Rašyk
Eilės (78158)
Fantastika (2307)
Esė (1554)
Proza (10911)
Vaikams (2714)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (370)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 2 (0)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Idėjos yra tarsi muzika tol, kol jos virsta žodžiais. Tačiau paklausęs žodžių niekada iki galo nesuprasi, ką ta idėja norima pasakyti, kol nepaklausysi melodinių garsų. Taip man nutiko beveik visais atvejais, kuomet kildavo idėja atsiverti per pokalbį kartu su kitu žmogumi. Jam nepavykus, aš grįždavau namo, ir visai netyčiom pasirinkdavau būtent tą dainą, kuri visapusiškai atitikdavo nevykusią situaciją. Tada sėdėdavau ant fotelio sukniubęs, jausdamas tuštumą, bet tuo pačiu ir nesibaigiančią kaltę, be jokio gailesčio sau.
Galbūt aš per daug gilindavausi į tai, ką kitas žmogus nori pasakyti, o šiam pakankamai neatviraujant – tekdavo nusivilti, kad aš, būdamas pilnai atsivėręs savo vidumi, likdavau tarsi nuogas prieš jį, ir, aišku, nieko nepešęs.
Kitais atvejais likdavau nuogas tikrąja to žodžio prasme: pasišnekėjęs ir negavęs jokio grįžtamojo ryšio, galiausiai pasirinkdavau žvėrišką pasimylėjimą. Turbūt pasirinkimas įvykdavo iš to užslėpto ir užsilikusio pykčio, amžino įsitikinimo, a. k. a „manęs niekas nesupranta ir nepriima“.
Po ilgai besitęsiančio beviltiško sielvarto ir savaitės nemigos bei tuzino išmestų cigarečių pakelių, aš nulipau nuo palangės, priėjau prie veidrodžio ir ryžtingai tariau sau: kada nors Tu būsi laimingas ir pajusi pilnatvę.
Kitą dieną teko išgirsti savo ilgalaikio autoriteto interviu, po kurio man atsimerkė akys. Pasirodo, nemiga čia niekuo dėta – aš visą laiką miegojau, tačiau tai dariau savo viduje.
Kartais užtenka ne tik tarti sau lemtingus žodžius ar mėginti save įtikinėti tuo, kas vargu, kad įvyks. Kartais tereikia sulaukti Likimo rankos, kurią paėmus, atsiveria ne tik akys. Atsiveria buka arba per daug inteligentiška smegeninė. Ne apatinė, aišku.
***
Sukauptas pasiryžimas pakeisti savo gyvenimo įsisenėjusius įpročius po truputį žlugo. „Praėjo vieneri metai nuo interviu, suteikusio man šitokią galią“, – pagalvojau. Sunkiais žingsniais prisliūkinau prie veidrodžio. Regėjau nusižliumbusį, juodais paakiais išakėtą veidą. Nebeatpažinau savęs. Išgėriau dar porą stiklinių vandens; pasiėmęs cigaretę, lėtai ėjau link palangės.
Už manęs esantis veidrodis – mano debiliški įsitikinimai ir norai – simboliškai krito į šipulius. „Jokia Likimo ranka neegzistavo ir neegzistuos, jei savyje nesinešiosiu tikėjimo“, – pagalvojau.
Po ilgai besitęsiančios euforijos, besaikio alkoholio vartojimo ir sekso iki paryčių, aš užlipau ant palangės, atsidariau langą. Nieko sau nebeištariau, tik žiopsojau į niekur, giliai traukdamas dūmą.
2019-08-15 12:18
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 7 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2022-01-17 11:56
Passchendaele
Už dūmo traukimą. 4-
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2019-08-16 15:43
džeinė
stiliaus klaidų visuomet dariau, matyt, neišvengiama
ačiū už komentarus, padeda judėti į priekį:)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2019-08-15 20:21
eventail
Pradžia yra. Įvadas. Reikėtų intrigos. Ji per silpna. Kaip tik šiandien skaitau psichologinį detektyvą ir negaliu sustoti įpusėjus (200 psl. pasiekus vis dar knieti sužinoti, kaipgi iš tiesų yra).
Jūs tęskit.
Alogiškai pakvipo sakinys, kuriame nulipama nuo palangės (ar atlaiko svorį), gal vis tik nueinama nuo palangės. Ir sakinys, kurame t a i  d a r ė t e  s a v o  v i d u j e, keistinas.
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2019-08-15 18:49
šulamietė
Kažkaip kitaip reikėtų įvynioti „persilaužimo“ momentą. Išgirdau interviu – tai kliūsteli į tekstą publicistinio prieskonio.
Bet raštingo žmogaus tekstas.
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2019-08-15 13:18
Erla
Silpnokas tekstas.
Įsimintinas cigaretės vaidmuo.
2
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2019-08-15 12:28
džeinė
labai jau metaforiškai čia. dėkoju
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2019-08-15 12:26
varna
likimas iš didžiosios atskiedžia išlaikytą vyną
manyčiau
šiaip sklandu
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą