Knygos
Romanai (1924)
Poezija (620)
Pjesės (34)
Vaikams (140)
Kitos (905)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 8 (0)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter





Šventumas

Šventumas Perskaičius šią knygą kyla nenumaldomas noras perskaityti dar kartą. Ne todėl, kad labai patiktų, bet todėl, kad pirmą kartą perskaičius nieko nesupranti. Kaip pats autorius rašo, „ši knyga gimė iš beprotybės...“ Panašiai ir aš ėmiau galvoti, nes ėmiau nesusigaudyti perskaičiusi pusę knygos... Tai herojus vienas, tai čia jis jau virsta kitu žmogumi... Tai lyg egzistencinė knyga, tai lyg ir detektyvas...

Aišku, neapseita be meilės trikampio, o gal ir keturkampio....

Taigi, Herojus - neįgalus jaunas kunigas, prikaustytas prie vežimėlio, vis užduoda sau tuos pačius žmonijai rūpimus klausimus: kas aš? Kokia mano misija šioje žemėje? Kodėl mes mirštame? Ar iš tiesų yra Dievas? Kas toks buvo Jėzus?...Ar iš tiesų jis buvo žydas?.. ir begalę kitų.

„Kažkas pasibeldė į duris“ - šiuo sakiniu gana dažnai pradedamas naujas skyrius, dar herojus dažnai atsiverčia dienoraštį ir tarsi prisimena seminaristo laikus, savo dvejones, draugus, ieškojimus. Be galo įdomi linija atsiskyrėlio ir herojaus, jų dialogai iš tiesų pilni įtampos, emocijų ir gerų minčių...

Taip – maždaug pusėje knygos, bet štai nuo pusės knygos, atleiskit, aš jau ėmiau nebesusigaudyti.

Čia herojus iš Rėjaus (šį vardą sužinojau tik viduryje knygos) virsta nuostabiu žmogumi Danieliumi. Pasirodo, viskas dėl kažkokios Ievos, kažkada mylėtos; dar atsiranda Rėjaus žmona Augustė, kuri myli kažkokį daktarą; Rėjaus sūnus komoje....

Man asmeniškai knygoje labai trūko tikroviškumo... Emocijos suvaidintos, moters linijos kažkokios netikros, pavydas nenuoširdus, labai pasigedau išbaigtumo. Minčių kratinys su beprotybės priemaiša. Bet jauniems, kurie norėtų susivokti savyje, arba pradedantiems rašyti visai rekomenduočiau paskaitinėti. Tik būtinai perskaitę nenumeskit, o perskaitykit dar kartą, nustebsit, ką galima pamatyti tarp eilučių...
2007-08-01
 
Kita informacija
Recenzento
vertinimas:
Tema: Romanai
Leidykla: Tyto alba
Leidimo vieta: Vilnius
Leidimo metai: 2006
Puslapių: 176
Kodas: ISBN 9986-16-495-8
Daugiau informacijos »
 
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 2 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2007-08-01 23:41
Gerda Pėstininkienė
Ačiū už gerą kritiką, skaičiau iš tiesų prisiversdama, kad sugebėjau net vardą supainioti. pirmoji recenzija ir prisvilusi. Bet aš labai noriu parašyti gerą recenziją gerai knygai....tikiuosi man pavyks.
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2007-08-01 21:07
Arvena
Man tai jokio noro nekilo skaityti antrą kartą - veikiau pasigailėjau, kad iš viso skaičiau. Bet recenzentė tai galėtų paskaityti ir dar kartą - nes recenzijoje yra fakto klaidų.
Herojus nevirsta kitu žmogumi. Ta knyga nėra detektyvas. Fraze "Kažkas pabeldė į duris" pradedami ne skyriai, tai tų pačių skyrių dalys - poskyriai, jei labai norite.
"herojus dažnai atsiverčia dienoraštį ir tarsi prisimena seminaristo laikus, savo dvejones, draugus, ieškojimus." - kam tas "tarsi"? Ir, kaip paaiškėja - tame dienoraštyje surašytos NE JO dvejonės.
Kokia dar įtampa dialoguose?
Herojus niekada nebuvo Rojus (nei tuo labiau Rėjus - neteisingai rašote vardą).
Jauniems ir pradedantiems rašyti šią knygą būtų galima skaityti nebent dėl vienos vienintelės priežasties - kad pasimokytų, kaip negalima rašyti.
Recenzija neišsami, pusę teksto sudaro nuorašas nuo knygos viršelio, yra fakto klaidų. Na paskutinė pastraipa šiek tiek padoresnė, bet šiaip - silpnai.
Įvertinkite komentarą:
Geras (2) Blogas
Knygų recenzijos

Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą