam nepaslaptis- vyrai bijo vedybų. Greičiau iš ožio primelši pieno negu vyras tau pasipirš. XXI amžiuje moteris peršasi vyrui. Įkalbinėja įrodinėja vedybų privalumus. Iš kur gali kilti troškimas- prarasti laisvę ir įsipančioti pareigoms iki gyvos galvos?  Skabma kaip nuosprendis kaltinamajam. Tiksliau :mirties nuosprendis vyriškajai laisvei.Nesu naivi paauglė tad intuicija šnabžda kažką negera. Kol kas neįvardinamas tasai negerumas. Man brangi laisvė kaip pats gyvenimas tad laisvę jei ir paaukočiau tai labai gerai pasvėrus visus + ir minus. Abejonės vaiduoklės neleidžia romantiškai įsijausti į gyvenimą. O gaila.
2012-11-02 21:24
Ievų Pūga

***

Emigrantės


dalis

-Su Džeimsu kitą mėnesį  galite važiuoti į Alikante esančią mūsų vilą ant jūros kranto. Gruodžio mėnesį ten kaip tik apelsinai dera, - pasiūlė nuoširdžiai Džeimso mama.- Prižiūrėtoja ispanė ten nespėja rinkti apelsinų iš sodo. Jos vyras daro iš mūsų apelsinų l i k e r į.
- Taip. Gera idėja, Sonata. Jau dabar pradėk rūpintis atostogom. Tikiuosi nebus sunku gauti tau porą laisvų savaičių. Niekad nebuvai Ispanijoje? - paklausė manęs draugas.
- Ne. Iš tiesų puiki idėja.
- Štai skrybėlė nuo saulės. Pasimatuok. Ji tau labai pravers Ispanijoje, mieloji. Paimk,- draugiškai šyptelėjusi, Džeimso mama padavė man ispaniško dizaino skrybėlę.
Su neslepiamu džiugesiu užsidėjau plačiais bryliais skrybėlę.
-Prima!‘-šūktelėjo Džeimsas.
-Vaikai, ar jūs jau pamąstėte apie judviejų ateitį? Manau, mano sūnus tau jau pasipiršo?- paklausė tiesmukiškai rafinuota olandė.
Išraudo. Nervingai maigiau tarp pirštų žiedą
2011-12-17 17:15
Ievų Pūga

mes - tyri ežerai

1
    snaigės judesy- lėtumas
    baltai baltai mums
    naktys kalbės
    neišduosime jų
    o mes liksime du
    balti ežerai
    prijaukinę
    meilės vardą

    priedainis:

    pasiimki mane
    į savąjį krantą
    kur meilė gyvens
    amžinai amžinai
    pasiimki mane
    mylimą lauktą
    kur melo nėra
    mes-tyri ežerai

    2
    žiema juk išduos
    snaiges kada nors
    ir naktys kalbės:
    pamiršai pamiršai
    o mes liksime du
    balti ežerai
    prijaukinę
    meilės vardą

    priedainis:

    pasiimki mane
    į savąjį krantą
    kur meilė gyvens
    amžinai amžinai
    pasiimki mane
    mylimą lauktą
    kur melo nėra
    mes - tyri ežerai


2011-12-17 16:28:43
2011-09-09 15:27
Ievų Pūga

Dainuojanti poliglote

Nesinori tiketi, kad gimusiam ir uzaugusiam tokioje
geroves pilnoje salyje kaip Olandijoje, gali atsirasti svajone apie emigracija i Lietuva. Jei kas butu papasakojes apie tai, buciau nepatikejusi, bet tai atsitiko mano draugei grynakraujai olandei Marijai. Ji susirgo keista liga- meile Lietuvai. Tai kaip niezai, kurie tave persekioja diena ir nakti ir neduoda tau ramybes. Tai atsitiko Amsterdame parodoje.  Marijai amatinianei operos solistei karta nepazistamoji pusamze emigrante is Lietuvos paskolino nosinaite nusisluostyti varvanciai nosiai. Deka gripo jos tapo vandeniu neperliejamos drauges.
Viena niekuo neipatinga rugpjucio diena ivyko Marijos gyvenime lemtingas luzis. Tarsi perkunas is giedro dangaus sudrumste olandes nuobodzia gyvenimo tekme. Tenoro balso solistei sulinko keliai, isgirdus lietuviskai kalbancia drauge telefonu. Toji kalba buvo tarsi skambanciu varpeliu dilindziavimas. Lietuviu kalba olandes ausims pasirode tarsi misinys italu su sanskrito kalbos prieskoniu.
Ta pacia sekunde gime noras dainuoti arijas lietuviskai. Sis neiprastas noras issipilde Marija vos uz pusmecio.

-Niekas Olandijoje nesupras keistos ir nezinomos kalbos,- prase Marijos apsigalvoti choro dirigentas Egbert Koos.
-Tuomet as atsisakau dalyvauti koncerte, Egbertai,- paraudusiais zandais, tvirtai isiremus kojomis i zeme konstatavo savo reziume Marija.
Buvo gruodzio 20 diena. Keisti programa per velu. Taigi, taip issipilde pirmoji Marijos svajone dainuoti lietuviskai. Amsterdamo baznycioje per kaledu svente drebejo sventi paveikslai nuo Marijos balso decibelu, liejantis dainai “Tyli naktis”. Tik si daina skambejo olandams neiprasta lietuviu kalba.

Viena silta vasaros popiete, mano kukliame sodelyje mums dviem lietuvem ir Marijai geriant arbata, snekuciavomes apie nieka. Staiga Marija ne is sio ne is to uzdainavo sodriu tenoro balsu lietuviu himna. Jai buvo ne motais, kad vos uz tvoros olandai kaimynai, kad mano kates issigando decibelu. Is sirdies sklido natos drebindamos vasaros ora.
-Marija, ziurek, tau lietuviska trispalve veliavele isdygo vietoj rageliu,- pasmaikstavo drauge Karolina,- baigus Marijai giedoti himna.
-As nieko pries!- isdidziai atsove iraudusi Marija- Jus dar man pavydesite…
Mes nieko neatsakeme, o tik kvatojome iki asaru. Galu gale panasia niezu liga sirgome ir mes su Karolina pacios- meile uzsienio saliai-Olandijai.

Marija Amsterdame karstligiskai eme kalti sudetinga lietuviu kalba diena is dienos. Negana to, ji visai sukvailiojo. Atostogas i Austrijos kalnus iskeite i lietuviu kalbos vasaros studijas didmiestyje-Vilniaus universitete.
Pamatykite toki vaizda.
Ipuola pilnakune keturiasdesimtmete olande  Marija su dideliu entuziazmu i Lietuvos didmiescio vasaros dulkes. 12 kg zodynas po uzanciu.  Laimes virpulio plakancia sirdimi olande pagaliau pirma diena issvajotoje salyje. Numalsinti alkio moteris issirenka “Mike Donald” restorana. Skubiai sugrudusi i tuscia pilva mesaini, ji isleke i vasaros karsti. Kazin ko taip lengva eiti? Oi! Tik zodynas po pazascia. O kur rankinukas su pinigine, mokejimo kortele, olandisku pasu, uzrasu knygele su reikalingais adresais? Pilna naivaus gerumo Marija su vejeliu grizo i restorana. Stalelis prie kurio ji pietavo- tuscias. Marija suglumo.
-Rankinukas?- ne nemateme,- purte galva simpatiska jaunute brunete padaveja.
Pirmoji atostogu diena ir se tau! Svetimoje salyje be paso, kiseneje svilpia vejai. Kaip toliau? Policija, raportas, olandu konsulatas. O toliau? Manote Marija pasveiko nuo keistos meiles Lietuvai ligos?
Ne. Nera nelaimes , kuri nevestu i laime. Tai jos gyvenimo devizas. Marija nebutu olande jei pasimestu keblioje situacijoje. Olandu konsulate pareikalavo  Lietuvos izymiausios dainavimo docentes telefono nr. Izulus ir netiketas apvogtos bendatautes prasymas konsultanto antakius pakele i virsu, o veida istempe i ilgi. Marijos intuicija vede ja teisingu keliu. Nors telefono nr. ji negavo, taciau pavarde izymios dainavimo docentes issireikalavo. Visa laime Konsultantas mego Vilniaus operos ir baleto teatra ir ten daznai lankydavosi. Tad galejo padeti Marijai.

Su dideliu akcentu, netaisyklinga lietuviu kalba Marija ismikciojo per telefona nusipelniusiai Operos dainininkei R. Maciutei:
-Noreti dalyvauti pa a-a-mokose dainavimo pas jus. Prasau labai, jusu.

Lietuvoje, galbut skirtingai negu Olandijoje, uzsienietis iskeliamas ant ranku is pasididziavimo. Didziule garbe Lietuvai, kad uzsienieciai cia trepsi musu zeme. Lietuviams uzsienietis kaip karalius nusileides nuo sosto tiesiai ant Lietuvos zemes. Tad visi uzsienieciai labai maloniai apsokinejami. Neisimtis ir Marija. Tad nors dainavimo grupe buvo jau sukomplektuota, Marija mielai galejo imti pamokas. Bet olandas nebutu olandu, jei jis  is kapeikos neisspaustu rublio. Tai olandams igimta savybe. Dainavimo grupeje Marijai ne tik nereikejo moketi uz dainavimo pamokas, bet ji dar gi uzsidirbo atostogu islaidoms padengti. Ne tiek kiek buvo apvogta, bet dali tos sumos uzsidirbo mokydama cia jau susirinkusius dainavimo studentus tobulai dainuoti arijas italu, graiku, prancuzu kalbomis.
Mat Marija ne tik turejo dainavimo talenta, bet ir gabumu uzsienio kalboms. Ji laisvai valde 11 uzsienio kalbu. Siaip is malonumo Marija kale uzsienio kalbas. Tai jos antroji passie po dainavimo.
 
As Lietuvoje pragyvenau 30 metu, bet ne karto laikrasciai apie mane nieko neparase. O Marija vos ikiso nosi i Lietuva ir se tau populiariausiame laikrastyje ‘Lietuvos rytas” didziuliausia Marijos nuotrauka ir interviu su ja visas puslapis. Juk ji nebuvo ipatingas uzsienietis, besiblaskantis po Vilniaus senamiesti. Kodel ne apie mane raso tevynes laikrasciai. Juk as isleidau du savo poezijos rinkinius, penkiose poezijos rinkiniuose mano eiles, o tevyne sudomino butent mano keistuole drauge Marija. Nors honoraras Lietuvoje nedidelis, bet ir vel olandei atostogu metu Lietuvoje krenta pinigelis i kisene, atostogu islaidoms padengti.
Neprisipazinau draugei, kad jai pavydziu populiarumo ir sekmes mano tevyneje. Bijojau rizikuoti prarasti draugyste. Liko tik Marija pasveikinti dziugiais suksniais:
-Puiku, Marija! Ziurek dar kada ir lt tv tavimi susidomes?

Kaip aiskiariage pasakiau, nes kitais metais Marija vel lankesi LT. Si karta is tiesu lt tv atsirado Marijos tvirta postiura salia dar tada busimos LT prezidentes. Si karta nepavydejau, o su ja kartu dziugavau. Iki siol negaliu issiauskinti kokia gi Marijos sekmes LTpaslap-tis. Uzklausta ji tik guzcioja peciais ir kvatoja.
Bet as uzbegau ivykiams uz akiu. Taigi, Marija trecia vasara atostogauja Lietuvoje. Si karta ji mano deka uzmezge beagles kontaktu su Lietuvoje gyvenanciais zmonemis. Marijai nereikejo leisti pinigu viesbuciams ar kempingams. Pora dienu vienoje lietuviu seimoje Marija gieda LT himna, kita savaites gabaliuka jos sodrus balsas jau drebina Kaune pas kita pazistama. Pazistamu namu durys mielai atsidare ir Marija pateko i silta, draugiska, jaukia aplinka. Tarsi visa gyvenima ji pazista siuos zmones, toks saugus jausmas sveciuotis pas lietuvius namuose.
Marija pilna burna valge lietuviskus cepelinus su greietines padazu, dalyvavo seimu sventese ir ne tik. Karta kemsant pilna burna tarkuotus bulviniu blynus  lietuviu seimoje Marija pakviete sudalyvauti
Choru repeticijoje.
Daug nesvarsciusi Marija kita ryta jau trauke lietuviska liaudies daina isiliejusi i 20 tukstanciu dainininku minia. Lietuva svente 1000 metu. Lietuva kvepavo sventes dvasia, o toji neapsejo be dainuojancios lietuviskai olandes is Amsterdamo.
Sostines graziausias didziulis Vingio parkas pilnus pilnutelis koncertuojanciu choru margaspalviais drabuziais. Begaline minia dainuojanciuju, tiesiog jura choru, televizijos kameros, simtai tukstanciu ziurovu…

Putlu kuna ispraudusi i senovinius austus is lino tautinius lt drabuzius (balta bliuska, margai zalia liemene ir klostuota iki zemes sijona su rusvai gelsva priju ir pasipuosusi gintaro karoliais), Marija kaip tikra ne jos, bet mano tevynes patriote dainavo Maironio daina “ Brangi Tevyne”.
Sia dainos dali kai 12 000 moteru balsu uzdainavo tyliau , o 8 000 vyru tenoru
pilna krutine, Marijos veidu
eme ridentis nuosirdzios
asaros. Veliau paklausta kodel ji verke, Marija atsake:
-Is laimes verkiau kai isgirdau salia manes traukiant 8000 Pavarociu.
2011-09-09 00:05
Ievų Pūga

Mistinis zodis- deeficitas

(Jeigu reiketu vienu ar dviem zodziais nuspalvinti nuotaika sovietu laiku Lietuvoje, naudociau zodzius: minia pilkai trepsinti vietoje; arba bespalviai pusiau kurti, pusiau akli zmones; arba savaip nelaimingai laimingi pilieciai). Taip, jus supratote teisingai. Butent nelaimingai laiminga buvau as. Nelaiminga, nes reikejo irtis alkunemis per gyvenima, o laimingos akimirkos prisotindavo mane palaima, gavus pavyzdziui deficita.

Vienas svarbiausiu zodziu sovietu Lietuvoje- mistiskas zodis- deficitas. Tai reiske trukuma vienos ar kitos butiniausios prekes. Todel Lietuvos miestus ir miestelius puose didziuliausios eiles zmoniu, norinciu isigyti deficitines prekes. Paste taip pat puikavosi pilka zmoniu mase, graziai stoviniuojanti isilgai, o kartais ir skersai.
Simtus tukstancius kartu ir man teko si garbe. Prisimenu krutine uzpludusi pasididziavimo jausma, po dvieju su puse valandu stovejimo eileje istaigingame Kauno centro bulvare Laisves aleja vardu. Gniauziant rankoje permatoma smagiai braskanti celofana, braukiau prakaita is po pazastu. Mano delne moteriskos kelnes kojines kuno spalvos. Net dvejos poros! Namuose visas stalciukas kaupinas senu, skyletu kelniu kojiniu, kurias nespejau adyti. Taip. Moteriskos kojines kelnes priklause deficitui. O kas deficitas- tas kelia nenumaldoma pasididziavima ji pagaliau gavus. Isivaizduokime moteriskas kelnes kojines uzgriuvusias visas parduotuviu lentynas. Moterys kada nori, tada nusiperka jas. Isnyktu tasai jaudulys pagaliau nusipirkus moteriskas kelnes kojines, smagiai braskanciame  celofaniniame maiselyje. Kas liktu? Tik uzsimauti jas ir nuobodziauti.
Tais sovietu laikais mano ego buvo penimas neispasakytai milzinisku dziaugsmo jausmu. Pagaliau galiu uzsismaukti kelnes kojines be skyliu ir be susiuvimo zymiu ant jaunu, liaunu koju. Ak, nebuvo sunku but liaunai. Juk mesa taip pat priklause deficitui. Tad kotletus tekdavo valgyti tik sventadieniais. Siokiadieniais siurbdavome mazoje virtuveleje darzoviu sriuba uzkasdami juodos duonos rieke. Tirstame darzoviu virale pluduriuodavo nuogi gabaliukai karves kaulu. Jaukus tai buvo vakarai. Visa seima: dvi jaunesnes seses, mama ir tetis drauge 9 kvadratiniu metru virtuveleje siurbiantys burokeliu sriuba. Tetis vis uzmesdavo koki juokuti apie deficita. Mama paslaugiai klausdavo kam dar ipilti sriubytes?

Kaip siandien matau vaizda: siaurute gatvele, kur as gimiau ir augau. Abipus pakeles veslus medziai, metantys seseli ant pilko grindinio. Daugiabuciu gyventojai rimtom veido israiskom grizineja namo is po darbu.
Bet kas gi tai?! Netikiu savo akimis! Kiekvienas be isimties nesa net palinkes po pusantro metro dydzio toki pati pailga daikta. Kelios desimtys zmoniu tiek moteru tiek vyru tempia kazka i namus. Mano sirdis suplaka stipriau, pajutus deficito galia. Dar nezinodama ka jie taip uoliai tempia kiekvienas i savo namus,  verzliai puoliau i eiles gala. Nugara i nugara stovejome kaip musio lauke vis pajudedami per peda kas desimt minuciu. Pradejo temti, nusvito gatves zibintai, smulkus lietaus lasai plove musu kasdienybe, o mes, stovintys eileje, snekuciavomes apie deficita. Neklydau. Sio daikto ir mano seimai labai reikejo. Tai buvo tualetinio popieriaus ruloneliai supokuoti po dvidesimt. Limitas- du tokie pokai per pirkeja. Diaugsmas, kad pagaliau kasdien galesime naudoti svelnu tualetini popieriu bent jau kelis menesius, nuspalvino mano skruostus jazminu slapva. Kainavo vos kelis centus tasai lobis. Tais laikais viskas buvo pigu. Svarbiausiai- islaukti momento, kada deficitas pasirodys parduotuveje. O jis visuomet pasirodydavo labia netiketai. Ismokau laukti eilese nenuobodziaudama. Kiseneje is anksto turejau pasiruosusi popieriaus lapa po dvidesimt nauju vokisku zodziu, kuriuos uoliai kaliau i galva, stovedama eilese. Taip ismokau uzsienio kalba ir veliau uzsidirbau duonai, vesdama vokieciu kalbos kursus pradedantiesiems. Bet apie tai veliau.
Sugriskime i siaura gatvele, kaupina tualetini popieriu tysianciu gyventoju. Nesusilaikiau ir emiau balsu kikenti. Komiskas vaizdelis! Kadangi Dievulis apdovanojo mane lakia vaizduote, tai pamaciau kiekviena zmogu beganti namo i tualeta sluostytis savojo uzpakalio deficitu. Tai galima drasiai pavadinti-masiniu viduriavimu. Pajutau ju seimos nariu beribi dziaugsma, isvydus tualetini popieriu vonios kambaryje. Ak, koks tai malonumas visai seimai. Dekos partysusiajam deficita, dziugaus garsiai, girsis kaimynams, giminems, net gal praziopsos is to entuziasmo ir filma apie kara arba revoliucija. Sovietu uzkariautoje Lietuvoje cenzura neleido zmonems atsipusti nuo karo baisybiu. 21.30 val. kas vakara filmas apie kara. Dar kartais galejai pasigereti filmo vaizdais apie sovjetu darbo liaudies gerove statant daugiabucius, kertant miskus baldu pramonei ar sejant laukus duona.  Dienos metu galima buvo grozetis Sovietu lyderio kalbancia galva. Ir turejo gi ka pasakyti liaudziai tasai lyderis. Istisas valandas per visus tv kanalus Leonidas Breznevas, stengdamasis sulaikyti dantu protezuz burnoje, burbuliavo tarsi rajojanti siena karve (kitaip nedristu pavadinti), propagandiska kalba apie praejusio suvaziavimo nutarimus. Tad dienos metu musu seimoje tv visuomet buvo isjungtas. Jis tarnavo daugiau kaip baldas, kur galima buvo uzdeti drozineta is medzio statulele arba molini vazoneli su kaktusu, kuris nezydi. O jei neduok Dieve prazidedavo, tai buvo vadinamas deficitu.
Jei jau prakalbau apie baldus, galiu atskleisti paslapti skaitytojui. Saugiai jausdavausi uzejus i svecius pas draugus, kaimynus ar pazistamus ar nepazistamus. Paslaptis ta, kad visu namuose tie patys baldai, tos pacios uzuolaidos. Netgi servizas sekcijoje tos pacios gerkles praziojusios zuvys melynos spalvos su paauksuotais krastais. Ant sienos gintaro  gabaliuku mozaika ant juodai beicuotos medzio lenteles. Nereikedavo niekada klausti,  uzejus I svecius, kur pas jus tualetas. Isplanavimas taip pat kaip ir pas mane namuose. Ak, koks tai saugus jausmas. Ir pavydeti kaimynui nera ko, nes ir jis ta pati turi ka as ir visi kiti. Norejosi kazkaip issiskirti is minios. Tad mezgiau sau drabuzius kaip ir mano seses, drauges ar mano giminaites. Bet ir cia neapseita be deficito. Ranksluosciai bei patalyne buvo deficitas. Tad turejome daug tikslu: pvz. Medzioti kur galima nusipirkti patalynes. Kazkas pasigyre, Lad latvijoje si menesi yra pirkti patalynes ir leksciu. Mano tevai daug negalvoje isvyko i deficito medziokle. Kiek buvo laimes grizus is latvijos miegoti uzvilktoje naujos patalynes su spalvingais zirniukais. Lt buvo pirkti tik balta patalyne, o ji jau ikyrejo iki gyvo kaulo. Kas kita patalyne su spalvingais zirniukais. Ir sapnai spalvotesni ir miegas saldesnis. Is tiesu laime mazuose dalykuose tokiuose kaip tie mazi spalvoti zirniukai.
2010-12-04 19:44
Ievų Pūga

tarsi aklas

voel jij ?
... mijn lippen belanden
op de puntje van jouw neus.

reuk jij?
... de wind waait libel
naar ons kant toe.

tast jij?
... mijn ziel likt jouw stilte
die zalig is.

zie jij?
... er zijn veel "meer wouw!"
uitziende vrouwen.

kan jij?
... mijn vrouwelijke aanwezigheid
vibraties als een blinde waar nemen.

durf jij?
... met open hart
nieuwe rivier in met de stroming
richting wij zijn...
2010-05-14 13:46
Ievų Pūga

o buvo...

Papildant " Du lagaminai sniego" esė.
Niekas nenuginčys rašytojo K. Navako talento.
- -
...kartą lankėsi Olandijoje bei pristatinėjo savo knygas "Poezijos oazės" klube.
...tą lietingai niūrų metą ir sukūrė šmaikščiai linksmą esė mažame svečių kambarėlyje mano namuose. Man žvėriškai pasisekė ta prasme, kad teko ne iš labai toli stebėti bei pajusti kūrybinį procesą gyvo Lietuvių klasiko. Kad gausybės ragas piltų eilutes, reikia sulaukti to momento, kada Visatos lubos praplyšta ir tuomet jau gausybės ragas pila ne tik rašytojo- klasiko prakaitą, bet vedžioja ranką popieriumi...
Vėliau perskaičiusi "Du lagaminai sniego" stebėjausi kokie žavūs palyginimai gerb. rašytojui iškilo, kada jis olandus sėdinčius prie ekranų namuose sulygina su begemotais... :)

http://www.olbinfo.nl/index.php?tid=16&sid=153


1 2 3 4 --- 8 --- 12 --- 16 --- 20 --- 24 --- 28 --- 32 --- 35
[iš viso: 341]
Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą