Rašyk
Eilės (78158)
Fantastika (2307)
Esė (1554)
Proza (10911)
Vaikams (2714)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (370)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 8 (1)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Išgamų gatvėje, kaip jau turbūt, jeigu turite bent lašelį sveiko proto, supratote,  gyveno vieni išgamos. Ši gatvė driekėsi beveik per visą miestą, didžiausią jos dalį sudarė vien parduotuvės, kurios, atsižvelgdamos į gyventojų prašymus, dirbo visą parą, todėl tiek dieną, tiek naktį čia šmirinėjo šimtai išgamų. Viskas, ką jie darė buvo pirkimas, pirkimas, pirkimas... Nepraėjo nė diena išgamai nenusipirkus ko nors naujo. Jie pirko, o tada gyrėsi likusiam prasčiokų pasauliui apie savo pasiekimus:
- Štai, šiandien nusipirkau naujausio modelio mobilųjį telefoną, eksperimentinės muzikos albumą, naują švarką, pasiūtą iš vilnos, nukirptos tik po to, kai avys nubalsavo, kad nori būt nukirptos ir nusižudžiusios vištos mėsos, iš kurios prieš tai buvo pašalintos visos mėsinės savybės. O ką tu padarei?
Žinoma, tas vargšas, išsigimėlis pilietis visai nesuvokė, ką turėtų atsakyti į šį pareiškimą. O išgamos tuo mėgavosi, grauždami savo norų iš gyvenimo pasitraukusią, bemėsę kulšelę ir maigydami naujojo mobiliojo ekraną.
Dienos čia neturėjo nei pradžios, nei pabaigos, nesustojantis vartojimas nepriklausė nuo menulio fazių ar metų laikų. Vertybės šioje gatvėje taip pat skyrėsi nuo išorinio pasaulio, žmogų galėjai įvertinti konkrečia pinigų suma, meilė buvo matuojama nupirktomis dovanomis, draugystė priklausė nuo paspaustų „like“ kiekio, žmogiškumas buvo absoliučiai nenaudingas, nes tai reiškė tik tai, kad kažkoks tipas atsistos eilėje prieš tave, o pagarbą išreikšti galėjai tik pagirdamas naująjį išgamos pirkinį, ko, beje, niekas nedarė (iš principo).
Kad ir kaip gražiai skambėtų šis idiliškas išgamų gyvenimas, šie veikėjai negyveno be problemų.

Vieną naktį, kuri, rodos, nesiskyrė nuo visų kitų, vienas išgama ištarė žodžius, sukėlusius milžinišką chaosą. Jis visai netyčia pakėlė galvą į viršų; ir nežinia, kaip tai nutiko, greičiausiai jis ir pats negalėtų to paaiškint, jo akys pamatė tai, ko joks išgama nebuvo matęs prieš tai. Tūkstančiai žvaigdžių, žėrinčių tamsiame nakties fone - rugpjūčio dangus, užgniaužiantis kvapą kiekvienam nesuakmenėjusiam žmogui. Lyg siela tuo metu taptų Visatos dalimi, o kūnas tebūtų tuščias indas, skirtas vykdyti įprastus butinius niekniekius. Paslaptinga ekstazė, niūriame egzsitencijos fabrike. IŠGAMA tai pajuto ir visai nepamąstęs, kas laukia po to, riktelėjo savo likusiems bendražygiams:
- Ei! Ar matėt, kaip ten gražu?
Nesustabdomas judėjimas iš vienos parduotuvės į kitą sustojo ir išgamos keistai nužvelgė tą, į viršų galvą atmetusį, išgamą.
- Pažiūrėkit! Į viršų!
Kilo sąmyšis, apie kokį dar viršų tas nevisprotis šneka? Teko kurį laiką pasukti galvas, kol išgamos suprato, kad šiame stebuklų kupiname pasaulyje egzsituoja ne vien kairė, dešinė ir piniginė, bet dar ir viršus. Kitaip tariant, dangus. Vienas po kito ir jie nužvelgė dangų, vienas po kito jie trumpam nustojo galvoję apie naujausias prekes ir grožėjosi žvaigždėmis, kurios švytėjo visai neįtardamos, kad kažkam yra tokios magiškos.
Tą akmirką nė viena kasa neišmušė nė vieno čekio.
Norint išspręsti šią netikėtai kilusią problemą, buvo sušauktas neatidėliotinas Aukščiausios Išgamų Tarybos susirinkimas. Reikėjo kuo greičiau imtis efektyvių veiksmų, nes išgamos nustojo pirkę, jie žiūrėjo į dangų! Pardavimai krito, banknotai tapo visiškai nereikalingi, o parduotuvių savininkai atsidūrė gatvėse arba pasikorė. AIT susėdo prie apvaliojo išgamų stalo ir pradėjo posėdį. Jis truko ištįsą bemiegę savaitę, kol buvo priimtas aiškus problemos sprendimas:

Dangaus panaikinimo įstatymas
Nuo šiol dangus yra panaikinamas. Jo egzistencija yra nutraukiama amžiams ir tampa neginčijimai nereali. Žodis „dangus“ nebegali būti vartojamas pokalbiuose, dainų tekstuose, prekių bei įmonių pavadinimuose, knygose, o taip pat turi būti ištrintas iš jau esamų sakinių, kuriuose šis žodis yra panaudotas bent vieną kartą.
Gyventojams bus įstatomi metaliniai strypai vietoj stuburų, kad šie negalėtų atlenkti savo galvų. Piliečiai privalo prisistatyti miesto ligoninėje per tris darbo dienas arba bus nubausti.
Bausmė už žodžio „dangus“ vartojimą, dangaus egzistencijos teigimą arba metalinio strypo (dar vadinamo „teisingosios krypties nustatymo prietaiso“) neturėjimą yra kalėjimas iki gyvos galvos, pakabintam veidu į grindis.
Pagarbiai jūsų, Aukščiausioji Išgamų Taryba

Šitaip Išgamų gatvė išsigelbėjo nuo didžiausios kada nors kilusios krizės per visą Išgamų gatvės gyvavimo istoriją ir gyvenimas vėl ėjosi taip, kaip jis ir turėtų eitis.

2014-04-19 18:13
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 6 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2014-04-22 15:34
gunta
+2 (labai jau skystas, o pradžia (įžanga) l. prasta)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2014-04-22 15:32
gunta
lauktą -> lauk TĄ sakinį. ir neužkąsk snykers, geriau jį užkask ;)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2014-04-22 15:28
gunta
pirmiausiai, mest lauktą sakinį būtų gerai< mano galva, štai šitą:
"Išgamų gatvėje, kaip jau turbūt, jeigu turite bent lašelį sveiko proto, supratote, gyveno vieni išgamos. ", – nes protas jau neatrodo sveikas, taip kategoriškai matantis visus vienu veidu "išgamos" veidu; Tendencijos, kolektyvinis mentalitetas, gali būti "išgamos" "išgamų gatvė", tačiau sveikas protas matys ne išgamų gatvę, o priežastį tos gatvės mentaliteto, nes „gatvė išgamų“ todėl, kad tokiais jie susiformavo, ir ne ant tuščios vietos; tai_gi – jei jie matė gražų dangų, jie nebuvo išgamos, o aplinkybės - prievarta - net dievo sutverta fiziologiją turi aukoti - besilankstantį sprandą, tai ne išgamų gatvė, nemanai?.. išgamų, kad jau dangaus nebemato, arba mato ir subjauroja...
pirmas sakinys - pagalvok gerai apie pareiškėjo protą... Protas protui nelygus....
- - -
toliau apie tekstą; alegorinis tekstas;

aiški alegorija. Na, įsijungus teliką, gali pamatyti pagrindinę ašį aplink kurią sukasi socialinis mentalitetas, arba kitaip dar galima pasakyti, kad gali pamatyti ideologinę koncepciją, kurią išryškina gausa reklamų ir jose esantys siužetai. na tai jūsų aprašomos išgamų gatvės protai - sociumas, individų klasė - "išgamos";
tai gi,jūsų straipsnelis yra alegorinis pasakojimas apie XXa. suvabzdėjusį (nuo žodžio vabzdžiai) žmogaus protą. Tačiau jis labai skystas, mat išgamų protas yra kur kas tobulesnis;
jie ne draudžia dangų, o nukelia jį į tas pačias reklamas;
pažiūrėk kokiu principu tai daroma:
Jogas, arba budistų vienuolis, tobulindamas (valydamas ir įvaldydamas) savo tris kūnus (fizinį, astralinį ir priežastinį) minta sveikai - jo mityba subalansuota, užsiima pranajama, ir meditacija - dėliodamas mandalą, jis laikosi atitinkamos visų trijų kūnų koncentracijos į veiksmą, kuri išdėliota tik atspindi jo gebėjimą sutelkti dėmesį, jo proto būseną; Po to jis ją sumaišo, nes mandala yra dėliojama ne amžinam buvimui, tarnauja priemone visų trijų kūnų įvaldymui ir proto nuraminimui.
Pažiūrėkite klipą reklamą:  (visi ženklai nuorodoje , turi būti įvedami be tarpelių, jei neiškraipys aktyvuojant, tai taip ir bus, o jei atsiras tarpeliai, juos panaikinkite, paprastai jie atsiranda po taškų arba dvitaškių.) reklamą, kurioje reklamuojamas ACC

https://www.youtube.com/watch?v=5yNfCGYa1LQ

čia tas pats, kas į dangų nusivalyti batus; toje reklamoje; nes jei jau jis čiaudi, tai ta išpustyta mandala byloja apie jo užsiteršusį - patį primityviausią, grubiausią FIZINĮ KŪNĄ; (jam skiriamas labai didelis dėmesys, nes jis yra, ką valgai, ką geri, kaip judi ir kiek judi, ) jis turi būti įvaldytas, naudojantis juo kaip įrankiu prieinant prie savo dvsios, o ne teršiamas chemija :D
o mandalos (VĖL GI) išdėliotos mandalos, niekas nesaugoja, VISAI TAIP, kaip nesaugoja  SAULĖ, leisdama spindulių strėles į žemę, ir dėliodama joje gyvybės formas, metų laikus, nesaugoja besikalančių gležnų, šviesiai žalių sproginėjančių pavasaryje pumpurų, čia pat pradedančių temti ir veržliai pasidavusių į lapus, kaip nesaugoja tamsiai žalios klevų lajos, rudenį gelstančios, raustančios, retėjančios krintant lapams, kurie buvo pumpurai,  gležnai žali lapeliūkščiai, jau  skriejančių vėjo sūkuriais, ir gulančių aukso ežerais, upėmis, kuriuose braido juodi vienakojai kamienai – nesaugoja, to rudeninio kraigo, virstančio su laiku iš aukso į varį, galiausiai į rūdis, o pavasaryje jau gulinčio tiesiog kraiku, kuriame lyg kiaurymėse, salomis salelėmis dangaus mėlis žibuoklėse žydi.

taip ir mandala - ji nėra saugoma, nes tikslas ne mandala-mandala tik priemonė, tikslas - pasiekta būsena ją dėliojant.  Po to ji sumaišoma, nes vertybė ta būsena,ta koncentracija, kuri išsiugdo dėliojant mandalą, ir kartu mandala atspindi tą pasiektą būseną. Iščiaudėta mandala byloja apie darbą su fiziniu kūnu, tai yra mityba, bei asanomis... iščiaudėta mandala yra vertinga taip pat kaip ir neiščiaudėta, juk ji pasako tiesą, ji tik priemonė.

„Hi Hi jogas valgo acc :D
budistų vienuolis saugoja mandalą :D“ – ta medžiaga tik į „nesąmonių muziejų“ beje, kaip ir ta reklama... ;

(pažiūrėk reklamas, nu juk neuždraudė užsiimti joga, štai, argi uždraudė. O sakai uždraudė dangų?.. tai, kad kitaip veikia išgamos. Neuždraudžia – štai kame tavo alegorinė pasaka yra skysta... ) ;)
- - -
(beje, pažiūrėkite "Septyni metai Tibete" - meninis neišgalvotas filmas, ir tenai, kai atvyksta Kinijos delegacija į Tibetą, prieš jį okupuojant, yra pasakyta apie mandalų esmę, jos ten iš sviesto, o kylanti saulė jas tirpdo. )  ir pažiūrėkite reklamą;
vienuolio kūnas nesveikas, ir protas taip pat - jis saugoja mandaklą, niršta, kad nenučiaudėtų... :D
- * - * -
Tai štai, Jūsų alegorija skysta, pasukite taip, kad dangų su žvaigždėmis nuleistų į lauko tualetą, juk jau tualetinis popierius kvepia rožėmis?.. o jos tokios gražios ir taip svaigiai kvepia....
tada bus išgamų gatvė, dabar koki tai debiliukai - išgamos išradingesni.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2014-04-22 12:34
bibliotekininkė
Geras:)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2014-04-22 06:27
Svoloč
Neblogas šūvis.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą