Rašyk
Eilės (78178)
Fantastika (2307)
Esė (1555)
Proza (10913)
Vaikams (2717)
Slam (74)
English (1198)
Po polsku (371)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 12 (1)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Garstyčios

Mums obuolienei reikia obuolių.
Bus daug jų. Susitiksim tyčia,
kad, prisirinkę tų mažų gaublių,
galėtumėm pasidaryt garstyčių.
Tie obuoliai – beje, jokie kiti
netiks mums, o tik antaniniai,
tokie mėnuliai gomurio nakty
saldžiarūgštėj burnos krantinėj.

Pasidarysime garstyčių. Būtent tų
tokių kitų jų – vienas pats to
aš nepradėčiau niekad. Dar trintų
miltelių meduje, dar paprasčiausio acto
tiek šaukštų, kiek ir visko: trys.
cinamono ir gvazdikėlių koks jau skonis,
šaukštu daugiau vandens, kuris
kelionės liniją suplonins.

Pavirt ir laukti keletą dienų.
O jų tikrai mes nešvaistysim veltui,
paimsim laiką ir aukštyn dugnu
apversim, kelias į tada asfaltui
atleis ir grįšim juo lengvai,
mes gi juk mokam prisimint kas gera,
kad nesinervintų aukšti dievai
ir netrukdytų mums nuleisti  garą.

Tuomet išmuš ta valanda mėsos.
Lai gausim kumpį. Pavyzdžiui veršienos.
Jo griežinėliai kvepia mėtinės vėsos
ir kadagio derme, čiobrelių šienas,
migdolas ir alyvuogė juoda,
šilta ciabatta, draugo vynas,
saulėlydis raudonas lyg rauda
ir tylios muzikos devynios.


p. s.
receptas proza
4 šaukštai Antaninės obuolienės
3 š. garstyčių miltelių
3 š. medaus
4 š. vandens
3 š. acto (9%)
+ gvazdikėliai ir cinamonas (pagal skonį)
----------------------------------------------
puodelyje obuolienę sutrinti su medumi; suberti garstyčias maišant, vanduo, actas. tokiam santykiui 5 gvazdikėliai ir visą viršų pabarstau cinamonu.
kaitinti ant ugnies iki virimo, perkošti per tinklelį ir valgyti į 3'ią dieną:)
2013-07-24 23:03
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 5 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2013-07-26 01:29
apytikris
juozupuk, man tai vaidenasi, kad čia ne juodosios, ar baltosios, o - mielinės gars tyčios. Labai miela.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2013-07-26 01:26
apytikris
Iš tiesų iš tiesų sakau jums: jeigu turėtumėte tikėjimą kaip garstyčios grūdelis, galėtumėte kalnus perkelti
Ir ne vynu vandenį paversti, bet ypatinga gars..
tyčia - broga. Ta proga - 3+
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2013-07-25 20:05
juozupukas
O apie kokias garstyčias čia kalbama?
Apie juodąsias ar apie baltąsias?
O gal autorius iš vis nežino kokių rūšių  jų yra? Svarbu kaip Senamadžius sako - 5 ir tšk.
Bet įburbinus 3 š. baltųjų garstyčių, tai ne tuk nagus aplaižysi, bet ir kojų nagus nugrauši. Be to, reikėtų ir Senamadžiui apsiauti aulinius (čebatus, kad apsaugotų savo nagus.  Cha, cha...)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2013-07-25 11:36
Akademix
Tada geriau jau mėsos su vynu (alumi), kas ta obuolienė...nebent prie blynų...įdomiai.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2013-07-25 11:32
TomKomPotas
Beveik Džeimis Oliveris. Žaismingai, įdomiai, bet kulinarijoje jausmų ar egzistencinės minties aromatas galėjo ir stipriau išreikštas būti. 3
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2013-07-25 08:06
Senamadžius
Eilėraštis geras,
nereikėjo čia, to recepto,
net ir pavadinimas
taip gražiai suskambėjo
ir aišku
5.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2013-07-24 23:43
Gogl Mogl
Tikra vasara.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą