Rašyk
Eilės (78159)
Fantastika (2307)
Esė (1554)
Proza (10911)
Vaikams (2714)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (370)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 10 (0)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Autoriaus žodis:
Šiaip čia šiukšlė, kurios neturiu jokio noro užbaigineti. Nežiūrekite giliai į šitą... tiesiog, kad nemirtu, kaip daugelis mano kūrinių, kartu su periodiškais HDD lūžiais.










Buvo šalta. Šalta viduje... Kažkas mirė sielos gelmėse, ir tik dabar, po šitiek laiko ta baisi iš proto varanti smarvė po truputį ėmė kutenti tamsią ir miglotą pasamonę. Bet ne... Laiko nebuvo... Nebebuvo jau labai seniai. Buvo tik mažyčiai skirtumai. Pirmus penkerius metus laikas atrodė beprotiškai ilgas, o po to beliko tik skirtumai. Jis buvo tikras, kad niekaip neprisimintų dienos, jei tada nieko įpatingo neįvyko. Jei tą dieną niekas nesusimušė, jei nekilo maištas, arba jei jis pac nepaspringo žuvies ąšaka iš šlykščios valgyklos sriubos... Smegenys adaptavosi ir ėmė atmintin įračinėti tiktai skirtumus... Preš keturis metus kilo didelis maištas. Ir jis dalyvavo. Žuvo du prižiūrėtojai ir septyni savi. O kas buvo užvakar? Kas? Ilgos minčių gijos, nusidriekė į juodą tuštumą ir nieko nepešusios susitraukė atgal. Visiškai nieko, tik ta vos vos juntama beprotybės smarvė. Jis skaičiavo dienas... Ištisus du metus... Jis galvojo... Apie viską... Netgi pagal abėcėlę. Labas rytas, vakar tu baigei P raide, todėl šiandien tu galvosi apie Pagalves, Pacanus, Pitonus, Petardas, Pasakas ir Pasamonę... Smagu ar ne... Buvo knygos. Iš pradžių 200 puslapių per dieną, vėliau 400... Dar buvo draugai, bet ilgainiui galėdavai nepaprastai tiksliai nuspėti ką betkuris pasakys. Prieš 12 metų, t. y. du metai nuo pradžios buvo pabėgimas. Nesėkmingas ir nieko nepakeitęs, užtat palikęs gilų prisiminimą. Visa tai kas buvo prieš pabėgimą verčiau panačėjo į  svetimo gyvenimo nuotrupas. Tai, kad kažkada buvai automobilių vagis, turėjei paną, garaže slėpei amfetaminą, ir mylėjei tėvus atrodė tarsi miglotas prisiminimas iš knygos skaitytos kažkada tarp begalybės pradžios ir beveik perregimai netikros dabarties. Ir jis žinojo kas ten pūva... o taip, jis žinojo. Ten puvo VILTIS. Tai buvo kažkas baisiau už nelaisvę, beprotybę arba tapimą augalu.
Buvo šalta. Lauke pamišęs vėjas vaikė persigandusias snaiges ir stengėsi suapvalinti betkokius žmogaus sukurtus kontūrus, pripūstydamas visur sniego. Šaltis... Jis žudė ir kartu gelbėjo. Tik tokiais momentais, kai savo vienutėje guli pusnuogis, kaleni dantimis ir stebi pro storas storas grotas, kaip siūbuoja pakabinamas žibintas, tai nutvieksdamas sargybos bokštelį, tai iš tamsos gniauštų išvaduojantis dalį kalėjimo kiemo, jauti, kad kažkokia, kad ir labai nežymi tikrovės, o kartu ir tavęs paties dalelė ima ir sugrįžta. Dar buvo sapnai. Dabar jis beveik nieko nebeprisimindavo, bet jautė, tiesiog jautė, kad naktį... Tai buvo beprotiška, bet vigi sapnai buvo daug realesni už dabartį. Jie buvo TIKRI. Šiuos du pasaulius skyrė tik nenugalimas atminties vakumas. Antklodė gulėjo šalia, tiesiog reikėjo ją užsitraukti ant savęs, padėti galvą ant pagalvės ir... ne. Nemiegoti, o IŠKELIAUTI. Jis tai galėjo... Jis tikėjo, jog kiekvieną kartą jis ima ir iškeliauja, palieka šitas keturias sienas, šitą siaurą grotuotą langelį ir...
... ir kitą rytą vėl pabundą nieko neprisimindas.
Kūnas nustojo drebėjęs. Ne, šilta nebuvo - jis tiesiog nebejautė šilumos arba šalčio. Buvo tik snaudulys, toks lėtas bet nenugalimas, tarsi slenkantys ledynai. Ir staiga jo mintis perskruodė aiškus lyg žaibas naktį atsakymas. Jis žinojo ką daryti. Jis... taip, jis taip ir padarys.... po šitiek laiko jis sužinojo atsakymą. Atsakymas visada buvo šalia, tik tos minčių gijos jį visada aplenkdavo... žinojo... NEREIKĖJO DARYTI NIEKO. Reikėjo tiesiog leisti ledynui užslinkti ant tavęs. Ir šiąnakt jis iškeliaus... Amžinam.





Moteris rėkianti reaktyvinio variklio balsu.





Suvokimas kad suvoki, kad vėl suvoki, kad suvoki, kad suvoki, kad........




Dūmai su nagais.


(Skaityti lėtai)

Šnopavimas. Ir vėl suvokimas kad suvoki, kad suvoki, kad suvoki... Jis iš paskutiniųjų griebėsi minčių, ir tas slydimas atgal į juodą bedugnę sustojo. Atminties nebuvo. Bet buvo suvokimas. Ir kas svarbiausia buvo laikas. Tu negalėjai prisiminti ką mąstei, nes nebuvo apie ką mąstyti, bet buvo DABARTIS. Ji buvo gana aiškiai jaučiama, tarsi savo smegenų taktinis dažnis, vadinasi buvo ir laikas. Buvo ir LOGIKA, nes jis ką tik padarė pirmąją loginę išvadą po šitiek...  Pojūčių nebuvo. Išskyrus šnopavimą. Klausa, vis dar girdinti savo paties kvėpavimą. Vadinasi jis gyvas. O DABAR tai buvo gerai. Nelabai svarbu ar jis sapnuoja ar nesapnuoja, bet jis tikraiusiai... atminties gijos vėl išsivyniojo ir vėl milijonais savo asociacinių šakų leidosi gylyn, ten, kur... JIS KALĖJIME. Atmintis visgi buvo. Ir dar kokia. Nei iš šio nei iš to jis prisiminė vieną kalinį, kuris visada beprotiškai garsiai riaugėdavo nuo kalėjimo kopūstų sriubos.

Ir staiga jis suvokė ko nebebuvo.

Nebebuvo mirusios sielos smarvės. Ji vėl gyva... Nebebuvo nevilties.

Jis negalėjo pajudėti. Niekaip. Jis negalėjo atsimerkti... jis ne... JIS NEATSIMINĖ KAIP JUDĖTI! Jis nebežinojo ką daryti norint atmerkti akis. Bet svarbiausia buvo, jog sąmonė nors ir lėtai, bet užtikrintai išsiropštė iš tos bedugnės kurioje... Jis netgi negalėjo kontroliuoti savo kvėpavimo.



Slinko valandos. Jei tas žibintas, ramiai tamsus nakty kabojęs kalėjimo kieme būtų turėjęs akis, jis matytų, kaip vienoje vienutėje pusnuogis ir nuo šalčio pamėlęs vyras verkia, nes prisiminė kaip valdyti savo kūną. Ir vėl slinko valandos. Vyras jau sėdėjo ant savo gulto ir lėtai rankomis ore darė bereikšmius judesius, bet jo akys buvo gyvos. Jis drebėjo. Jam buvo labai šalta. Už lango kalėjimo kiemą dengė pusmetrio storio sniego sluoksnis. Vyras lėtai ir atsargiai vaikštinėjo po savo kamerą tyliai šnibždėdamas: "Esu... egzistuoju, moteris... balsas... gyvas aš, esu,... kažkas reaktyvinis... " retkarčiais nuvirsdamas. Vėliau jis sugebėjo apsirengti, pakėlė nuo grindų savo šiltą antklodę ir ilgai ilgai gulėjo lovoje šildydamasis. Bet nemiegojo. Kažkas giliai pasamonėje bijojo miego ir atmerktos akys žvelgė tiesiai į pro langą šviečiančią pilnatį. Jis bandė prisiminti sapną...


Ir klykdamas jį prisiminė. Kažkas kvepiančio dūmais ir ilgais aštriais nagais pakilo iš leisgyvės atminties. Tai sukrėtė taip smarkiai, jog netgi sušilusiu kūnu perbėgo aštrus šiurpas. Ir moteris klykianti reaktyvinio variklio balsu. Jis labai aiškiai prisiminė tą garsą ir tik dar po kelių valandų gulėjimo atmerktomis akimis suprato jog tai buvo oro pavojaus sirenos.




Tik niekaip negalėjo žinoti, kad jos klykė ištisus mėnesius, kol visos iki vienos sugedo.
2004-02-25 17:15
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 23 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2004-05-16 13:04
Maliciuos
Pakankamai uzbaigtas. Arba bent jau tokia iliuzija tai galima susidaryti. Turbut pats geriausias is jusu. "Tarp dvieju sekundziu" su situo nelyginamas. Fabula ten tinka tik romano apimties kuriniui. Sitas kurinukas turi teise gyvuoti laisvas.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2004-03-04 21:11
mist
ir gerai, kad įdėkot :)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2004-03-01 23:29
St Sebastianas
Diskusijos po kūriniais - žavus dalykas.:]
Įkišiu savo trigrašį ir aš. Palyginimas dviejų, atrodytų nesuderinamų dalykų kartais suteikia savotiško žavesio. Kartais - realybės. Tikriausiai Miscalaneus niekada neteko pajusti kas yra pervargimas. Tuomet nekaltutis sms garsas atrodo kaip sirena. Kalbant apie moterį klykiančią reaktyvinio variklio garsu - čia tik skaitytojo fantazijos trūkumas. Bandau įsivaizduoti kaip Miscalaneus skaito mano kūrinuka, kuriame parašyta: "...senio kosulys Aleksandrui pasirodė kaip keturiasdešimt penkto kalibro pistoleto su duslintuvu šūvis." Tikriausiai dėl isteriško juoko skaitytojas numirs...
Taip, kūriniui šlifavimo reikia, tačiau tai nėra tokia šiukšlė kaip bando parodyti kai kurie skaitytojai.
IgnitOR rekomenduočiau pasitvarkytis savo kompą, susiinsataliuoti spelčekerį ir rašyti toliau. Gal ir netapsiu tavo gerbėju, kuris šokinės iš laimės pamatęs naują kūrinį, tačiau susidomėjimą tikrai pajusiu.;)
Sėkmės rašant!
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2004-02-27 22:11
Mastermind Hazord
Hm..
Autoriaus kūrinį, beje, skaičiau :) Čia tarp kitko.
Stengsiuosi dabar Jūsų žodžių neinterpretuoti (tas gali būti gana sudėtinga, bet tiek jau tos). Malonu, kad nesižavit plieninėm žiurkėm.
first things first.
Kalba - ne matematika. Čia AND OR XOR NOT nereikia. Kalba yra tarytum plastelino gabalas, kurį gali lankstyti kaip nori, gali kurti neįtikėničiausias skulptūras. Nežinau, ar tai gerai, ar blogai, bet dažnai menas negrindžiamas logika. Stiliaus reikalavimas rašant pusiau sąmonės srautu?
<CITUOJU>
<...> bet buvo DABARTIS. Ji buvo gana aiškiai jaučiama, tarsi savo smegenų taktinis dažnis, vadinasi buvo ir laikas
<CITATOS PABAIGA>
Kurgi čia autorius rašo apie "Dabarties smegenų taktinis dažnį", atleiskite, bet nematau... Aš matau, kad lyrinis subjektas dabartį, ty, laiko tėkmę jaučia kaip SAVO smegenų taktinio dažnį (kas, beje, gana logiška - ekstremaliomis situacijomis smegenų darbo dažnis padidėja, todėl žmonėms atrodo, kad viskas aplinkui tarsi sulėtėja). Taigi.
Next point,
Aštrių ilgų nagų iš kvapo nepažinsi. Ok, su šituo sutinku. Aš interpretuoju šitą aprašymą taip: “Kažkas, kvepiančio dūmais ir lyg ilgais aštriais nagais draskančio plaučius; kažkas panašaus į raudoną “wall street” cigaretės dūmą” :) Žinoma, čia tik mano kukli nuomonė. O googlyje bet ką galima surasti.
Kūrinys nėra šiukšlinis, nes jame yra mintis, ir ta mintis pateikta neblogai, nors ir galima pateikimo būdą pašlifuoti. Žmonės savo kūrinius čia deda tam, kad tobulėtų. O jeigu žmogui kalama į galvą, kad jo kūriniai nieko verti - jis ne tik kad patikės tuo, bet ir iš tikrųjų rašyti nieko vertus kūrinius. Mes (komentatoriai) esame čia, kad padėtume, o ne kad smukdytume.
Dėl pagarbos...
kartais tenka griebtis provokacijų, kad atkreiptum į save dėmesį.
Paprasčiausias būdas tai padaryti - tėkštelėti virtualų antausį.
Pavyzdžiui:
http://rasyk.kitoks.lt/index.php?fuseaction=read.view&id=17839
Dėl klyksmo. Žinote, kas yra psichotropinės medžiagos? Sakykim, lyrinis subjektas buvo “užvartojęs” ne savo noru. Arba išprotėjo iki tokio lygio, kad smegenys pradėjo veikti kaip paveiktos kokio LSD. Aš čia nelogiškumo nematau. Ir juokas nekyla, whatsoever.
Tai tiek. Šiam kartui ;)

Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2004-02-27 21:42
murmt
Aha.Ahahahaha.Ha.Aha.A.
Geeerai, kreipiuosi į tamstą, pons MasterMind. Visų pirma, būtų gerai, kad skaitytumėt tai, ką parašiau aš ir, ypač, autorius, o ne interpretuotumėt mano žodžius savaip.
Numero uno.
Sutinku, kad literatūra geriau neatrajota. Ir plieninė žiurkė man nepatinka - matot, kokia teisuoliška, kaip tik pagal tamstos kriterijus. Tik. Rašant netgi apie jau išprotėjusį/einantį iš proto/bandantį išprotėti neišprotėjant, kaip čia buvo pasiūlyta, žmogų, reikia laikytis logikos. Kalbos logikos, stiliaus reikalavimų, jei norit. Tamsta visiškai nepamatėt, kad mano išvardinti dalykai - stiliaus klaidos, kurias ištaisius, kūrinys pagerėtų. Nesiginčiju dėl smegenų taktinio dažnio egzistavimo - tik sakau, kad skaitant tai, kas parašyta, išeina "Dabarties smegenų taktinis dažnis". Dabartis net kaukolės neturi, kur jai tuos smegenis laikyt?.. Originalumas - ne pretekstas rašyti nesąmones, aštrių ilgų nagų iš kvapo nepažinsi. Ar googlyje irgi bus?
Kūrinys tikrai šiukšlinis, ir praverstų jam ne spelčekas, o paprasčiausias autoriaus dėmesys. Tiesiog kūrėjui nusispjaut į tai, ką jis pateikia skaitytojams ir vertintojams; jei jau pačiam autoriui apsakymas atrodo šūdniekis, kodėl man turėtų atrodyti kitaip? Kad žinotumėt, kaip užkniso toks požiūris: "Ai, belekaip parašiau, kaip jiems, sueis." Totali nepagarba visiems, įskaitant save patį.
Dėl bemintiškumo - išpešėt iš lubų. Aš sakiau, kad konkrečiai toks, koks yra dabar, kūrinys nieko vertas, nes tik užima vietą gerai minčiai. Tai, kuri čia yra, bet kad ir ieškot bjauru, kai viskas taip atmestinai padaryta.
Ok, dėl klyksmo nesiginčysiu - Jums gal ir normaliai atrodo moteris, iš kurios gerklės sklinda toks garsas. Whatever. Man asmeniškai tai juokinga.
O visų liūdniausia tai, kad autorius rašyti tikrai sugeba, ką įrodė ankstesniais savo kūriniais. Ir kaip tik todėl norisi jį iškepti ant lėtos ugnies, kad apsakymą, turintį neblogą potencialą, pavertė šiukšlynu.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2004-02-27 20:19
experiment
Patiko. Į mėgstamiausius. Tik tiek pasakysiu.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2004-02-27 18:16
Mastermind Hazord
Aš dedu riebų 5`ą.
Dabar gi, pamėginsiu apginti žmogų nuo kritikų kirčių, mėgindamas kritikuoti pačius kritikus (keršto nebijau, netgi atvirkščiai).
Kreipiuosi į Misc.
Dėl savo vaizduotės trūkumo kaltinti autorių - mažų mažiausiai absurdas. Palyginimas šiuo atveju yra visiškai taiklus, ir aš puikiai įsivaizduoju čaižų, kurtinantį moterišką klyksmą. Oro pavojaus signalą pakeltą dešimtuoju laipsniu. Va tamstai ir klyksmas, ir reaktyvinis.
Dar tamsta LOGIKOS ieškojote. Hm. Kartais logikos reikia ieškoti pasukant ir savo smegeninę. Literatūra - ne barščiai, kur griebi šaukštą ir srebi nekramtydamas. Aš asmeniškai manau, kad literatūra, priverčianti susimąstyti, klausti savęs (ir, mintyse, autoriaus) “kur čia kampas?” yra daug vertingesnė už, atsiprašant, “plieninės žiurkės” lygio skaitalą.
Smegenų taktinis dažnis yra. Pasiskaityk apie brainwaves googlyje.
Dėl “Kažkas kvepiančio dūmais ir ilgais aštriais nagais pakilo iš leisgyvės atminties”. O kodėl negali kvepėti ilgais aštriais nagais? orginalu, žinoma, bet tokioje asociacijoje neįžvelgiu nieko blogo - atvirkščiai, taip nupiešiamas keistas, bet įdomus meninis vaizdinys.
Apskritai, kūrinyje žodžiai parinkti gerai.
Toliau,
(Cituoju)
pats autorius gi pasakė - šiukšlė
(citatos pabaiga)
O žinai, kodėl pasakė? Nes tokie kaip Tamsta daužote žmonėms per galvas tol, kol jie visą savo kūrybą pradeda vertinti “ai, vėl šiukšlę parašiau”.
Kūrinys visai ne šiukšlinis, o tikrai vertas dėmesio, nors spell-čekas praverstų. Vietomis mistype`ai ir klaidos akis pabado.
Neskaityta, neapgalvota - galbūt neskaityta parašius, bet netikiu, kad rašyta be minties. Ir, nors ir kūrinys trūkinėjantis, paliekantis daug “i” be taškų, bet mintis yra. Taigi šiek tiek prašovėt pro šikšnelę. Tuo atsakymą į jūsų kritiką baigiu.
Viena skruzdėlė - gerbiu tamstos nuomonę, betdėl poros dalykų esu linkęs nesutikti. Stiliaus kaitaliojimas, mano kuklia nuomone, suteikia kūriniui daugiamatiškumą, galimybę į kūrinį pažvelgti iš įvairių perspektyvų. Siužetas aiškus: pagrindinis herojus(?) sėdi kalėjimo vienutėje jau dešimt metų (matyt, yra už ką) -> įvyksta šių dienų apokalipsė (branduolinis karas, ateivių ataka, masinis psichotroninis ginklas, biologinis karas, [įrašyti savo versiją]...)-> herojus išgyvena, bet jis nebėra tas pats žmogus (apokalipsės metu transformavosi sąmonė, jis išprotėjo, pasiekė nirvaną, [įrašyti savo teoriją]...). Būtent tie palaidi galai, tie [įrašyti savo teoriją] ir suteikia savotiško žavesio, leidžia skaitytojo fantazijai dirbti pilnu tempu. Manau, tai yra didelis pliusas. Dėl klaidų sutinku. Jų yra, ir jos bjaurokos. Bet, nieks negimė mokėdamas rašyti taisyklingai. Tai tiesiog laiko (ir praktikos) klausimas. Tikiuosi.
Na, o IgnitOR`iui galiu pasakyti tik tiek: rašyk toliau. Tu turi talentą.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2004-02-27 14:18
kasiopeja
hm...moki rasyti. Is tikruju, skaitant apeme jausmas lyg prabudus nakti po siek tiek kosmarisko ir neaiskaus sapno, kai esi kazkokioj erdvej tarp sapno ir realybes ir nebesupranti, kas tikra, kas ne, nebesuvoki net savo minciu ir tik po kiek laiko atsipeikeji..Noreciau ir as moketi taip rasyti..:)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2004-02-26 14:02
viena skruzdėlė
heh, jau pamaniau, kad tas persergėjimas ir yra visas kūrinys, net apsidžiaugiau - va, žmonių su juodoko humoro jausmu atsirado:]
prieš rašant idėja, aišku, kažkokia buvo. net psixologinė ir kiek siurrfilosofinė, matyt. jos nuotrupas gali rasti ir skaitytojai. bet ne daugiau. ir šįkart tai ne skaitytojų problema. klaidos, palaidi galai, stiliaus kaitaliojimas, vėl klaidos, pabiras siužetas (jei jis išvis yra). žodžiu, perskaičius, apima totalus neužbaigtumo jausmas.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2004-02-26 13:55
IgnitOR
kaip malonu susilaukti tiek daug komentaru, ir, zinoma, dar maloniau, kad dauguma ju neapsiriboja vien tik "patiko", "nepatiko". Su visais, kurie sako, kad sis kurinys LABAI netvarkingas - as sutinku. Deja, grynai del techniniu kliuciu (teisingiau saknt hardwariniu :) spelcekerio siuo metu susiinstaliuoti negaliu. Va... dar syky aciū uz informatyvia kritiką.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2004-02-26 12:16
murmt
Išplėšti gal ir gali. Bet va normaliam žmogui skaitant, neprisižiūrėjus netgi nei dokumentikos, nei holivudikos, koks įspūdis kyla? Esmė - palyginimus reikia rinkti labai atsargiai. Aišku, šiuo atveju apie kokį nors žodžių parinkimą kalbos nėra, pats autorius gi pasakė - šiukšlė. Neskaityta, neapgalvota, šiaip parašyta, kad vietą minčiai užimtų.
Anyway, variklis jei ir gali visokius balsus išplėšti, bet kokiu atveju tai bus garsas pernelyg stiprus, kad jį galėtų atkartoti žmogus; todėl perskaičius tokį sugretinimą, vaizduotėj iškilęs vaizdelis...na...juokingas. Kaip minimum.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2004-02-26 12:13
Šniūrbertas Špokelis
Miscealenous tu kada nors bandei isproteti neprarasdamas sveiko proto? Tik tada galima suprasti kaip tokiais atvejais sokineja mintys.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2004-02-26 05:35
St Sebastianas
Padedu pirštus ant klavišų. Ir galvoju... Pasigailėti negalima bausti.:) Pradėsiu nuo kritikos.;)
1. Susiinstaliuok spelčekerį. Tikrai pravers. Kartais iš kūrinio į realybę bloškia kokia klaidelė.
2. Jei užstringa "Enter" visada nereikalingas eilutes galima pašlinti su "Backspace" arba "Delete".:) Jei nori atskirti dalis, geriau naudok žvaigždutes. Pasižiūrėk kaip gražiai atrodo *****.:)
3. Niekada kūrinio pradžioje nerašyk savo nuomonės. Tai vienaip ar kitaip nuteikia skaitytoją. Jei nori save išplakti - rašyk komentarą po kūriniu. Žmonės pirmiausiai perskaitys tekstą, susidarys savo nuomonę, tuomet sužinos tavąją. Štai tuomet lengviau vertinti, prieštarauti ar pritarti.
4. Įdomiai atrodo nurodymas "skaityti lėtai", tačiau leisk pačiam skaitytojui tai spręsti. Norint galima kontroliuoti skaitytoją ir be tiesioginių nurodymų. Priversti jį sulaikius kvėpavimą skaityti žodį po žodžio. Tik kartais būna problemų, jei prirašai per daug žodžių - visi skaitytojai uždūsta.:)
Na, o dabar kai kas gero...
1. Kūrinys įtraukia. Atsisėdau, neatsitraukdamas perskaičiau, nekilo mintys apie parodijas.:)
2. Pabaiga visai nebloga, gal ir norėtųsi platesnio paaiškinimo, tačiau galima susitaikyti ir su tokia.
3. Kūrinukas turi kažką tokio.;)
Jei autorius atkreips dėmesį į kritiką ir vertinimus, patobulins stilių, rašymo įgūdžius ir susiinstaliuos spelčekerį, gal ir turėsime visai neblogą rašytoją.:) To labai tikiuosi ir laukiu kitų kūrinių.

Reaktyvinis variklis tikrai gali klykti. Na, aš čia nesu specialistas, tačiau jei kai kas žiūrėtų dokumentiką, o ne holivudinį šlamštą, tikrai žinotų, kad varikliai gali išplėšti visus įmanomus balsus.:]
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2004-02-25 23:31
Oreigea
oho. skaiciau drebedama is salcio..
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2004-02-25 20:58
murmt
O brol.
Sakot, iš pradžių išvarė iš proto, paskui jau ir iš pasąmonės? Sakot, buvo LOGIKA? Gaila, kad kūriny jos neliko. Nors, žinoma, dabarties smegenų taktinis dažnis - atradimas.
Reaktyvinio variklio balsu klykianti moteris... Riaumojanti gal greičiau, nors vis tiek neįsivaizduoju. Fantazijos deficitas, matyt :(
Aštrių ilgų nagų kvapas vis dėlto užmušė galutinai. O iš pasąmonės išvarė ąšakos, labai vertinami bandymai supanašėti ir daugtaškių derlius.
Tiksliai, šiukšlė.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2004-02-25 19:52
KasPasakeKaTikKar
pries pat kurini parasei, jog cia siuksle, tai todel ir netaisei klaidu? jei pavadinimas nebutu reboot nieko nesuprasciau. patiko mastymas pgl abecele. nepatiko (skaityti letai). kiekvienas gali kitaip izvelgt kurinio esme, tai reiskias ir skirtingu tempu skaityti, kur vienam skaitosi letai, kitam - greitai. pusetinas darbas, bet tikrai ne siuksle, nebent cia viskas siuksles.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2004-02-25 18:36
Haldir
pasaulis pilnas netiketumu ;]
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2004-02-25 18:21
IgnitOR
Svelnei tarent as sokiruotas jusu nuomones :) Tikrai nesitikejau, kad nors kam nors patiks...
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2004-02-25 17:59
kadugėlis
Pavadinimas ir mirgantys daugtaškiai nuteikė skeptiškai, bet užkabino. Labai įtraukė, dar porą brūkštelėjimų ir būtų tiesiog super.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2004-02-25 17:51
Haldir
Na, nors truputuka kliuna daugybe daugtaskiu, bet parasyta labai vaizdingai ir graziai.
Ne viska supratau, bet patiko :))
retas atvejis
Pabaiga jega :)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
1 2
[iš viso: 21]
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą