Rašyk
Eilės (78153)
Fantastika (2307)
Esė (1554)
Proza (10911)
Vaikams (2714)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (370)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 11 (2)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Visi išsižioję.
Supranti?
Parduotuvėje koks dvidešimt žmonių, įskaitant pardavėjas ir apsauginį, nes parduotuvė šalia manęs vieno ikso, mažytė, be to, aštunta valanda, tiksliau sakant, dešimt po aštuntos - kol išsikrapščiau, kelnes radau ir visa kita, dar lauke pakalbino, negalėjau taip spjauti ir nueiti, - tai ir susidarė tos dešimt minučių, taigi, visi išsižioję, vaizdas nors griūk negyvas. Aš, aišku, nenugriuvau, dar nesu toks beviltiškas, išvaizda dažnai būna apgaulinga, bet sustojau irgi kaip įbestas ir, man regis, irgi išsižiojau. Tai štai – jau dvidešimt vienas sustingęs ir išsižiojęs žmogus, laimei, paskui mane, mačiau, niekas daugiau neįėjo, skaičius būtų dar įspūdingesnis.
Stoviu išsižiojęs ir galvoju: ko jie visi stovi išsižioję? Kas vyksta? klausiu mintyse. Niekas neatsako, ta prasme, mano galvoje neužsifiksuoja jokia pašalinė mintis. O man tik reikia alaus, supranti. Matau jį priekyje po dešinei nuo savęs. Aišku, gal ir vyno būčiau prigriebęs eidamas, ką aš žinau. Degtinės tai ne, nemėgstu ryte nuo jos pradėti, geriau alus arba vyno stiklinė. Daugiau gal būčiau ir negėręs, patikėk. Nors ką gali žinoti, visada taip sakau.
Taigi, būčiau aštuntą atėjęs, ir viskas būtų tvarkoj, iki to laiko jau būčiau ir išėjęs. Bet kelnės, kažkodėl į skalbyklę buvo įkištos, o juk dar visai švarios, pažiūrėk, kas man užėjo. Niekaip nesusiprotėjau iškart ten ieškoti, apverčiau visą butą. Gal kas kitas įdėjo, nežinau, bet ir neprisimenu, kas pas mane vakar buvo. Nesvarbu. Paskui tik išeinu iš namo tas kiemsargis, kuris valo:
- Labas.
- Nu labas, - aš gi ne chamas.
Ir taip dar apie kažką, aš juk negaliu žmogaus nutraukti, tipo atsipisk, neturiu laiko, tai ir pakalbėjom apie kažką, apie Rusiją, turbūt, o kas ten atsitiko? Tu irgi nežinai? Na va, o tas kiemsargis man: Rusija Rusija, Ukraina Ukraina, Krymas, Charkovas, taip ir pasivėlinau.
Palauk, ką aš pasakojau? Ak taip. Galvoju: kokio velnio mes čia stovim išsižioję, einu ir pasiimsiu alaus. Arba vyno. Ir tik eisiu, jau ranka mano, matau, tiesiasi, visi kad šoks link manęs, link išėjimo, dar spėjau pamatyti, kad stogas įgriuvo ton vieton, kur alus ir degtinė (negi vis tik degtinę būčiau ėmęs, negali būti), riksmas, dulkės, ir mane išnešė visi bėgantys į lauką, tik ranka pasiliko, tiksliau būtų pasilikusi, jei galėtų, jei nebūtų prisitvirtinusi prie kūno, būtų pagriebusi ką nors iš to skyriaus, net ir lauke ji buvo išsitiesusi į tą pusę, kur jau viskas į šukes pavirto. Kiek stiklo, kiek skysčių.
Supranti, supratau, kad tai ženklas, kad šiandien, geriau negerk, Albertai. Taip man pasakė, vadinas, iš aukščiau. O rytoj nežinau, jei bus ženklas, vėl negersiu.
2014-04-16 10:15
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 5 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2022-04-01 10:47
Passchendaele
5
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2014-05-10 19:36
ieva3003
Man truputį gėda, nes skaitydama juokiausi balsu.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2014-04-27 09:46
Le Hawk
Reikia pripažinti, kad geras ekspromtas, ką jau čia slėpsi. Jeigu patiko, tai nesakysiu gi, kad nepatiko.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2014-04-17 14:45
Svoloč
Iš tikrųjų grb.Guntos komentaras apimtimi pranoko kūrinį, kuriam autorius tesugaišo 10 min. ir jokių ten poteksčių ar vinių tikrai nekalė, negalvojo apie vinis ir prasmes. Ekspromtas, išsprūdęs kaip ir daugelis kitų.
Bet ačiū.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2014-04-17 00:54
gunta
tas "na jau na jau" tai tam prototipui kuris suprato, ką jis suprato? : -> Supranti, supratau, kad tai ženklas, kad šiandien, geriau negerk, Albertai. Taip man pasakė, vadinas, iš aukščiau. O rytoj nežinau, jei bus ženklas, vėl negersiu.
kai jis pijokas nuo kryžiaus, juk, net tada kai viskas griuvo, buvo netikėtas nenuspėjamas sakytum žemės drebėjimas, jis ėjo kryptingai ir neišsimušdamas - sukaupęs visą dėmesį ir sutelkęs mintis ten, kur jas buvo sutelkęs, NETGI TADA jis pamąstė:
(negi vis tik degtinę būčiau ėmęs, negali būti),  - šioje situacijoje, kaip koksai budistų vienuolis einantis per ištemtą lyną, ar sutikęs patį pragaro valdovą nepraradęs proto ramybės.
tai ką jis suprato, kai pabaigoje pasako, po tokio veiksmo, iškyla tik toks "na jau na jau" jis toliau pažengęs, jam nebėra tokių ženklų, jis tiesiog praktikuojantis alkoholį, kuriam tai prasmė laikinajame gyvenime, (juk gyvenimas kūne laikinas),  ir nei vienos dienos jis nepaaukos tuščiai, (susilaikydamas) – o skaitydamas kokius tai „kvailai interpretuojamus“ jo gyvenimo būdo atžvilgiu, ženklus; juk viena diena nueis tuščiai, jis "pijokėlis nuo kryžiaus" - o tai jau šventa...

TIK TODĖL, kad toje situacijoje jis elgėsi taip (mintys – jo vidinis veiksmas) kaip elgiasi ilgai praktikavęs kokį nors rytų kovos menų rūšį  meistras - nei sekundei neišsimušdamas iš savo kryptingumo, nors tuo metu sudrebėtų žemė.
Vinis – tai reiškia tekste gilesnė mintis, koncepcija, „vinis“ ant kurios kabinamas visas tekstas (paveikslas.)
Taip kad, pabaigoje ta išvada – išsikvėpusi, „na jau na jau“ jis juk jau „pijokėlis nuo kryžiaus“. (ne jūs – tas lyrinis herojus, nors pasaulis apsiverstų, jo mintys sukasi, iki kol jis jame randasi,  tik apie tai, kas jam šiame gyvenime yra prasminga, ir prasminga net iki kaulų čiulpų, ne tik iki smegenų.) reakcija, išvada, išsikvėpusi teksto pabaigoje. Vinis gera. Stipriausia vieta tekste, tekstą daranti ne tik pasakojimu apie griūtį prekybos centre.
___________
trys (+3); jei išgautum finalą, jei "išgimdytum", gal tada penki;
tas reziumė - skystas, nuspėjamas, baika, o tekste yra gera vieta, vinis, ant kurios gali kabinti tekstą kaip paveikslą ant sienos... (vinį įkalei, bet kilputės nesuradai - nepakabinai. taip, ant grindų padėjai, šalia sienos parėmęs.) o kad vinį įkalei (organiškai taip, labai tinkamoje vietoje, va ten, kur drebėjimas, o jo minčių nei tai neišmušė, tokia koncentracija, reiškia labai geroje vietoje įkalei vinį – tik todėl ji ir tapo vinimi, laiku ir vietoje išsakyta reakcija, tai šaunuolis. +3) klaidos, sakiniai tvarkytini, to nevertinu, galų gale tai atlieka redakcija, kalbininkai, paredaguoja... to nevertinu; Tik autoriaus darbą – idėją, jos atskleidimą – grožinį literatūrinį tekstą.
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2014-04-16 17:47
tictac_it
:) Aha, čia nuo streso - kableliai kableliai , kur reikia ir kur ne - va tas tai užkliuvo "rimtame" tekstuke, bet tenka sutikti, kad degtinė iš ryto - na, negerai, taip :)) 3
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2014-04-16 15:24
eg
eg
Geras. Vienu ypu!
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2014-04-16 14:55
Juzė Erelickas
cha
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2014-04-16 13:14
Gija_
Xaaxa, nu antiek geras šitas, net šėlsmas užėjo. Maloniai absurdiškas. Taip ir atsiveria sustingęs vaizdas prieš akis. Nemažai duoda ta lyg tarp kitko išsprūdusi informacija bei užduotas pasakojimo tonas. Ir kad nenusiskiesta, sakyčiau, taip saikingai, beveik asketiška kalba papasakota... Galėtų vadintis „Išsižioję“ ar „Ženklas“, „Dešimt po aštuntos“ arba „ Aš tau papasakosiu, kaip buvo“ ir pan. Nu iš esmės gal ką noriu pasakyti, tai kad turbūt vienintelis keistinas dalykas čia yra pavadinimas.

Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2014-04-16 12:23
gunta
na jau na jau, čia pilietis yra "Pijokas nuo kryžiaus"
teksto vinis (citata):
(negi vis tik degtinę būčiau ėmęs, negali būti),
____________
kartą, (viename gyvenime, ant slenksčio į jį) man dievas ir sako, prieš gimstant:
- atidirbai viską nepriekaištingai, ir ko dabar tu vėl ten veržies, gali va juk gi iš čia veizėti, ką aš matau, ir man nuobodu nebūtų, ir patsai viską žinotum ir matytum kaip ant delno?.. na, bet, tesėsiu žodį, atidirbai viską nepriekaištingai, tai šiame, prašyk ko nori, jei jau ruošies gimti...
- noriu visą gyvenimą saulėgrąžas gliaudyti, valgyti ir vargo nematyti, ir... po to gliaudymo, prieš miegą cigaretę surūkyti. - tai gerai, kad spėjau pasakyti, apie vakarą, nes jis jau buvo man žiurkėno kūną paruošęs, vos spėjau ištarti, kad užsirūkyti vakarais, jo dangiškasis veidelis į paties
Pragaro valdovo veidą panašus pavirto – į paties Liuciperio tik, kad persikreipė, bet neišsigandau - žiūrėjau jam į akis ir dar aiškiai pakartojau tris kartus tą savo norą, taip įsakmiai;
na ką, tai jis vėl atgavo savo pavidalą, nusišypsojo, sako, gerai, eik, dar saulėgrąžų pagliaudyti, kad taip nori, o aš tavęs čia palauksiu... grįši, ir būsim amžinai kartu...

tai va šitas jau paskutinis mano gyvenimas, o ir saulėgrąžos atsibodo...

ania?..
---------
komentere, tekte, visi herojai išgalvoti. :)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą