Rašyk
Eilės (78159)
Fantastika (2307)
Esė (1554)
Proza (10911)
Vaikams (2714)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (370)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 10 (0)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







                                      Patys  gražiausi...

Šiuos užrašus, kuriuos nusiteikęs sudėti į „Pakeliui į 75“ ne tuoj pat apsisprendžiau įvardinti kaip esė. Gali būti, kad šio žanro reikalavimams jie ne visiškai atitiks, tačiau mane guodžia prancūziško žodžio sąvoka (essai = bandymas) ir todėl buvo nebuvo – gerai nusiteikęs, mintyse jau  palaikau nedidelę knygelę ir man smagu, kad dar gyvenu tuo, kas rūpi bent Savęsp (i) mastu, kad nelaikau smegenų kaip konservus, kolei  jų vietoje atsiras kaukulėje tuščia ertmė. Kita vertus, mes daug ką padarome blogiau, negu gebėjome padaryti, kad atrodytume protingesni. Žodžiu, tebūnie ESĖ, tačiau jeigu kam atrodys, kad šie „raštai“ labiau būdingi  atsiminimams,  - prašau, skaitykite  juos (ar neskaitykite) kaip tokius, bet neteiskite melagyste, atskirdami juos nuo išmonės, kurios – bent taip dabar tikiuosi – vis dėlto čia bus.
Vakar ryte parašiau:
 
    „Europos futbolas baigiasi.
Gera buvo paspardyti. O kai kada net įspirti.
Liūdniau, kai pats gaudavau į kailį.
Nepykit, ispanai, šiandien būsiu italų rinktinėje“

 
  Ir kaip tariau, taip padariau – buvau italų komandoje ir nesigailėdamas savęs, siekiau pergalės. Deja, ji šypsojosi ispanams. Pralaimėjimas rezultatu 4: 0 labai  skaudus, ir ispanai tikrai nesupyko. Vyr. treneris Visentė del Boskė  mielai spaudė dešinę, lipšniai patapšnodamas per petį. O italai? Neįtikėtina, bet šnairuoja, žvelgia iš padilbų – lyg nemato manęs rinktinės treneris Cesare Prandelli, o žaidėjas Mario Balotelli net vapteli – fui! O ir kone visa Europos sidabrinė komanda įtaria, kad  pralaimėjimo priežastis esu aš. Iš tiesų: Viešpatie, atleisk  jiems, nes jie nežino, ką daro.
  Kita vertus, ir dienoraščiai gali atrodyti įvairiai. Mintyse ne kartą bariau save, jog, girdi, negerai, kad pasidaviau „Rašyk“ svetainės jaunimo dienoraščių įtaigom ir atsitiko taip, kad mano dienoraštis, deja, ne toks,  kokį norėčiau turėti. Senatvė nuo to jaunesnė nepasidaro, o prie jaunimo, regisi, irgi nepritapau, nors va džiaugiuosi, galėdamas išgirsti:
  „Man senatvė kažkuo patinka (bepigu, aišku, man kalbėti, kai iki senatvės dar labai toli). Bet kad pagyvenę žmonės įdomesni už jaunus bendraamžius, tai čia faktas. “
                                                            Le Hawk                                       
 
– Ačiū, Le Hawwk,  tu man irgi padedi apsispęsti, kad nuo šiol ir dienoraštį rašysiu pagal savo suvokimą.
  Bet va priėjo žmogus ir net geriausių futbolininkų veidai su visu  Europos  futbolo čempionatu nutolo, pritilo.
  Montenis?
  - Dabar esė. Dabar tik esė, - ramiai pratarė ir aš suprantu, kad kurį laiką reikia elgtis kaip pagal Dievo priesaką: „Neturėk kitų Dievų, tik mane vieną.
  - Kokias  nesąmones šis ponulis kalba, -  išgirdau pažįstamą kritiką.
  Atsigręžiu jo  pusėn ir rodydamas į Montenį.
  - Pažįstat? Taigi jis taip:
  „Laisviausi ir natūraliausi mūsų sielos veiksmai yra  patys gražiausi“.
2012-07-02 10:29
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 5 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2012-10-13 13:49
Le Hawk
Duočiau 5 jei tik galėčiau - vien dėl to, kad esu paminėtas, ir dar pozityviame kontekste :D Bet jei rimtai, tikrai malonu, kai tavo išsakyta nuomonė kažkiek padeda žmonėms priimti sprendimus. O pritapti prie kažko (jaunimo, senimo, darbo partijos fanų, Cicino fanų ir t. t.) nebūtina - kiekvienas esam individualybė, ir reikia tai išreikšti.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2012-10-05 15:45
Juodvarnė
3
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2012-07-02 21:46
Pranas
Taip,įdomu,bet kartu ir sudėtinga.
Ačiū už dėmesį.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2012-07-02 14:18
gunta
padaryti, ir kiek gali. (tai trečia rūšis Karmos joga.) o jų yra ir dar trys, iš viso keturios. Džana, Bhaktė, Karma ir Radža. ketrios rūšys. Karma jogą praktikuojantis jau nebesigraužia, ir nebijo, ir nebenerimauja dėl to, ar padarė viską ką galėjo, ar galėjo padaryti gerai, ir kodėl nepadarė. tas KODĖL? būna labai įvairus savo priežastimis; vieną iš jų, jūs nusakote, (jei tai pasakėte jūs), ji tikrai dažna priežastis, juk žmonės nori visada atrodyti geresniais, protingesniais, lankstesniais, ir t.t. Žinoma, tai egoizmas, ir gražu, kad žmogus savo šaknyje vis tik vertina ne blogį, o gėrį, jo siekiamybė būti protingu, geru, pozityviu ir t.t. Praktikuojantis karma jogą, kurios išraiška yra suvokimas, kad veiksmai priklauso nuo Aukščiausiojo. Nuosekliai praktikuojančiam, Karmą jogą, palaipsniui dingsta suinteresuotumas veiklos rezultatais ir stiprėja atidumas bei susitelkimas atliekant užduotį. Jei futbolininkų komanda, ir nebūtinai futbolininkų, (gali būti bet kokia kita sporto šaka, ir bet kokia kita veiklos sritis, nebūtinai sportas), kiekvienas jos (jei tai komanda, kiekvienas komandos) narys praktikuotų karma jogą, tai jie maksimaliai išsikrautų žaidimo laike - rungtynėse, ir nei per daug džiūgautų, nei per daug liūdėtų po jų, po tų rungtynių; koks rezultatas bebūtų. Juk Dievo - tai yra Aukščiausiojo keliai (ketinimai) žmogui yra, nežinomi - ir visa ką jie (kiekvienas komandos narys) turi padaryti, tai padaryti viską, kas priklauso nuo jo (kiekvieno nario) įgytų įgūdžių;  tai yra, dėmesys sutelkiamas ne į rezultatą, o į susitelkimą iki jo - iki rezultato, į patį procesą. Karma jogas turi, ir nešiojasi savyje suvokimą, (arba tiesiog visada savo veiksmuose ir mintyse yra juo) tuo suvokimu)):"Aš esu amžinosios būties įrankis. Kiekvienas mano įkvėpimas, kiekvienas mano veiksmas yra dieviškasis aukščiausiojo judesys. Mano mintys ir veiksmai iš jo kyla ir į jį sugrįžta".; Esmė, ne laimėjai ar pralošei, o ar viską padarei, ką galėjai padaryti,  ir viską nepriekaištingai, ką iš tikrųjų galėjai,  kovos metu. O jau rezultatas - Dievo reikalas, idant "aukščiausiosio sąmonės keliai ir užmanymai individui yra nežinomi...", ir jei yra kova - yra pralaimėjimas ir laimėjimas; esmė ar viską padarei ką iš tikrųjų galėjai padaryti; po to nėr dėl ko jaudintis. Tai jau pažabotas ego, jei žmogus pasiekė tokį suvokimą ir emociškai (emocionaliai) gyvena jame.

Jūsų tas pradžioje esantis aforizmas, gali būti aforizmu; tai dažna priežastis, kada ego nepažabotas, o siekiamybė gėris, žmogus dažnai nepadaro visko taip gerai, kaip galėjo - turėjo ir gebėjimų ir jėgų, nes energija nutekėjo tokiam vidiniam veiksmui, kaip kad pasakėte, norėjo atrodyti pranašesniu, geresniu, protingesniu... ir neužteko energijos padaryti geriausiai kaip jis jau galėjo, nes mokėjo, ir jėgų tiek turėjo.
Tikrai gali būti aforizmu;
čia graži daina, ir ten apie tai, kad...
http://www.youtube.com/watch?v=nthmZSUN1Fc
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą