Rašyk
Eilės (78220)
Fantastika (2309)
Esė (1557)
Proza (10924)
Vaikams (2717)
Slam (80)
English (1198)
Po polsku (372)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 21 (1)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







 šis kūrinys dalyvavo konkurse 

Bijūnu išsiskleidusi prieblanda
verandose išpiešia moteris
su arbatos puodeliais
alsiais rankų judesiais kilnojant lėkštes

šviesa iš namų ryklių
srūva veidais lyg glamonė

blyksteli vaikų dantys kai pagarsina radiją
paskui atslenka kvapai pavieniai žodžiai
pavargusių karvių šilumos rūkas lyg antklodė

2012-05-22 10:46
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 6 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2012-05-30 11:47
MacteAnimo
Metaforos atkartoja vaizdus. Skaitytojams reikia norėti pajusti skleidžiamą eilėraščio šilumą, o ne šaltai konstatuoti faktus ir savo nuožiūra gretinti su pastebėtais objektais realybėje.
Ok. 
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2012-05-23 12:37
Arletė
Bijūnu išsiskleidusi prieblanda
verandose išpiešia moteris
su arbatos puodeliais
alsiais rankų judesiais kilnojant lėkštes
Tinka.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2012-05-22 17:38
Weird Star
Ryklė, ne ryklys.
Įvertinkite komentarą:
Geras (3) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2012-05-22 14:35
juozupukas
... bet ir kokių musmuruų reikia prisiragauti, kad nustatytum jog ryklys valgo? (Gal būt, bet jau tada žmogus ryja)...
Bet va, už tad įvertinta gerai. Matyt ir vertintojai prisiryja (ar gal ir apsiryja), tik ne valgo (ar apsivalgo).
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (5)
Blogas komentaras Rodyti?
2012-05-22 12:08
gunta
Reikiamą kam? tavo galvoje, Apsaturnėjęs, esančiam matymui? Tai jau kažkas diktatoriško, matykite Apsaturnėjusiam reikiamoje sintezėje... (kaip Hitleris, ar Stalinas - komunizmo statytojai) nes reiškia, kad reikia būt, gyventi, tavo galva, o ne su savo; Šiuo atveju, mane mano visiškai tenkina, ji mat supranta kas yra literatūroje meninis įvaizdis, jo esmę ir prasmę grožinėje literatūroje. O ryklys yra ryklys - jis kas vandenyne - simbolis plėšraus sanitaro - mat daug valgo, yra greitas ir stiprus, turi daug eilių dantų, per kurį pravarius tave, mane, faršas lieka... (toliau jau sintezavo autorius, panaudojo ryklių įvaizdį, kalbėdamas apie namų ryklius... sanitarus...) juk rykliai vandenų sanitarai.... Tai autorius,  ko tai, vaikus rykliais namų pamatė, vis blykčiojančiais dantimis - gal jie alkani vis, kad tai ryklių dantys?.. (negerai jei alkani, neprižiūrėti reiškia. nes kame jie rykliai - valgyme - kur buvę kur nebuvę vaikai blykst blyks - namų rykliai, dantimis. Čia ne ragaut, Apsaturnėjęs, čia skaityt reikia- parašyta:
"alsiais rankų judesiais kilnojant lėkštes

šviesa iš namų ryklių
srūva veidais lyg glamonė

blyksteli vaikų dantys kai pagarsina radiją ", tai sakot kaime vaikai kaip rykliai, o motinos alsiais judesiais glamonėja karvių tešmenis, kol pieną išglamonėja, radiją pasileidusios ant visų garsų?.. (gal Saturne taip ir yra, bet aš neapsaturnėjau, ne Saturne randuos, tai ir jūsų galvai reikiamos sintezės nu nedarau, savo galvoje...)

ne kokia poezija... (bet jei apsirūkius, gal...) galima ir taip kaime esantį vyksmą matyti, ir jaustis kapitonu Wrungeliu, kaimo verandoje...

bet nesupyk autoriau, nu juokingai man, tas tai patinka, nereikia nei nieko prisiragauti, skaitai ir juokiesi, kas ten toks į tą kaimą papuolė, ir ko prisiragavęs, kad taip mato... :D
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (5)
Blogas komentaras Rodyti?
2012-05-22 11:34
Apsigalvojau
Labai.

(Nežinau, ko reikia prisiragaut, kad paveikiam eilėrašty tematytum "reklamų sintezę"...)
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2012-05-22 11:22
gunta
Na jei visiškai kortas tas paviešint tai, pas jus dviejų reklamų sintezė _ Degtinę "ABSOLUT" reklamuojančio reklaminio roliko, kuriame rodoma, išgėrus tos skaidrios degtinės, vyrai staiga, frakuotais pingvinais pavirsta, o laipteliai, kuriais jie leidžiasi žemyn - virsta muzikinio instrumento - rojelis, klaviatūra, o katė juoda, kurią atsivedė kažkokia tai nauja, pono viršilos meilužė - virto į juodą panterą... Va toks Absoliuto degtinės skaidrus relaksacinio pobūdžio poveikis.

Sprendžiant iš aplinkos, kas kuo virsta - tai brangi degtinė. Mat ruginės balkšvai miglotos, lyg vandens iš čiaupo, prisotinto smulkiais oro burbuliukais, tų frakuotų vyrų, ir blizgančių jų damų, su šuniukais, ir katytėm,  tupinčiais joms ant rankų, tai tokioje draugijoje, rugimukės tokios nepermatomos, nepastatysi... Reiškia degtinė ta atitinkamai klasei - socialiniam sluoksniui, mat kaina - bet skaidrumas...

(tai gi, pas jus vaikai rykliais lakioja, tik nuo ko, ar nuo tos arbatos?)
tai kita reklama - arbata pavadinimu "БЕСЕДКА" - išvertus būtų, pavėsinė, veranda. Arbatos pavadinimas.
Man vienas vaizdas tame eilėraštyje, jis atrodo toks, kad  tas, kuris taip mato aplink save pasaulį (eilėraštyje kalbantysis), prisiragavo neaiškios sudėties, na kilmės, arbatos, ir jam taip vaizdai išsikraipė, iš esančių vaizdų aplink, kaip jis nupasakoja;
vis tik kas ten per vaikai? matyt pastoviai alkani - tėvai narkomanai, plaukioja vangiais judesiais, puodelius, miltelius kilnoja, kvėpuoja, gurkšnoja, uostinėja, ir jiems vaikai - kaip rykliai, vis alkani, trukdo tėvams priėmus dozelę musmirių, sąmonės rėmukus praplėsti... vis jiems negana, kaip rykliai plaukioja...  nu siaubas, ko jis ten prisiragavo, toje verandoje?..
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (3)
Blogas komentaras Rodyti?
2012-05-22 10:52
gunta
o čia jau baisiai siaubiakiškas matymas. (namuose rykliai, plaukioja dantyti vaikai, blykst blykst, dantimis sužaibuoja...) nu jo...  nežinau kokių musmirių reikia prisiragauti, kad pradėti matyti aplinkinio pasaulio vaizdą tokioje transformacijoje.
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas (2)
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą