Rašyk
Eilės (78169)
Fantastika (2308)
Esė (1557)
Proza (10915)
Vaikams (2717)
Slam (78)
English (1198)
Po polsku (371)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 8 (1)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Atrodė, kad Aidas, brandaus amžiaus vyras, perėjo daug. Pusės kūno paralyžius, ilga reabilitacija, vaiko mirtis ir dar trijų auginimas, tėvų, uošvių ir geriausio draugo laidotuvės užgrūdino jį. Gyvenimas subrandino ne piktą, kitais besirūpinantį jautrų vyrą.

Ilgos dienos ir naktys sūpuojant vaikus ant rankų, kad žmona galėtų pailsėti. Maisto ruošimas, indų plovimas, dujinės vyryklės valymas, o grįžus vėlai po darbo užtrenktos miegamojo dūrys ilgus metus tapo jo kasdienybe. Kuomet psichologas paklausė: Ką per paskutinius metus tu esi padaręs asmeniškai dėl savęs? Aidui pradėjo kauptis ašaros, nes viskas buvo investuojama į šeimą ir gyvenama tik dėl jos ir mintis nusipirkti kažką tik sau jam nebuvo kilusi.

Patyčios pradėjo lietis laisvai. Žmona su savo seserimi pradėjo aptarinėti kaip jai reiks gyvent, kada jis numirs, nes ne kaip atrodo. Tarsi šiaip sau užsiminė, kad nuo jo visai nenorėjo vaikų. Atnešus produktų kandžiai replikuodavo, kad reiktų išsivalyt ir šaldytuvą jei jau toks geras gaspadorius. Išplovus indus ir išvalius dujinę vyryklę gaudavo pastabą, kad rozetės, kuri buvo šalia, taip ir nepavalė.

Vaikai augo. Kai eilinį šeštadienio rytą kuomet jis siurbė butą ir užėjo į vaikų kambarį. Du paaugliai sūnūs pašokę iš lovų liepė nešdintis iš kambario, apstumdė, spyrė į koją ir prakirto ją iki kraujo. Aidas pamatė, kad dabar arba smurtas pradės lietis laisvai, arba..

Ir jis pasirinko tą kitą “arba”. Naktį tyliai užrakino duris ir išėjo. Išėjo visam laikui. Palikdamas jiems viską- namus, garažus, dviračius ir visą kitą savo rankomis uždirbtą menką turtą.

Skyrėsi Aidas sunkiai. Dvidešimt penki metai išgyventa kartu. Tiek patirta ir įdėtą į šeimą, kurios jis taip norėjo. Kriokė užsidaręs automobilyje kol iš balso stygų ėmė tekėti kraujas. Nuvažiavo ant tilto pasižiūrėti žemyn, bet suprato, kad to padaryti negali- per silpnas. Tada vėl kriokė, kol atsitiktinis praeivis pabeldė į automobilio langą ir pasiūlė pagalbą. Užvedęs variklį jis nuvažiavo be krypties. Nervų priepuolio apimtas raudojo per ašaras nematydamas kelio..
2020-10-10 21:53
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 9 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2020-10-14 11:56
Earth Inferno
Nedideliame tekste visko įvyksta žiauriai daug ir mums prieš akis prabėga didelė dalis žmogaus gyvenimo, ne gana to, tas gyvenimas dar pilnas daugybės skaudulių, kurių kiekvienas savaime galėtų būti istorija. Čia jie, žinoma, potėpiai veikėjo portretui.
Gal bėda man su visu tuo tokia, kad taip greitai perbėgus per tokią daugybę komplikuotų temų jos visos lieka šiek tiek butaforinės ir šabloniškos: pikta nedėkinga žmona, susvetimėjimas su vaikais, kurie yra agresyvūs, vienišumas... bet viskas taip bendrais ir kiek šabloniškais potėpiais, nepaaiškinant mums įdomių niuansų.
Aišku, gal visos tos linijos išsiplėtos vėliau ir mes sužinosime daugiau apie žmoną, vaikus ir patį Aidą. Pastarasis atrodo visai įdomus personažas, kuriam pajauti simpatiją ir gailestį, tad įdomu, kaip jo istorija klosis.
Įvertinkite komentarą:
Geras (2) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2020-10-11 22:47
Loke1
Tai galėtų būti repas,
Skaudi istorija,
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2020-10-11 21:11
Damastas
Fantazijos. Butaforijos. Trafaretai.
Sakiniai vietomis stokoja logikos ir išbaigtumo.
Emociškai frigidiškas pasakojimas, vėliau tarsi kompensuojamas dramatiškais perspaudimais... ir taip toliau.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2020-10-11 19:26
Atėja
4
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2020-10-11 09:42
54496
Taip, nuo tilto nu6oki tik per savus, ne per svetimus.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2020-10-10 22:41
Alicija_
paprastas, lengvai skaitomas tekstas, labai lauksime antros dalies...
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą