Rašyk
Eilės (78094)
Fantastika (2304)
Esė (1552)
Proza (10908)
Vaikams (2712)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (369)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 7 (0)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter





2021-05-20 08:21
Evita Lietuvaitė

Naujas podcastas

Manęs vakar vienas žmogus, pusę gyvenimo sergantis šizofrenija, depresija, kitais brūdais, gyvenantis uždarytas socialinės globos namuose, paklausė, kaip man sekasi. Aš žmogus atviras, meluoti gal ir moku, bet nenoriu. Pasakiau, kad blogai, šiandien savo gyvenime esu blogoje vietoje, man dabar blogas laikas, ir tas naujas socialinis podcastas dabar yra vienintelis dalykas, kuris skiria mane nuo situacijos, kurioje yra jis pats. Tada pokalbis pakrypo, kaip ir turėjo pakrypti - kelios banalios frazės, kurios yra tiesa, bet turi praeiti laiko, kol jos pradeda veikti, nieko nereiškiantys žodžiai, beprasmiai patarimai. Bet tas žmogus ištarė žodžius, kurie laikas nuo laiko vis mane lydi. Kad manyje nėra laimės, todėl aš jos ieškau šiais įvairiais būdais. Pirmą kartą šiuos žodžius išgirdau, kai laimės ieškojau besisvaigindama. Juos man pasakė žmogus, iš kurio mažiausiai galėjau tikėtis.
"Tavyje nėra laimės, todėl tau svaigalai ir nepadeda", - pasakė jis, kai jam pasiskundžiau, jog jo prekė nieko verta. Manyje nėra laimės. Bet aš jos ieškau. Įvairiais būdais, bet ieškau. Po vakarykščio pokalbio vėlgi išniro tas pats.
"Pas tave nėra laimės, todėl tu, kaip ir aš, jos ieškai keisdama pasaulį", - pasakė man šizofrenikas.

Tai nebuvo reklaminė kampanija. Bet man tai svarbu. Pažiūrėkit.
https://www.youtube.com/channel/UCt930VAnt0JdA-PMOJhRtKA
2018-10-23 18:26
Evita Lietuvaitė

Rašykai

nebeturi gimtadienių.
2018-10-06 17:14
Evita Lietuvaitė

Išparduodu savo biblioteką

Gaila, bet tenka skirtis su kai kuriomis savo bibliotekytės knygomis. Parduodu jas į gerus namus už simboliškai sutartinę kainą. Knygos visai geros kokybės. Kai kurios pagyvenusios, kai kurios ir nelabai. Sąrašas bus pildomas.


Paolini "Eragonas" (3 dalys)

Senovės rytų poezija. Iš Pasaulinės literatūros bibliotekos.

Anatolis Fransas. "Silvestro Bonaro nusikaltimas" + "Dievai trokšta"

L. Ronaldas Habardas "Mūšio laukas" 3 dalys

Nancy Geary "Atgailautojai"

Vytautas Bubnys "Pilnaties valanda"

V. Petkevičius "Priemiesčio žmonės", "Kaip gimsta baubas"

Ted Cascio "Hausas ir psichologija"
2016-07-29 18:36
Evita Lietuvaitė

Užsimaniau pasidalinti

Pažiūrėjau vieną vokišką filmą apie II pasaulinį. Filmuotas Lietuvoje, aktoriai keli pažįstami, milžiniško biudžeto, pastatymas irgi be priekaištų (man asmeniškai). Aišku, pats karas vietomis švelniai parodomas, kyla minčių, ar jau tikrai taip gerai buvo, bet pati idėja suvokiama aiškiai - karas ir visi karo nusikaltimai. Čia taip viską nupasakojau objektyviai vertinant, bet kas pasiliko mano emocijose, yra truputį kitaip. Aš sėdžiu Vokietijoje, kalbu jų kalba, dirbu vokiškame kolektyve, užsiimu vokiškais reikalais. Vaikštau tomis gatvėmis, kur pakankamai neseniai vaikščiojo žmonės, šūkalioję sveikinimus fiureriui, savo blondiniškose galvose nešiojo idėją apie savo rasės išaukštinimą. Arba priešingai - savo tamsio gymio veiduose demonstravo neužtikrintumą dėl ateities. "Mein Kampf" čia uždrausta, o aš turiu tą knygą savo kompiuteryje, nors puikiai visi (gal vertėtų pasakyti, daugmaž dauguma) žino, ką ten Hitleriukas prirašė - rasės tyrumas, arijai aukščiau kitų tautybių... tai be proto šlykštus požiūris. Nacistinis požiūris. Bežiūrint filmą, prisiminiau ir kitą tiesą, kad prie žydų naikinimo prisidėjo daug ir kitos tautos, lietuviai taip pat. Rusai savo ruožtu irgi naikino kitas tautybes įtraukdami kitas tautas - ukrainiečiai, lenkai, latviai, estai. Visi susitepę. Bet kas pagrindiniai blogiukai?
Kas mane dabar asmeniškai sujaudino - Vokietija (arba buvimas čia). Kažkaip nejauku pasidarė čia būti. Tiesą sakant, man buvo gėda pasakyt diedukui, kad išvažiuoju į Vokietiją, kad ir laikinai. Gal dėl to, kad jis rusas, gal dėl to, kad išgyveno visas baisybes susijusias su vokiečių okupacija, II pasauliniu. Bet aš tikrai nuoširdžiai bijojau jam pasakyti, kad išvažiuoju į Vokietiją. Žinoma, jis dėl to niekaip nesureagavo, o kodėl turėjo. Nors senas, jis dar pilno proto, o jaunystėje nebuvo kvailas žmogus (sakydama "kvailas" turiu omeny, kad nebuvo siauraprotis, mąstantis inside of the box). Šiaip ar taip po šio vokiško filmo peržiūros keistai jaučiuosi dabar. Gal vertėjo jį žiūrėti lietuviškai arba angliškai... bet ne vokiškai.... To filmo yra trys dalys, peržiūrėjau pirmąją. Nors jis ir pasėjo keistą jausmą būti Vokietijoje, bet kaip ir sakiau, filmas geras, vertas dėmesio, kontroversiškas. Pabaigsiu jį iki galo.
Taip pat keli paraštiniai dalykai - sakydama vokiškas, norėjau pasakyti, kad vokiečiai jį statė, o ne šiaip, kad vokiečių kalba žiūrėjau. Tas taip pat priduoda pliusą žiūrint, nes galima apie nacius žiūrėti filmus holivudinius, bet kad patys vokiečiai rodytų save badass... va čia ir yra cinkelis. O jie tai puikiai padarė. Jie puikiai pademonstravo save esant blogiukais. Ir tikrai nenoriu kaltinti Vokietijos, kaip tautos (ar kaip čia teisingai išsireiškus) dėl visų karo baisumų. Ne ne ne. Visur yra niekšų, visur yra gerų žmonių.
2016-03-20 23:43
Evita Lietuvaitė

Radau. Gal kas atpažins.

"Kiekvienas Kauno priemiestis vis kitoks, jų nesumaišysi. Mudu su Luku einam vis toliau nuo Raudonosios armijos pr. ir man pasirodo, kad grįždama atgal viena nerasiu išėjimo iš to gatvelių labirinto. Susipažinusi su Luku atrandu, kad Kaunas gyvena dvigubą gyvenimą, be išorinio, visiems matomo, yra ir kitas - kažkur priemiesčių nameliuose renkasi žmonės, kalba apie literatūrą, filosofiją, religiją, keičiasi knygom, iš rankų į rankas keliauja nusirašinėjami eilėraščiai. Man įdomu. Tik. Žinau, kad apie tai reikia tylėti. Tyliu. Lukas nė neturi tikslo mane kur nors įpainioti, tik nori parodyti kitokį pasaulį - tik pažinti pats; nesuprantu kada jis ir spėja tiek daug kur lankytis, tiek daug perskaityti. O gal aš ne viską žinau?
Jis išeidavo žiemą prie ežero ir matydamas apsnigtas nendres, sau murmėdavo vokiškas pasakas. Prisimindamas mirusią žmoną vis nuskęsdavo pasakų pabaigos. Nes naktis nebebuvo naktis. Nes. Niekuomet"
2016-03-15 22:38
Evita Lietuvaitė

Kontempliacijos

Kuo blogesnis tavo gyvenimas, tuo tu daugiau visko moki. Aš moku pasikeist padangą ir kurt filmus su spec. programom. Mano bėdos akivaizdžios.
2011-07-28 23:20
Evita Lietuvaitė

Patapau

Patapau tai patapau Kolpingo kolegijos studente, dabar reikia patapti kambarioke.  Taigi,  ieškau kambarioko/ės Kaune. Nesu bloga, anaiptol, rami, drovi...
2011-07-18 22:15
Evita Lietuvaitė

Klausiu T(s)avęs

ar matai kaip gražu gyventi?
2011-05-30 13:15
Evita Lietuvaitė

Nemirtingieji

Kai matėm vasarą
ar pamenat mergaitę?
O angele, ar menat jūs
Tą saulės siaubiamą,
Tą šleikščiai gličią maitą,
Tuos pūvančios mėsos kraujus?

Atmetusi kanopas,
mirsiu neužmiršiu,
Lyg prostitutė nedaili
Ištyso ji išbrukusiu pilvu į viršų
Ir dvokė kelio pakrašty

Mano kraujas teka bangomis
Lyg fontanas ritmiškomis raudomis.
Aš tikrai girdžiu jį plūstant ilgame murmėjime,
Tačiau veltui ieškau žaizdos
2011-05-14 14:16
Evita Lietuvaitė

Mano pasaulis

Per skystas, įpilsiu daugiau želatinos, dėl kartumo - įmesiu citrinos, dėl rugštumo - daugiau saldumynų. Vitaminų nevalgysiu, užteks tik pasaulį pastatyt ant saulės. Gautą marmalą įsitrinsiu į kūną ir nustosiu būti. Pagaliau gal pradėsiu gyventi.


1 2
[iš viso: 16]
Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą