Rašyk
Eilės (78196)
Fantastika (2307)
Esė (1555)
Proza (10913)
Vaikams (2717)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (371)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 2 (0)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







forehater "iš naujo"

žmonės renkasi prie mano kūno. aš seniai išėjęs. o gal aš vis dar čia? stebiu juos visus. sklandau aukštai virš kalnų ir stebiu. manęs nėra ir kartu esu visur. aš laisvas nuo praeities, bet taip pat esu sutrikęs. ar tikrai aš miręs? miręs, nes kiti mane tokį mato? ar todėl, kad taip parašyta? o gal dabar esu dar kažkuo? pagaliau aš galiu atsispirti nuo žemės ir skristi. bet mano širdis sudraskyta: ar tikrai, jei negaliu pamiršti kažko, kas buvo giliai joje ... savo draugų ir mylimųjų, kuriuos taip branginau. visos mano kelionės liko toli už manęs. keliai ir geležinkeliai. naktys ir saulėtekiai lėtai gęsta mano akyse prieš suskambant muzikai ausinėse. visos sėkmės ir nusivylimai. mano mama, kuri visada tikėjo manimi, nepaisant mano klaidų ir išpūstų pergalių smulkmenose... ir mano tėvas, kurio aš niekuomet nepažinojau. ar jie taip pat kažkur čia? anapus mano esmės. aš girdžiu angelus, kalbančius su manimi, ir raguotuosius pragare. viskas susilieja ryškioje šviesoje, kurios  paslapties ir šventumo aš nesuprantu. ką turėčiau daryti? sekti paskui juos? o gal pamiršti? kuo aš buvau? kuo norėčiau tapti? mano kartos dainos bus užmirštos, kai atsiminimas apie mane išblės. aš verkiu nebyliai, kadangi neturiu akių verkti kaip norėčiau. tai vidinis jausmas. vienintelis, kurio galiu laikytis. prisirišimo prie gyvenimo, kurio baigties tikėjausi kitokios, jausmas. bet dabar aš esu čia nesugebantis nieko pakeisti. mano artimiausias bičiulis griebiasi už galvos, po to smogia sau į krūtinę. ir jo širdis iškraujuoja lauk kol mato mane ten gulintį negyvą kaip uola. ar galiu jam pasakyti, kad viskas gerai? netikėtai išgirstu vėjo šuorą ir mano nerimastinga siela pakyla kažkur. aš manau, kad tai skaistykla. turiu tiek galios, kiek neturėjau iki šiol. mano sielai virš tūkstančio metų, kiek man žinoma... ar turiu galimybę sustoti? dar kartą pamatyti savo meilę? ar tai galas? paskutinį kartą įkvėpti ... gyvenimo? ir tada ... tiktai. tyluma. aš atlikau nuospendį, bet nieko nepajaučiau. aš nesu nusiminęs, nors ir laimingas taip pat nesu. po truputį prisiminimas apie mano ką tik praėjusį gyvenimą nublanks. kaip trintukas kad ištrina pieštuku rašytą laišką ant popieriaus lapo... ir dabar... dabar ta šviesa  gimdo mane ... iš naujo. vėl.

iš anglų k. vertė Svoloč


2011-01-24 22:17
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
 
Blogas komentaras Rodyti?
2011-02-15 22:24
chaose
man irgi patiko. Kaip skambėtų angliškai ar lietuviškai-tai gerai parašta, nes tie žodžiai visokiom kalbom turėtų didelę prasmę...
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2011-01-25 15:41
forehater
Žinok... Kai pradėjau skaityti, nesupratau, ar tai tikrai mano... Taip keista buvo - kūrinys, kurio niekaip negaliu atsiminti. Šiaip esu iš dalies nustebintas, iš dalies pasipiktinęs, o iš dalies ir sužavėtas, netgi apšalęs! Svoločiau, visų pirma lenkiuosi už tai, ką padarei. Visų antra, nuoširdžiai manau, kad vertimas netgi geresnis už originalą ir originalas turėjo būti parašytas lietuviškai, tačiau labai stipriai abejoju, ar rašydamas būčiau panaudojęs tokią vaizdingą ir gražią kalbą, kaip tu. Nėra nieko maloniau, kai kas nors visiškai iš lempos t.y. be jokio atlygio ar prašymo išverčia tavo kūrybą į kitą kalbą! Net ašara ištryško... Jausmas tiesiog nuostabus. Ačiū.
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2011-01-25 14:37
Pirk Volgą
Visis mes tik kirminai šioje žemėje, nors vaidiname liūtus karalius.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą