Rašyk
Eilės (78181)
Fantastika (2307)
Esė (1555)
Proza (10913)
Vaikams (2717)
Slam (74)
English (1198)
Po polsku (371)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 15 (0)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Kaitas. 38 metai. Dešinės plaštakos linijų persodinimas prieš pusę metų. Priimta. Kasrytinė procedūra nebestebino. Centro kolegos turėjo daugiau nukrypimų nuo reikalavimų čia įsidarbindami. Prieš prasiveriant aliuminio analogo durims, visi skenavo instrukcijose nurodytas savo kūno arba tiksliau aparato (antras taisyklių punktas – vartoti teisingus terminus) dalis.
      Kaitas įėjo į patalpą, kurioje dirbo trise. Branduolinio ryšio G6 diegimo kampanija susikūrė iškart po G5 utilizavimo programos, kurioje dalyvavo jo buvęs kolega M. – benosis susiraukęs subjektas, savo aparatą derinantis viešai, keliantis Kaitui pasišlykštėjimą nup pirmos jų pažinties dienos. Dėl tokių ir griuvo visa sistema, –  nebe pirmą kartą pagalvojo Kaitas, stumtelėjęs M. į besisukančią jo kėdę. –Tau jau laikas, pamiršai, kad įjungei. M. sužaibavo pro savo keturių cilindrų stiklus ir klestelėjo į kėdę. Po minutės Kaitas su likusia kolege automatiškai plojo išnykstančiam M., kaip kasdien. Savo užduotis jis vykdo tiksliai ir niekada nevėluoja su ataskaitomis. Vakcinos sukūrimas be išorinės invazijos į organizmą suteikė jam privilegiją tapti perdavėju, tuo užsitikrinant šią darbo vietą, saugumą ir emocijų kaitos kontrolės paketą iki gyvos galvos.
      Kaitas sugavo kolegės jam atmestas pirštines. Dešinioji buvo padengta violetine gelio mase iš delno pusės, - taip centras pasirūpino jo išsilydžiusios plaštakos linijų atauginimu, –  gražu iš jų pusės. Nors aprūpinti bent senais organų spausdintuvais būtų dar gražiau. Taupo. Bet šioks toks rūpestis jį guodė ir jis neplanavo keist darbo bent artimiausią pusmetį. Kaitas ėmėsi užduoties vykdymo. Vakar nebaigė ir dėl to kolegė jį išvadino socialiu. Tai prisiminęs jis mirktelėjo kolegei, o ši pagelto ir nuo jos ėmė sklisti tropinių gėlių aromato fliuidai. Puiku, bet reikia imtis darbo.
      Prisitraukė mikroskopą ir ėmė stebėti, kas pakito dalelių struktūroje praėjus vienam dienos planui. Jos nejudėjo. Kaitas pasisuko į kolegę. – Ar vakar išeidama įjungei kondensatorių? Sulaukęs teigiamo galvos linktelėjimo, vėl sukišo akis į stebimas daleles. Viena krustelėjo. Kaitui pasirodė, kad ji pasisuko į jį ir spokso lyg matyto nete prosenių komikso herojus. Pasijuto nejaukiai. Atsistojo ir įsijungė dušo programą, o netrukus jau mėgavosi gaivinančiu neto-vandeniu. Kolegė vis greičiau vaikščiojo nuo savo darbo stalo iki sienos, už kurios netrukus turėjo pasirodyti M.
      Kaitas grįžo prie mikroskopo. Atsargiai priartėjęs prie trioptrijų įsmeigė žvilgsnį į... To jau nebuvo galima pavadinti dalele. Tai buvo vientisa monstro fizionomija. Ir tas monstras spoksojo į jį tolydžiai didėdamas. Sekundės dalių greitumu ryškėjo galva, galūnės, ir kas buvo nejauku – rankų arba nebuvo arba delnai buvo padengti violetine mase. Kaitas nervingai atsikando iš monitoriaus ekrano reklamos išmesto traškučio ir paspaudė centro mygtuką. – Kokia gelio, atauginančio plaštakos linijas sudėtis?... Vietoj atsakymo pasigirdo trūkčiojantis signalas, primenantis kikenimą. Tuo pat metu grįžo M. Jis buvo išsiviepęs, kratė rankas, jo kėdė vis lėtino sukimosi greitį. Na ką, suski, –  išspjovė tekstą M. – dabar žinosi... Toliau kaitas girdėjo kaip M. greitakalbe pyškino formules, matė kaip sukeitė mikroskopus, tiesa, nebe taip ryškiai stebėjo kaip kratosi iš juoko prieš kolegę ir rodo ranka į jį – Kaitą. Ekrano atspindyje jis jau visai neryškai matė gremėzdišką siluetą. Lėčiau nei norėtų dairėsi, kur ir kas tas įsibrovėlis, matė violetines dėmes ant grindų, ant savo kelių, girdėjo kaip kolegė sako – per daug socialus,  ištęę ę stu b a Aaa lsu saAaa k  o    o          t                        u.. ..      .              .  .    ..
      Kitos dienos darbai vėl vyko sklandžiai. Baigėsi 2049-tųjų gegužės 17-tos dienos planas XX. X1. Kaitas mąstė, kaip atkeršys M. Žaidimo malonumas dirgino tinklaines. Pavyks. Jei tik centras vėl neutilizuos jo laikino emocijų kontrolės paketo.
2020-04-08 00:15
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 7 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2021-10-17 22:28
Trantsliukatoriuts Agu Kitkits
Tai tokia viena its ne mano rūtsiets pantatstikų, pet tikrai pantatstika, pet tik jie vititkai tokie pat kaip ir dapar, tsėdi du kvailiai ir nieko nedirpa tik itsidirpinėja, taip! Pet jie juk ropotai,taip, Tsolo???
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2020-06-24 15:57
Aihara
Kė?

Iš pradžių maniau, kad čia "dienos planas" perrašytas, kad būtų siužetas sugaudomas. Bet čia kažkas kitko. Labai daug fantastinių detalių, tiek daug, kad per jas siužeto nebesimato. Na, bet sugalvojote daug fantastikos, su tuo ir sveikinu.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2020-04-22 12:48
Nukainotas
Kas čia įvyko? :)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2020-04-12 11:00
ONYX
Ira koke taj niabia vajkyško rašimo tamia tačeu pasakojymas kėk piarkrautas tėchno dėtalėmis vot man-skaititajui sunku piarprast vysi niuansai ipač komiat paėliui ėjna G6 ir G5 ir dar sunkeu sovokemi paiškinimaj nu ir panašei viksta vysamia tėkstia.

Trumpeu triant ira dauk kurinio kantėksto lykusio rašitajo galvoja. M kaškur išskrianda patom gryšta, kolėgė taip ir lėka "kolėgė" nors liktai buvo kokė taj ramantika...

Vot prisiminiau dar - viankite nėrėjkalingų dvyprasmibių :  "Vakar nebaigė ir dėl to kolegė jį išvadino socialiu. Tai prisiminęs jis mirktelėjo kolegei..."  - vysų pyrama ira asaciacija su litineis santikeis nu a paskeu dar tas "sacialumas" - vot ką isai riaiškia jūsų nupėštamia pasaulije?

Kat ir turiedmas kaškėk futurystinio skaitimo praktykos aš vysas kūrinys ėjeu apgraibamis tamsiu karidariumi a tai niera fajna nu a bia to tėsioginės kalbos skiriba irgi ultramadėrni a gal niasutvarkita ir tai nialiangvina mum uždotės

Ponui M viarčeu niadėkitia taško po pavardia - tėkste tai tyk painiaja sakinių pradžioja ir pabaigoja

Barstikite "fantastika" sava pasakojyme po čiutačku lik pipyrai ir druska liaiskitia suprasti mum vėnas skonis a tyk tomiat niaškitia kytas patėklas

Rėjkėtų daugeu ajškumo nu ir pavistiti pėrsanažai a tom pačiu ir siužėtas.

Niabogas ruošinis  a "kiaturis" paspaudžeu paskatinimui.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
solo___


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą