Rašyk
Eilės (78142)
Fantastika (2307)
Esė (1554)
Proza (10911)
Vaikams (2714)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (370)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 14 (1)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Nežinau, kas tą sekmadienio rytą neleido man miegoti?.. Gal suvalgyta iš vakaro kiaušinienė? Prikėlė. Vertė susimąstyti, perkainuoti gyvenimo vertybės, filosofuoti. Tikriausiai, toje kiaušinienėje buvo budistų vienuolis įsikūnijęs, kad toks neramus tapau. Tik nežinau kur lašiniuose ar kiaušiniuose? Jeigu lašiniuose – tai jau praeitis. Jeigu kiaušiniuose – teks, matyt, dar vieną gyvenimą pragyventi, įsikūnijus į vištos plunksnas.
Nekoks ir šitas. Šiaip tai aš nesiskundžiu, nors man nepažįstamas stambių banknotų šlamesys. Matyt dar nesu jų vertas. Net nemačiau, prisipažįstu, koks veikėjas ant 500 litų banknoto buvo pavaizduotas. Ant to bilieto į banką, taip sakant. Žinau vieną – iškiliausių ir šviesiausių mūsų tautos veikėjų veidai, pavaizduoti ant banknotų, labiau tamsias visokių sukčių kišenes mėgsta.
Štai taip ir išeina ponai – stambių niekada neturėjau, o ir smulkūs ne visada kišenėje skamba. Visa laimė, pavasaris – šildymo periodas baigėsi. Laikai kelis centus kišenėje – dėl gegutės, ir patenkintas. Tačiau, kaip tu žmogau nesistengtum, nemalonumai netikėtai ateina.
Ir vis per tą butą bendrabutyje... Miškas po langais. Guliu aš, kaip sakiau, sekmadienį, ankščiau, dėl minėtų priežasčių pabudęs, filosofuoju, nenoriai virškinu nelemtą vakarykštę kiaušinienę, iš tų aplūžusių kiaušinių...
Būčiau nepabudęs, būčiau negirdėjęs, būtų nesiskaitę. Ir pasitaikyk tu man šitaip. Guliu beveik nuogas, ne tik be pinigų, bet ir be drabužių – girdžiu ku – kū, ku – kū... Kad tave kur velnias! – nusikeikiau.
Pasakysiu, man visai nepatinka tas parazitinis, suktas paukštis, savo klastinga prigimtimi dabartinius politikus primenantis. Nežinau, kas ją gali žavėtis? Visa laimė ilgai kukuoja. Gal ne man? Nes jeigu man! …ilgai teks nuogam ir basam be pinigų geresnio gyvenimo ar mirties laukti.
Žmona taipogi ankstyva. Lygina rūbus, irgi ne kažką apsirengus. Tai tas atvejis, kai grožis dar sugeba būti naudingas. Šiaip jau grožis – naudingas pats savaime.
Gaila gegutė, taip netikėtai mudu su žmona užklupusi, matyt, sumažino ir jos grožio palaikymo galimybės. Teks mums ko gero vienas kitam savo natūraliu grožiu spindėti.
Štai kokie nemalonumai nutinka, kai persivalgai nakčiai. Na, o gegutė tikriausiai alkana, kad taip isteriškai ilgai kukuoja.
2020-05-13 10:02
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 6 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2022-04-02 06:49
Passchendaele
5
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2020-05-13 23:46
gogo
5
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2020-05-13 13:37
Atėja
įdomiai pamintyta 5
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2020-05-13 12:25
Juozas Staputis
Gegutė alkana. Politiniai atspindžiai taiklūs.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą