Rašyk
Eilės (78158)
Fantastika (2307)
Esė (1554)
Proza (10911)
Vaikams (2714)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (370)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 19 (0)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Mergina. Ką ji galėtų veikti beribėje jūroje, be draugų, be šeimos, vienui viena? Ar ji pasiklydo? Nežinia... Ne, ji neskęsta – vanduo jai nesiekia net liemens. Iki kelių... Iki kelių, nei aukščiau, nei žemiau.

Mergina. O, vis dėlto, kokia ji? Gal aukšta? Tiesa... Dėlto ir jūra atrodo tokia sekli. Jos plaukai... Oi, kokie jie ilgi, atrodo, tuoj vandenį pasieks – iki liemens ir dar trupučiuką. Rudi jie šviečia naktį. Tokie lygūs kaip ariami laukai. Prižiūrėti... O tos akys! Atrodo, nuskęsi jose. Jų žydrumas primena dangų, tokį platų ir, regis, laisvę nešantį. Pati nosis – smulkutė, lūpos – blyškios, praradę savo raudonį, savo gyvybiškumą, palikdamos tik mistiškumą. O jos oda tokia balta, jog primena sniegą. Ji švyti šioje juodoje jūroje, spindi, bet niekas to nemato.

Mergina. Jos apranga ganėtinai paprasta – tai suknelė. Nei ilga, nei trumpa – iki kelių. O ir spalva rūbo nestulbina – pienės geltona. Bet rankovės – jau kita kalba. Jos ilgos, tokios ilgos, jog liečia vandenį. Apykaklė santūri – kaklo nepaslepia, bet ir krūtinės neparodo.

Mergina. O gal panelė? Ne, vienas ir tas pats. O gal ir ne... Verta pamąstyti. Tačiau ar teisybė, kad aplink vien tik jūra ir mergina? Juk žmogus niekada nebūna vienas. Šešėlis juk yra...

Šešėlis. Taip, tas pats: žmogaus sekėjas, o gal ir pasekėjas, kelrodys jis atvirkštinis – rodo į visas puses ir suklaidina. Nors jis visada šalia, bet labai jau nekalbus: tyli tyli, paklausi kažko, o jis vis tyli. Atrodo, nors ir du, bet jausmas – vieno.

Gal tai netiesa, kaip ir visa ši jūra. Bet mergina eina, kartu su šešėliu.
2019-08-23 22:12
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 5 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2019-08-25 14:48
ONYX
Pasak kampetėtyngų krytikų viartinimo jus rašate biaveik kajp Gerb.Pranas rašantis matit vysą gyvianimą... Neilinis talantas reike pasakiti
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2019-08-24 18:40
Erla
Kur kūrinio ,,vinis"?
2+
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2019-08-24 15:16
54496
1
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2019-08-24 09:10
Upė Piliakalnytė
Gražus bandymas, bet neįtikino, nepagavau nei kaip mergina iš tiesų atrodo, nei kas norėta pasakyti. Kad mergina vieniša?
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą