Rašyk
Eilės (78196)
Fantastika (2307)
Esė (1555)
Proza (10914)
Vaikams (2717)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (371)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 36 (0)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Rašytojas Donaldas Kajokas:

Dar prieš dvidešimtmetį Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje egzistavo tokios Jaunųjų rašytojų sekcijos, kur burdavosi jauni ir nelabai jauni pradedantieji literatai. Po kiek laiko tos bendrijos nunyko, o kai kurių rašto žmonių bandymai jas atgaivinti buvo nesėkmingi. Tik vėliau supratau, kodėl tos pastangos buvo bevaisės – rašantieji susibūrė lit. pakraipos internetinėse svetainėse.
Žiūrint iš klubinės veiklos pozicijų – viskas labai šaunu: į internetinę bendriją susibūrė panašių pomėgių žmonės, dažnai net neturintys didesnių kūrybinių ambicijų, jie tiesiog dalijasi savo laisvalaikio kūrinėliais, komentuoja, vertina vieni kitus, pasidžiaugia, pakritikuoja. Tai puikus hobis. Todėl gal ir nekeista, kad manęs vis neapleido mintis, jog šios pastangos truputį primena posakį – aklas aklą veda. Manau, tie, kurie pasirinks literatūrą, žodinę kūrybą kaip esminę savo gyvenimo liniją, ilgai šiuose lit. svetainių žaidimuose neužsibus. Anksčiau ar vėliau jiems prireiks ir rimtesnių patarimų, o juos gali duoti tik profesionalus literatas. Beje, ne bet koks, o tik tas, kurio kūryba pasitikima. Vos keli asmeniniai susitikimai su tokiu poetu, kurio nuomonė tau svarbi,
individualūs jo patarimai gabiam žmogui gali duoti daugiau naudos nei pusšimtis internetinės svetainės bičiulių bei komentuotojų.


2011-12-08 18:04
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
 
Blogas komentaras Rodyti?
2011-12-11 22:41
zuikius ir sniegena
kaip Arvena ir sako čia didelės žuvies mažame akvariume ir mažos dideliame - dilema:) su tuo rašyku ir profesionalais, bei profesionalėjančiais svetainės gyventojais:) o poetui šiam gal išties kokia tapatybės krizė, - mato kaip kažkokios bendruomenės kuriasi iš jų išauga gana originalūs egzemplioriai, o pačiam galbūt ir norėtųsi, bet nelabai yra kaip kažką toje el.erdvėje pradėti knibinėti:)
Įvertinkite komentarą:
Geras (2) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2011-12-11 01:01
inertia creep
bene taip ir pražilot - patarimo vertingo nesulaukęs... :(
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2011-12-09 21:47
latentic
kitas niuansas, mažas, bet tegu būna aštrus akmuo į visareginčiojo poetoso kiemą, iš kurio regima kaip aklas aklą veda — tai kodėl tada nė vienas neregys taip ir neišgirdo patarimo kur sukti, į kairę, dešinę — į kurią pusę? nė žodelio iš tos didybės, garmėkite jūs stačiai į pragarą, taip galima suprasti Donaldo Kajoko laikyseną aklųjų internautų atžvilgiu...
Įvertinkite komentarą:
Geras (2) Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2011-12-09 21:39
latentic
obeliai — skaičiau tą jo prakalbėlę zz ir perskaitęs vis galvojau, galvojau, galvojau — o tai kas tada Donaldo Kajoko tekstus iš būsimos (?, galbūt ir ne iš būsimos, o jau esamos, bet mano miesto knygyne ji tepasirodė 07 —19) jo knygos čia skelbė be jo žinios, kas? gal Vilniuje knyga pasirodė anksčiau nei liepą? o tekstai iš jo knygos rašyke, berods jau nuo žiemos čia buvo, turiu galvoje tekstukus iš Kurčiam asiliukui. Nuodėminga mintis — čia publikavosi pats autorius... )
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2011-12-09 20:39
BAIBA
ZILI, MATAI, KOKIA FAINA DISKUSIJA TAVO DNR,E:)Reikia perkelti I diskusiju skyriu
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2011-12-09 19:33
Gretikė
Vertinimo komisijos pastebėjimai:

Vertinimo komisijos pirmininkas rašytojas Donaldas Kajokas:

Dar prieš dvidešimtmetį Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje egzistavo tokios Jaunųjų rašytojų sekcijos, kur burdavosi jauni ir nelabai jauni pradedantieji literatai. Po kiek laiko tos bendrijos nunyko, o kai kurių rašto žmonių bandymai jas atgaivinti buvo nesėkmingi. Tik vėliau supratau, kodėl tos pastangos buvo bevaisės – rašantieji susibūrė lit. pakraipos internetinėse svetainėse.

Kodėl tai prisiminiau? Ogi todėl, kad perskaičiau didoką pluoštą „žaliažolė.lt“ organizuoto konkurso eilėraščių. Buvo iš tiesų įdomu pažiūrėti, apie ką ir kaip rašo žmonės, kurių dalis, jei būtų gimę kur kas anksčiau, neabejoju, gana aktyviai dalyvautų mano minėtų Jaunųjų rašytojų sekcijų veikloje.

Konkursui pasiūlyti eilėraščiai man sukėlė dvilypį įspūdį. Žiūrint iš klubinės veiklos pozicijų – viskas labai šaunu: į internetinę bendriją susibūrė panašių pomėgių žmonės, dažnai net neturintys didesnių kūrybinių ambicijų, jie tiesiog dalijasi savo laisvalaikio kūrinėliais, komentuoja, vertina vieni kitus, pasidžiaugia, pakritikuoja. Tai puikus hobis. Todėl gal ir nekeista, kad manęs vis neapleido mintis, jog šios pastangos truputį primena posakį – aklas aklą veda. Manau, tie, kurie pasirinks literatūrą, žodinę kūrybą kaip esminę savo gyvenimo liniją, ilgai šiuose lit. svetainių žaidimuose neužsibus. Anksčiau ar vėliau jiems prireiks ir rimtesnių patarimų, o juos gali duoti tik profesionalus literatas. Beje, ne bet koks, o tik tas, kurio kūryba pasitikima. Vos keli asmeniniai susitikimai su tokiu poetu, kurio nuomonė tau svarbi, individualūs jo patarimai gabiam žmogui gali duoti daugiau naudos nei pusšimtis internetinės svetainės bičiulių bei komentuotojų.

Dabar apie patį konkursą. Viskas čia gerai, komisija, manau, atsakingai ir teisingai išrinko nugalėtojus, kurie savo kūrinėliuose pademonstravo ir išskirtinumą (formos ir turinio), ir žodyno turtingumą, ir pataikė į temos dešimtuką, bet... Štai tasai „bet“ panašiuose konkursuose mane labiausiai ir neramina. Neabejoju, kad rasčiau ne vieną tikrai talentingą įvairių epochų poetų eilėraštį, kurie irgi atitiktų temą, tačiau šiame konkurse beveik neturėtų galimybių laimėti, nes jų forma, o, tiesą sakant, ir turinys būtų bemaž neišsiskiriantys, t. y. gana „tradiciški“, be ypatingų novacijų (pvz., A. Achmatova, J. Strielkūnas etc.), arba žodynas, švelniai tariant, būtų skurdokas (pvz., G. Dabrišius). Ir vis dėlto jų eilėraščiai alsuoja, yra sklidini jėgos ir gyvybės, turintys savybę gyventi ne vieną dešimtmetį ar net šimtmetį. Taigi visi formos išskirtinumai, žodyno turtingumas, ta ar kita tema, tėra eilėraščio sudedamosios dalys, nebūtinai netgi pačios svarbiausios. Konkretaus talento prigimtis pasirenka tai, kas jai svarbiausia.

Dar apie formos išskirtinumą... Daugelis konkurso dalyvių formos išskirtinumą, regis, suprato tiktai kaip išorinę eilėraščio grafiką (o ir tą dažniausiai patikėjo vien kompiuteriui, jo galimybėms), tarsi po ja bandytų paslėpti kaži kokį eilėraščio, kaip visumos, neįgalimą.

O pabaigai – tikrai džiaugiuosi į šioje svetainėje susibūrusių žmonių aktyvumu, jų klubine bendryste, nuoširdžiai sveikinu konkurso nugalėtojus, o pasukusiems profesionalios literatūros keliu linkiu dar rimčiau gilintis į eilėraščio paslaptis, kurios, jei rimtai palinksime Jos Didenybės Poezijos pusėn, iš tiesų yra ne tik nuostabios, kerinčios, bet ir niekados neišsemiamos.

Vertinimo komisijos narys Barabas:

Pirma pakalbėsiu apie gerus dalykus – tai vienas iš nedaugelio konkursų, kuris sulaukė tiek daug kūrinių ir autorių. Tas džiugina. Džiugina ir tai, kad išdrįso dalyvauti ir tie, kurie skeptiškai žiūrėjo į pačią konkurso temą.

Vis tik liūdnų dalykų daugiau. Visų pirma – didžioji dalis dalyvavusių konkurse neįsigilino į konkurso temą ir pobūdį. Juk tai turėjo būti eksperimentas. Eksperimentas tiek formos, tiek minties. Tačiau didžioji dalis rašiusių pasirinko eksperimentuoti su forma, minties eksperimentą palikę nuošalėje. Tas liūdina. Taip pat pasigedau bandymų sulipdyti dvi skirtingas sritis, tarkim, nuotrauką su žodžiu arba garsą su piešiniu bei panašių dalykų. Juk buvo galima įdėti nuorodą į kažkokį autoriaus fotošopu sukurtą darbą. Pasigedau originalių įdėjų, drąsos ir išradingumo.

Sveikinu visus, kurie dalyvavo ir pabandė save pamatyti kitoje šviesoje. Linkiu ir toliau plėsti savo žvilgsnį į pasaulį, į kitus, į save. Neriboti savo akipločio. Sėkmės ir gerų įdėjų.
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2011-12-09 18:36
latentic
Taip, jis tai pasakė svetainei žaliažolė, pilnas tekstas publikuotas 2011-12-08 )
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2011-12-09 15:46
Arvena
Jei A. Orlova būtų ėjusi ieškoti muzikinio "tėčio" ar "mamos", t.y. to, kas galėtų profesionaliai pamokyti, kaip dainuoti, tai Lietuva šiandien neturėtų šios unikalios dainininkės. T.y. gal ir turėtų, bet ji būtų tokia, kaip ir didžioji dalis - neturėtų to savitumo, kurį turi dabar. Taip ir su rašymu. Ko verti Kajoko ar Stankevičiaus pasisakymai apie literatūrinio "tėtės" paieškas? Jei kam nors to reikia, be to negali tvirtai jaustis - valio, pirmyn, visais laikais jaunesni literatai bendraudavo su vyresniaisiais. Bet lygiai taip pat visais laikais buvo tokių, kurie spjovė į visus autoritetus ir rašė savaip ir tikrai dėl to blogiau nebuvo. Savamoksliškumas per se nėra blogis - pvz. Kim Ki Dukas gyvenime nesimokė režisūros, jo nepripažįsta jokia Korėjos režisierių sąjunga, bet tai netrukdo kurti kino šedevrų. Analogiškai čia. Tad ką reiškia profesionalus literatas? Tas, kuris pragyvena tik iš knygų rašymo? Bet tada Lietuvoj tokių turbūt visai nėra arba yra, bet tiek mažai, kad net neverta pradėti skaičiuoti.
Ir visiškai sutinku su Sebastijanu - o ką man daryti, jei su savo autoritetu tik per mediumą galėčiau bendrauti? Literatūrinės krypties svetainės savaime nėra blogis - tiesiog, kaip ir visur kitur, reikia atsirinkti. Šiuo atveju galima įžvelgti paties šiokį tokį savotišką (kiek vaikišką ir dėl to juokingą) pavydo atspalvį, nes tiems vyresniems juk neteko naudotis visais šio jų taip kritikuojamo reiškinio privalumais - o pasiekus tokias profesionalumo aukštumas juk nelygis būtų kapstytis rašykų ar kokioj kitoj smėliadėžėj. Tada ir prasideda toks (tiesa, reikia pripažinti, kad gana santūrus) varymas, koks blogis yra tos smėlio dėžės, vaikai, nežaiskit ten, eikit iš karto į žvyro karjerą arba į anglių šachtas. Kai kas gal taip ir padarys, šnektelėję su tais iš žvyro karjero ar anglių šachtos. Kai kas, kam jau smėliadėžėj pasidarys per ankšta, be jokių pokalbių pats patrauks ten, kur jam reikia. O dar kitiems bus gerai ir smėlio dėžėj. Gal ir be gilybių, bet ir be pavojų.
O gal dar, žiū, atsiras kas nors, kas ir per smėlio dėžę išsikas tunelį iki žemės centro. Ir netgi be jokių angliakasių patarimų.
Taip sakant. Leiskite mums augti. O mes jau patys žinosim kaip.
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2011-12-09 12:45
Laukinė Obelis
Palaukite...
Žmogus, išplatinęs šiuos žodžius, pasielgė nekorektiškai - nenurodė, kur tai buvo paskelbta ir kam skirta. O Jūs jau iš trypiate. Gal tai skirta ne Jums, gal tai ne apie Jus? Na taip, čia minimos "lit. pakraipos internetinėse svetainės", bet tai dar nėra savaime suprantama, kaip tikrai kalbama apie rašyk.lt. Sakau tai, nes matau, kad tos svetainės be galo skirasi, tad negalima visų šukuoti tom pačiom šukom. Pasisvečiavus čia gal jam kitokios mintys kiltų.
Na, daugiau nebesakysiu.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2011-12-09 12:17
Juzė Erelickas
A čia tas Makdonaldas - koks škotų profas?
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2011-12-09 11:54
legionas
Senas blefas ir nusišnekėjimas. Savo kūrybos iškėlimas aukščiau kitų, savo teikiamų patarimų įvertinimas - paniekinant kitus. Įprastas gimtinės vaizdelis, nepriklausomas ir nesikeičiantis pagal metų laikus. Tai ką manote? Neprofesionalus literatas yra aklas? Be nuomonės, be minčių, be žodžio, be žinių bagažo? Nesąmonė. Peršasi mintis, kad profesionalus literatas norėtų diktuoti savo valią ir savos gamybos fabrikėlį atidaręs, nedykai miltus malti. Reklamos tai reikia.
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2011-12-09 10:26
Sutemų Sesuo
...tiesiog perskaičiau, kam pritarius iš viso šio disputo ar diskusijos, Gretikei.

Paskaitykite Granauską, ne profesionalą (buvo), kaip jis gražiai rašė apie savo rašymą: nėra nei profesionalų nei neprofesionalų, visi mokame raŠyti ir kalbėti, tik reikia turėti savyję ką rašyti ir kaip.Tik vizualių menų žmonėms reikia mokytis technikos...

Būreliai, prajuokinote, kam jie,  (buvau viename seminare apie moderniąją lit ir dabarties rašytojus lietuvoje), viena iš lit. kritikių puikiai pasakė:svarbiausia beretė, kai ją užsidedam po pripažinimo ir nešiojame, nes jau ne taip būna svarbu ką rašome ją nešiodami.

Jauni ir seni, gal nukritote iš mėnulio, KONKURENCIJA IR ATSKIRTIS, jauni į senius žiūri iš savo pakelties bokštų kaip ir seniai iš savojo...

LeIdyklos, jei norite išleisti knygą,o geidžiate, kad ją pirktų, svarbu viršelis, jis šokiruonatys, kuo, numanote..., o viduje gali būtį be jokios erotikos..., deja taip, rašykite, nesvarbu kur, diskutuokite, kurkite, o jau kam bus duota Dievo dovanėlė (jei ją rasite savyje) niekur ji nedings.

SĖKMĖS VISIEMS IR DRĄSOS.

Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2011-12-08 23:30
Gretikė
Nei tos sąjungos, nei tie klubai, nei kokios asociacijos - neduoda nieko gero. Ten buriasi, kad gautų lėšas iš valstybės. Kažkam tatai yra labai naudinga (skaičius ablavukų tai turi būti, narių daug - kraitelis didesnis), tai ir laižo užpakalius, kad išgarsėti. Pamatytumėt, kaip tais laureatais tampama ar nominacijos gaunamos ir t.t. Tuštybė ir dar kartą tuštybė. Dabar ir vėl mane skalpuos už tiesą :) Juk po pirmos dalies - oficialiosios renginiuose būna ir antra, o jei reikia... ir trečia :))) Kam muilinti jaunimui akis, juk seneliai guls po traukinio bėgiais, kad tik nepraleisti į priekį. Į Lietuvos rašytojų sąjungą įstoti, reikia: išleidus būti tris knygas, turėti bent tris narių rekomendacijas. Vienžo draugų ir prietelių rate plaukioti. Net mažo miestelio klube - hierarchija, ką jau kalbėti apie sąjungas. Va ir tikėjosi, ir sulindo, o klubai neiro, o tik dauginasi kaip triušiai. Medi, juk tu kaunietis, ko nestoji į sąjungą? Priims, duosiu rekomendaciją, jei nori :)))
Pasakysiu tik viena, čia aš ne apie save - smulkmę pagal jus, būkite LAISVI - daugiau išlošite. Leidyklos dirba, juose yra maketuotojai, redaktoriai ir t.t. Jei Jūsų kūryba tiks Lietuvos žmogui - liksite, o jei šūdą malsite (atleiskite, tokia tiesi esu) - nepirks, kad ir per LRS išleistų knygų. Supratau viena, kad yra talentai ir jie - nustumti į kampą. Be to, iš to duona nevalgoma. Paklauskite tų, kurie yra tikri poetai. Paklauskite, kiek susirenka į jų vakarus žmonių, kai paskelbia bilieto kainą ( turiu mintyje ne sostinę) pvz. 20 litų. Sauja. Nenoriu pilti mėšlo, bet regiu tai, tai ir pasakau> neikit, vaikai, karo žaist...

Ir nereikia čia tik tų aukštų patosų, iš apačios - geriau matosi, bet pabandyk tai pasakyti - drėbs net iš čia lauk lyg musėlę, dar ir purvo užpils ant galvos tiek, kad smirdėsi ilgai.
Ačiū, kad suprasite.
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2011-12-08 23:17
Žilis van Gogas
bet tai greitukas, kaip seksas už kampo, o po to kas? sakom iškrypęs jis, netikęs...tai kam skleist tokias idėjas Norfoj, tai tik - E 621...
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2011-12-08 23:00
Meškiukas
Yra toks šposas (tikiuosi, visi supratot). Čia tas pats ir su internertinė erdvė-real life. Koks pliusas? Matai žmogų. Ko negalima daryti nematant žmogaus? Dalintis mintimis? Kritika? Disputo nebuvimas? Va sugerti su juo negalima, bet ir tai pataisoma - yra kameros. Žinoma, galbūt aš tiesiog nesuprantu - gal kai kurie žmonės susitikę ir bando pajausti vienas kitą, na bet kas iš to? Sakau - su žmonėmis dabar susitikti dar paprasčiau, nei buvo įmanoma anksčiau - susisodinai visą savo kiemą į ištikimąjį Fiat Punto 1.2 ir atmynei per pusė Lietuvos. Paskambinai  ir susitikai už "Norfos". Parašei laišką, bakstelėjai "Veidaknygėje", pasiuntei e-paštu. Kaip tik reikėtų žiūrėti iš kito kampo - visa tai mums duoda kur kas daugiau galimybių bendrauti, šnekėti ir dalintis, nei tai buvo įmanoma anksčiau. Ar prieš 20 metų būtųm po10min skaitęs mano nuomonę? Ne. Lauktum mano laiško po savaitės ir rašytum atsakymą dar savaitę. Visada išgirsim, kad "tada buvo geriau, žaidėm Tetrį, spardėm kamuolį...", bet realiai - dabar ne ką blogiau, tad turim keletą galimybių - suprasti arba bėgti nuo tokios realybės, kokia ji yra dabar.
Tokie pasvaičiojimai juokingai atrodys ateities žmonėm, kurie kanapes augins Marse, o medžios pas Brolius Kentaurus. O tada mes šnekėsim- "va mūsų laikais mes sėdėjom rašyk.lt"
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2011-12-08 22:47
Žilis van Gogas
Internetinė erdvė labai mažai kuo skiriasi nuo realaus susitikimo.Nesutinku, nors meškeliuk čia daug tiesos išdėstei, bet ta erdvė ir liks erdve, be nuoširdaus kontakto, be supratimo tiesiogiai, nors kūryba yra asmeninis supratimas...kas pajaus tas pajaus tave, o kas ne, tam ir baslys - kuryga.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2011-12-08 22:29
Žilis van Gogas
kas yra mokykla? gyvenimas ego, patirtis ir išklausymas virš savęs...
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2011-12-08 22:26
Meškiukas
Kažkada klasika buvo vadinama lazda, su kuria galima pritvoti elnią, kitą babuiną iš kitos babuinų genties ar tiesiog pasikasyti nugarą. Kur kas vėliau klasika imta vadinti visi tie narkomanai kafomanai donžuanai ir kitaip mokantys linksmintis žmogėnai, kurie rašė stebėtinai gerai (žinoma, buvo šiokių tokių nukrypimų, kai rašytojai nebuvo nei narkomanai, kafomanai, donžuanai ar net stipresnio vyno megėjai). Dabar vis dar bandoma kabintis į "štai yra klasika", "tas yra apipienas rašytojas, reikia jo klausyti" ir tt. Ar poetas, išleidęs daugiau poezijos rinkinių, nei turi pilkųjų ląstelių yra geresnis karvių melžimo ypatybių žinovas nei Marytė iš Pakiauniškių kaimo? Jokio žmogaus nuomonė nėra absoliuti ir to nebus. Patarimai? Gerai, man Lukjanenko pasakys - "ėėėė, bachūras, nerašyk taip, rašyk TAIP", tačiau, kad ir kaip jį mėgčiau, su visomis smulkmenomis paaiškinsiu kur eiti ir kaip iš ten nebegrįžti. Ne dėl storžieviškumo, o dėl to, kad aš pats žinau, kaip TAI turi skambėti. O visa kita, tik bendras fonas- kažkokie neatitikimai su faktais, stiliaus ir gramatikos klaidos, paprasčiausių siužeto vingių nebuvimas. Čia kalbant apie "senių" patarinėjimus "žaliems".
Kalbant apie klubus ir visa kita - kas nori susitikt ir pasišnekėt ir taip pasišneka susitikę. Žinoma, anksčiau egzistavo daug kas, bet anksčiau buvo anksčiau. Jei kažkada televizorių jungdavai tik per Naujuosius Metus, dabar neturėti televizoriaus prilygsta prisidegimui nuo bažnytinės žvakės bažnyčioje per Sekminių mišias. Kad ir kosk grubus tai palyginimas. Visa esmė  - pasaulis dabar tai kitoks su kitokiomis pramogomis ir kitokiu gyvenimo tempu. Dabar kur kas paprasčiau prisijungti internetinėje erdvėjė, skirti keletą minučių ir eiti vėl savais keliais. Buvo čia žmonės ir bus.Prisijungti gali ne tik iš namų, bet ir turėdamas telefoną, taip kad - kol nesuras kažko tobulesnio,nėra prasmės kažką ir keisti. O kaip ir sakiau- kai yra noras, žmonės susitinka ir pasišneka. Internetinė erdvė labai mažai kuo skiriasi nuo realaus susitikimo.
Įvertinkite komentarą:
Geras (2) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2011-12-08 22:24
Ana_Žeins
Na,negaliu neįkišti trigrašio-kad rašykas nėra rašymo mokykla...Kas nori ir turi gabumų-tas ir rašyke sugebės bent pramokti padoriau rašyti...Tik reikia atsirinkti,kurių kritikų konstruktyvios kritikos klausytis.Nuoširdžiai dėkoju rašyko kritikams ir ,,pieštukams'' už suteiktą galimybę:)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2011-12-08 22:12
Žilis van Gogas
Super, pilke, manau kd reziumė  - aiški, vieni kitus reikia suprasti...
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
1 2
[iš viso: 31]
Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą