Rašyk
Eilės (78156)
Fantastika (2307)
Esė (1554)
Proza (10911)
Vaikams (2714)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (370)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 15 (0)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter





Svoloč Svoloč

Dienoraštiniai įrašai

Šis kūrinys buvo tarp savaitės geriausių


Taip ir galėtų vadintis, juk tai, ką parašysi, ir bus viso labo dienoraštis. Ne apsakymas, ne apysaka ir net ne esė. Todėl kito pavadinimo ir neprigalvosi. Nebent geriau visai be pavadinimo, toks a la šiaip pamąstymas. Kaip būna eilės be pavadinimų, tik trys žvaigždutės tradiciškai ženklina eilėraščio pradžią. Arba pabaigą. Arba ir pabaigą. Nesvarbu.
Svarbu išsikalbėti. Net jei ir neturi apie ką išsikalbėti. Kalbėti būtina. Kalbamės net patys su savimi. Kai nėra su kuo kalbėtis. Kai visiems jau būname nusibodę. Net ir sau. Tada ypatingai daug kalbame su savimi. Kol neiškentę nušokame nuo tilto. Jau nebegalime girdėti savęs, to nuolatinio reikėjo tą padaryti, reikėjo aną, reikėjo taip arba kitaip. Vemti norisi.
Rytoj futbolas. Ei, prie ko čia futbolas. Bet juk nuo kažko reikia pradėti. Tai pradėk, bet futbolas čia niekuo dėtas. Lygiai taip pat mes pradedame nuo oro arba ankstyvo pavasario, arba nuo karo Ukrainoje, arba nuo rinkimų, visada pradedi nuo kažko, kas tau mažiausiai rūpi, tik palaipsniui pereini prie svarbiausio, tokios taisyklės. Bet svarbiausio ir nėra, nėra apie ką kalbėti, nėra jokios matomos arba užčiuopiamos problemos, tiesiog šiaip sumanei paaušinti burną. Na taip, problemos nėra, nors iš tikro ją visada gali rasti, bet tuo labiau – jei jos nėra, tai kalbėti apie futbolą, apie tai, kas arčiausia – yra visai normalu, tai geras tonas, taip nemanai?
Gerai, kalbėk apie futbolą, bet tada niekada iš tos temos neišbrisi, o juk nori tuoj pat, dar šiandien išsilieti apie tai, kas užgavo, ar įžeidė, nors neįžeidė, koks čia įžeidimas, tai viso labo nuomonė, nuomonė apie tavo neva kūrybą, kurią ir pats gerai žinai, negalėjai nežinoti, nepastebėti, tiesiog buvai per daug apakęs ir per geros nuomonės apie save. Dabar toks nebūsi.
Tikrai, jau geriau kalbėti apie futbolą. Už lango vakaras, kažkokie garsai, tame tarpe ir paukščių. Paukščiai ramina. Vakar matei, kaip autostrada einančią ančių šeimynėlę partrenkė iš paskos tavęs važiavęs sunkvežimiukas, tu aplenkei staiga išdygusią vorelę, mama antis ir keli maži ančiukai, o sunkvežimiukas užlėkė ant mamos, vargšai vaikiukai, matyt, liko vieni, visko nematei, nes nesustojai, kaip ir tas monstras-žudikas. Atėmė amą, taip lyg niekur nieko baigėsi kažkieno gyvenimas.
Taip mes gyvename. Diena iš dienos. Ir jie, visi kiti. Iš tikrųjų reikėtų sakyti mes, nes šioje Žemėje visi esame mes, visus tai liečia. Kiti yra kažkur kitur.
Tavo draugas, su kuriuo viešai susirašinėji, sako tylėjimas yra labiau pasirinkimas. Taip sako. Gali rinktis. Gali nepaklusti. Gali kalbėti.
Svarbu išsikalbėti. Net jei ir neturi apie ką išsikalbėti.
Tokį ir paliksi pavadinimą?
2014-06-11 21:58
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 6 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2022-04-01 10:45
Passchendaele
5
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2014-06-20 10:47
proto be
Taisyklės gali būti visokios.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2014-06-19 21:32
bt
bt
Svoločiškai geras.
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2014-06-19 02:41
basospėdos
"Tada ypatingai daug kalbame su savimi." Ypatingai vartojamas, kai norima pasakyti, jog gražiai ir ple ple. Šiaip.. ypač.
O tekstas patiko.beveik apie nieką, bet apie kažką.gal kad atspindi mano asmenybę.
Ačiū, kad rašot?aha
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2014-06-16 08:17
bibliotekininkė
O aš radau čia daug nuoširdumo.
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2014-06-12 10:01
gunta
ne nehaliucinuoju (ne aš sugalvojau, kad (Japonai – ramybės  o linki, europiečiai - Sėkmės) beje, jos ir tau trūksta tos proto ramybės, gal stabdyk tu jį Exmorti. :D

ne, nepatiko man ta būsena, kurią išgyvena lyr.her. nesakau, kad turi jam ji nepatikti,tik komentuoju tekstą nurodydama jos (tos proto būsenos) priwžastį - kuri Europiečiui gal ir prie širdis...

beje, tekste rutuliuojama būtent ta tema. O ką Exsmortis rūko, kokie tai negirdėti pavadinimai (kai gaudžiau jaunimėlį, tai tokių kaip ir nebuvo, net testų tokio pavadinimo neesu užtikusi, bet keičiasi chemija, medikamentai, gal jau ir tokių testų yra - nežinau Exsmorti, kokiems narkotikams čia reklamą darai - bet nuo jų, kiek teko stebėti žmonių, nėra protas ramus, panašus, šiaip jau ritmas minties, kaip tame rašinyje. ) Ritmas - mąstymo ritmas.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (2)
Blogas komentaras Rodyti?
2014-06-12 07:44
Juozas Staputis
Dinamiško gyvenimo įvairovė, kurios atskirus akcentus turi sugebėti išsirinkti ir akcentuoti svarbiausiąjį. Užsidaryti savyje netikslinga. Tai yra metodinio pamąstymo filosofija.
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2014-06-12 04:45
Exmortis
Gunta, nerūkyk gal tu binto geriau, haliucinuoji.

Dienoraštinis įrašas, patiko atmosfera.
Įvertinkite komentarą:
Geras (2) Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2014-06-11 22:46
gunta
dabar galiu pagalvoti, kad Virkštelė nežino ką reiškia medituoti?.. juk su tokiu nepamedituosi - kol toksai, jis blogas įrankis meditacijai, Gunta sako kad stebėk jį, sustabdyk, nuramink - ir dar pasako,  kaip?.. ("stebėk ką jis veikia - protas tavo") kai nuraminsi, nu ką, kiekvienas su savo protu gali veikti ką nori, kas medituoti, kas mergų kabinti, kas bernų, kas eilėraštį kurti, kas biznio planą, bet pirmiausiai reikia jį nuraminti, o paskui jau su tokiu įrankiu gali bandyt, jei tau norisi medituoti, bet jei žinai kas tai yra - tai toksai klausimas dabar niekaip nebūtų "pasistojęs" tau :)

japonai linki "Ramybės" Europiečiai - "Sėkmės" (o juk sėkmės nėra, yra tik kiekvieno mūsų santykis į įvykius... visa sėkmė proto ramybėje (kaip skaidriai matai būtį, ir reiškinių esmę.) tam reikalingas švarus ir ramus protas, nepamiršęs ką žino jo širdis... (o ką žino, na ką tavoji žino, gali ir pakontempliuoti šiuo klausimu, bet tik su geru įrankiu, pirmiasiai jį paruošk. ;) o gal "naraikia" - tai jau tavo reikalas ;)

O virkštelė ką siųlo?.. :D
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2014-06-11 22:37
tarakonai
Gunta pataria medituoti?
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2014-06-11 22:34
gunta
nežinau kaip Jūs gyvenate,ir dėl ko kalbate, ir kada ir su kuo - bet rašote čia apie susiteršusį protą,kuriam reikia apvalymo, sustabdymo,subalansavimo - nes čia tokia proto būsena, štai tokia, kurią aprašinėjate. :)
P.S.
nuramik, nutildyk protą - pažiūrėk, kaip seksis, į jį iš šono stebėk, pamatysi kas su juo darysis... ;)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą