Knygos
Romanai (1924)
Poezija (620)
Pjesės (34)
Vaikams (140)
Kitos (905)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 22 (0)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter





Septyni metų laikai

Septyni metų laikai Ką tik išleistas Pauliaus Norvilos eilėraščių rinkinys „Septyni metų laikai“ – pirmoji jauno autoriaus knyga ir pirmas leidyklos „Tyto alba“ pristatomas poeto debiutas.

Stiprią tradiciją turinčios lietuviškos poezijos skaitytoją sunku kuo nors nustebinti, ir vis dėlto tikėtina, kad naujas balsas bus išgirstas. Sklaidydamas „Septynis metų laikus“, autentišką talentą atpažins kiekvienas, kuriam yra tekę patirti savųjų atradimo džiaugsmą, kai susikalbama iš pusės žodžio, ištarto puse lūpų.

Pauliaus Norvilos eilėraščiai – tai muzikinės džiazo stiliaus improvizacijos, romantiška ir kartu vyriškai sutvardyta kalbėsena.

Poetas Tomas Venclova, susipažinęs su debiutanto kūryba, pasakė: „Talentas neginčijamas. Dėl kai kurių eilučių tiesiog aiktelėdavau“. Kandus tuščių literatūrinių pretenzijų kritikas Juozas Erlickas, paskaitęs mažai kam žinomo studento eilėraščių, nepagailėjo gero žodžio: „Man čia viskas gražu. Seniai tokių esu ir skaitęs“.

Beveik neabejotina, kad ieškantieji skaitymo malonumo jį ras knygoje, vedančioje


ten, kur ganosi pūkas avies,
ten, kur sninga truputį į viršų
ir pasimeta paukščiai tarp pirštų,
kopia milžinas stiebu žolės...


Paulius Norvila studijuoja Kauno Vytauto Didžiojo universitete. Dvidešimtmetis poetas save kaip kūrėją pristato trumpai: „Stebiuosi. Tiesiog stebiuosi“.
2006-05-01
 
Kita informacija
Tema: Poezija
Leidykla: Tyto alba
Leidimo vieta: Vilnius
Leidimo metai: 2006
Puslapių: 98
Kodas: ISBN 9986-16-478-8
Daugiau informacijos »
 
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 6 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2006-05-22 13:31
ŽivilėZab
*vadinas
*ir
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2006-05-22 13:30
ŽivilėZab
Apie Norvilą rašo "Pravda". Vadionas, pravdiškas, geras. Tą patį galiu pasakyt ie apie Pauliaus eilėraštį apie kojines. geras, pravdiškas.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2006-05-05 18:58
varna
pasigedau recenzijoje išsamesnės eilėraščių analizės. išties, ant knygos nugarėlės yra T.V. ir J.E. minėti aiktelėjimai, jie stimuliuoja knygos pirkimą, bet recenzijoje norėtųsi daugiau apie pačią P.N.kūrybą. Skaičiau visus eilėraščius, jie puikūs, o recenzija praktiškai nieko nepasako.2.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2006-05-01 11:05
kukaracia
Gera recenzija būtų, bet perdaug jau nuorodų į autoritetus - parduodant knygą - gerai, puoselėjant meną - nežinau... O ketureilis - puikus.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Knygų recenzijos

Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą