Rašyk
Eilės (78093)
Fantastika (2304)
Esė (1552)
Proza (10908)
Vaikams (2712)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (369)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 13 (2)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Kas esi tu? Lietuvytis. Tavo ženklas? Baltas Vytis!

Ir nėra svarbu, kurioje šalyje tai vyksta. Meiner Meinung nach, - tai vyksta visur su jaunais lietuvyčiais kur jie benuvyktų. Vaikučiai mūsų, mamos ir tetės tėvynėje išlepinti, o gal atvirkščiai neprižiūrėti, išvažiuoja į svetur.

Aš savo ruožtu, siūlyčiau jiems įkvėpt giliau, pakelt savo viziją aukščiau, užkalti lentom savo buvusį gyvenimą ir visam laikui pamiršti, kur buvo gimę. Gerai, kad kalba ne apie tai.. Nors.

---

Palikęs ukrainiečius su, kuriais susibičiuliavo. Aidas patraukė toliau, kur mažiau sunkaus fizinio darbo, bet daugiau laiko tobulinti vokiečių kalbą ir ieškoti vokiško kontrakto.

Gavo jis prižiūrėti 105 lietuvių būrį sandėliuose, Baden-Württemberg žemėje. Jo močiutė gimė pirmojo pasaulinio karo metu Vokietijoje. Todėl mintis laisvai kalbėti vokiškai visuomet buvo su juo.

Skambina sandėlio pamainos vadovas, jaunas rimtas 24m vyras:

-Aidai. būk geras, važiuok.
-Kas atsitiko?
-Reikia tavo pagalbos. Mano pamainoj dirbanti pora, į avariją pateko.
-Kur važiuot? Sužeistųjų yra?
-Kažkur sakė link darbo važiuojant. Tau paskambins..

Supranti.. Yra daug knygų parašyta, - sakydavo man Aidas. Nemažai skaičiau ir visuomet galvojau, kad koks aš kvailas, nes jų nesuprantu. Paskui susivokiau, ne aš, o tam kas rašė reikėtų iš rankos plunksną atimt.

Taip ir čia. Jei 12 klasių baigęs lietuvytis ir atseit mokytas vokiečių kalbos nesugeba pasakyti policininkui, kad aš gyvenu ir dirbu ten ir ten. Čia mano pasas, va dokumetai ir mašinos draudimas. Tai,

kaip čia vienas pilietis pastaruoju metu Lietuvoje, tik kitame kontekste sakė: Tokius prieš valstybę veikiančius asmenis, šiuo atveju vokiečių kalbos mokytojus, reikia surasti ir juos būtinai tris kartus sušaudyti. Netikit? Paklauskite savo vaiko vokiečių kalbos mokytojo ką reiškia „Wonugnsgeberbestätigung“ arba lengviau, „Einwohnermeldeamt“ ir jei neatsakys. Patys savo rankomis padarykite šiai nesąmonei galą, nes tai bus pirmieji žodžiai, su, kuriais jūsų vaikas susidurs išvykęs padirbėti į Vokietiją.

Jeigu lietuvytis nežino kas tai yra socialinis ir sveikatos draudimas Europoje. Ir, kad be Europinės sveikatos draudimo kortelės negausi paslaugų ligoninėje jei pasijusi blogai ir būsi įtartas, kad sergi Corona. Tai čia jau rimčiau. Reikia doroti jau visus. Tėvus, mokytojus, valdininkus, politikus, socialinius darbuotojus ir visuomenininkus. Visus iš eilės, nesirenkant.

Klausiu, - Kodėl Aidai? Todėl, kad 20 metų mano ir tavo vaikas verkia prie ligoninės, nes blogai jaučiasi, o jo niekas nepriima. Ir kuomet aš to vaikio klausiu. Turi Europos sveikatos draudimo kortelę? Jis atsako: O kas tai yra?  Vairuoji? Ne. Kalbi vokiškai? Ne. Angliškai? Ne. Turi pinigų? Ne. Kokioje Vokietijos žemėj dirbi? Nežinau. Ir ką man su tuo vaiku daryt dabar, kuris čia atvažiavęs žliumbia prie ligoninės priimamojo durų?

Nieko nedaryk. Apkabink ir pabučiuok kaip krikščionis, nors jis galimai ir serga Corona virusu, pagelbėk ir balsuok per nuotolį iš savo užsienio. Eik tu na***, tokių pas mane čia šimtas dvidešimt! Aha, pagavau tave! Nenori? Tai tuomet vežiok sakau Aidai, vežiok.. Atlik savo krikščioniškąją pareigą. Arba kol paims tave Viešpats į dangų, arba kol pats pasigydysi ir baigsi save dalinti kitiems.

Aidas. 6 Dalis. Quo Vadis, Domine?
2020-10-20 23:56
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 6 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2020-11-15 13:12
Damastas
Toks įspūdis, kad neišsigryninta kas norima pasakyti. Anoj daly susipažinome su ukrainiečiais, o šioj jau atia jiems. Negavome jokių epizodų iš to etapo, jokių konkrečių įvykių kažką pasakančių apie veikėjo patirtis. Sakiniai užsibaigia netikėtai, po taško tęsiama ta pati mintis, bet ir ji nebūtinai užbaigiama, kažkur pakimba, toliau vystomas jau kitas istorijos rakursas...
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2020-10-26 20:13
Loke1
vis dar skaitau
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2020-10-21 03:23
wirusas
1
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą