Knygos
Romanai (1924)
Poezija (620)
Pjesės (34)
Vaikams (140)
Kitos (904)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 19 (1)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter





Darant tai

Darant tai Knyga skirta paaugliams. Ne veltui autorius pats teigė, kad parašys tikrai kietą knygą, skirtą vaikinukams. Adresatas (amžiaus prasme) nusakytas tinkamai, tačiau knygą būtinai vertėtų paskaityti ir merginoms, nes paauglių vaikinų mąstymas aprašomas labai taikliai.

Siužeto centre – trys paaugliai, kuriuos jungia viena bendra problema – nekaltybė. Visi trys berniukai stengiasi būti tikri kietuoliai, tačiau širdies gilumoje yra labai jautrūs ir lengvai pažeidžiami. Itin sunkiai pakeliantys bet kokią kritiką. Susėdę kokiam užkampy jie gali valandų valandas fantazuoti apie nenumaldomas sekso orgijas, tačiau kai tikrovėje „reikalas“ pradeda krypti link esmės – yra linkę „dėti į kojas“.

Benas, Džonatanas ir Dinas knygoje pateikiami kaip berniukai, kuriems tenka žengti į suaugusiųjų pasaulį. Kiekvieną iš jų užpuola problemos, kurių nebegalima išspręsti pasislepiant po lova – tėvų skyrybos, slaptas romanas su mokytoja, nelaiminga meilė, penio „vėžys“ ar susitikinėjimas su apkūnia mergaite. Vis dėlto knygos pabaigoje visos bėdos išsprendžiamos: nekaltybė išgaruoja kaip kamparas, gyvenimas vėl nušvinta ryškiomis spalvomis. Nepaisant dažnų apsipykimų visi trys berniukai – ištikimi draugai, užjaučiantys vienas kitą sunkumo akimirkomis. Gal todėl net iš pažiūros niekšiški poelgiai gali būti nuleidžiami juokais.

Antrame siužeto plane – moteriškoji linija. Dėmesio šiai linijai autorius skyrė daug mažiau, tačiau nepatingėjo pasigilinti į Dino išrinktosios Džekės charakterį. Mergina vaizduojama išvaizdi, visų geidžiama, tikra vakarėlių liūtė, tačiau kartu ir pasimetusi jausmuose bei itin pažeidžiama. Kitos merginos (Sju, Debora, Zojė) vaizduojamos epizodiškai.

Ši knyga – idealus variantas norintiems įsigilinti į bręstančio jaunuolio gyvenimą arba besiilgintiems siautulingos jaunystės.
2009-04-27
 
Kita informacija
Recenzento
vertinimas:
Pavadinimas
originalo kalba:
Doing it
Tema: Romanai
Leidykla: Alma littera
Leidimo vieta: Vilnius
Leidimo metai: 2007
Vertėjas (-a): Rūta Razmaitė
Puslapių: 300
Daugiau informacijos »
Kitos knygos recenzijos
 
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 4 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2010-06-09 19:39
Pagauk
patiko
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2010-01-04 19:12
Diana Kurpyte
man sita knyga labai patiko, apie jaunima kuris pabande nauja, dar yra labai gera sios rasytojos knyga ,,Heroinas" paskaitykite jums tikrai patiks jei patiko si knyga
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2009-04-30 20:08
Sniego mėnuo
Visai patenkinama analizė - paminėtos pagrindinės knygos temos, personažai, bendra suprasta mintis. Kad būtų dar geriau, galima daugiau interpretuoti, paminėt kokias pikantiškesnes detales, plačiau atskleisti savo požiūrį.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2009-04-29 18:47
Arvena
"nepatingėjo pasigilinti į Dino išrinktosios Džekės charakterį. Mergina vaizduojama išvaizdi, visų geidžiama, tikra vakarėlių liūtė..." - na čia truputį nusišnekėta. Bet šiaip - pusėtinai. Knyga ne kaži kokia, tai ir recenzijos labai superinės neparašysi. Pas mal.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2009-04-29 12:10
pilkė
Na, nemanau, kad knyga padeda "įsigilinti". Suprasti tam tikras problemas - taip.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Knygų recenzijos

Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą