Rašyk
Eilės (78170)
Fantastika (2307)
Esė (1555)
Proza (10913)
Vaikams (2717)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (371)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 8 (0)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Taip, šiandien jau kalendorinio pavasaio antroji diena. O pirmąją t. y. vakar, būdamas vienu iš daugelio „ rašyk“ svetainės vartotojų, gavau pasveikinimą:

2001 metais (kovo 1 d. - pr.)  pasaulį išvydusi svetainė, savo 6-ąjį gimtadienį pasitinka turėdama beveik 8 tūkstančius vartotojų, 45 tūkstančius publikuotų kūrinių, 2,9 tūkstančius recenzijų, 1,7 tūkstančius straipsnių ir beveik 6 šimtus rašytojų aprašymų, ne kartą apdovanota įvairiuose interneto puslapių konkursuose. Per šeštuosius metus svetainė augo, keitėsi ir plėtėsi - atsirado naujas „Tekstų“ modulis, įvykdyta daug mažesnių ar didesnių pakeitimų, atnaujinimų.
Džiaugiamės ir šia gražia proga sveikiname visus svetainės vartotojus, kadangi tik jūsų dėka “Rašyk“ auga ir tobulėja!"

Bet būtent vakar atkakliau pamaniau, kad laikas dar labiau įeiti į save ir būti Ypata, kuriam nelabai svarbu, kaip kas tavo elgesį vertina ir iš viso - ar kas žino, kad dar esi ar ne. Visa tai neturi jokios reikšmės, bet šitas „neturi jokios reikšmės“ pasireiškia, matyt, tik tuomet, kai esi Savęspi, Savyje. Jeigu ten tavęs nėra, jeigu tu ar Šen ar Ten, tai nemanau, kad galima izoliuotis nuo bet kokių nuomonių.
Nesakyčiau, kad labai judrus esu svetainėje „Rašyk“ . Kiek aktyvesnis turbūt „e‘kūryboje“, bent jau ji labiau už kitas lipo prie širdies. Todėl dabar pirmas reikšmingesnis poslinkis – dažniau prasivėdinti atėjus į Savęspi. Žinoma, reikia stengtis matyti kas kur yra, bet jeigu atsitiktų, kad ir tai neįdomu, tuomet irgi nereikia sieloti.
Matyt, kad didžiausią porciją tokios įtakos panašiems pamąstymams padarė almanacho „e,kūryba -2006“ pristatymas Vilniuje (vasario 28 d.)  A. Mickevičiaus bibliotekos salėje. Atvirai sakant nelabai jaučiausi gerai –visi jauni, gražūs, smagūs, o aš nors dar gyvas, nors vaikščiojantis, kvėpuojantis, bet jau AMŽINAATELSIS. Daug ten buvusių  jau mano anūkai- man greit 70 m, - o kai kuriems  jų – dar vis iki 20 m. t. y. tris  su puse kartų mažiau. Žodžiu yra taip, kad atsinešęs butelį degtinės nedrįsau ištraukti jo iš diplomato. Pirmą kartą išeidamas iš namų su buteliu, jį parsinešiau atgal.
- Tai jau nelinksma, - pasakė žmona. Ir aš patylėjau. Tik vėliau:
- Ir ausys nieko vertos. Regisi, klausai, stengiesi, o jos tai girdi, tai negirdi. Ačiū dar, kad akys  teikė džiaugsmą, gal todėl dabar va... jau verkti nori.
Vienatvė.. Ją žmogus, matyt, renkasi tuomet, kai tiki, kad jam joje bus patogiau, laisviau negu būnant viešumoje.
„Gražios renginio nuotraukos", - pagyrė IM. O aš taip noriu, taip labai noriu, kad manęs jose nebūtų, arba kad ten toks, koks prieš 40- 50 metų.
Deja.
Atsilošiu kiek dar galiu ir trepsiu į paskutinę erdvę tikėdamas, kad gal joje bus jaukiau.


2007-03-02 12:21
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
 
Blogas komentaras Rodyti?
2008-01-17 21:12
Holly Golightly
koks liudnas dienorastis. netiketai nuosirdus. tas nuosirdumas vercia susigesti.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2007-10-25 16:37
nep
nep
Pranuti, o tu man esi pats gražiausias toje e- kurybos kompanijoje. Ko nepasakei, kad dalyvausi, būčiau vien dėl tavęs atbildėjusi. Ne vieną, o kelias butelkas ( na jei būč pajėgusi) trenkę smočnai būtume.
Ne vienas tu esi juk, daug čia yra mūsų. Tik mat ne visi rodosi, kiti vaidina jaunus dar, slepiasi už monitorių, metus nusipaišo smagesnius. Bet kam? Argi mes ne gražų amžių nugyvenome, argi neturime ko švelnaus tarti? Neliūdėk. Gyvenimas duotas, kad jį sudalintumei į atkarpas. O kiekviena jų - graži ir prasminga. Apkabinu tave, mano geras prieteliau, ir bučiuoju tą šeriuotą žandą (atleisk, o gal ty labai lygiai ans paskustas :DDD) ir sakau: džiaukivos, broliuk mano, dar ta atkarpa, kuri paties Dievo paauksuota. Byrėkim žemėn nors sidabro dulkėmis.
P.S. o tą butelaitį dar ty laikai? Granioną aš atsiveščiau.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2007-04-25 14:39
Plogutits 518
:)Vakar sėdėjau greta devyniasdešimtmečio..niu ką tu pasakysi - visai dar spritnas diedukas, buvau apžavėta:)))
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2007-03-08 21:55
zirzule
Mielas Pranai, kiekvienas amžius turi savo grožį ir galią.
Dvidešimtmetėms visada keturiasdešimtmetės atrodo "senstelėjusios", o kai jos pačios išauga iš "balzako moters amžiaus"  tampa jaunos ir įdomios moterys. Visada taip buvo, yra ir bus. Kiekviena akimirka šioje žemėje yra mūsų pati gražiausia :)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2007-03-04 13:07
kielė
Tai negi ir Tu, Pranai, tipiškas viskuo nepatenkintas lietuvis?
Savo paties apeiliuotą aprašytą Tėviškę turi (o ne visi ją prisimena), sode kruti (o ne visi žolę pjauti moka), kasdien akys mato ir kojos mindo Sostinės žemę (o kiti balose mirkstančiose pamiškės trobelėse Sostinės net nesapnuoja), savo kūryba jautrias sielas virkdai (o kiti net blynų recepto nėra sukūrę), kūrybingo jaunimo susiėjime su degtinės buteliu sėdi (o kito nei susiėjimo, nei butelio neįveikia), Žmona patarkuoja (o ne visi turi ką keikti ir prie ko prisiglausti). Ko dar? Gražų gyvenimą nugyvenai, vis dar gyveni ir Dievo valia, kiek gyvensi... Bet ne - butelį ištraukti problema, paskutinės erdvės problema... AMŽINAATELSIU apsiskelbti gudru - ims guosti, girti, padlaižiauti. Ar tikrai to nori? Jei, Pranai, dar nori būti giriamas, nuotraukose gražus ir turėti ne daugiau kaip pusšimtį metų, tai toks ir esi. Ir įrodyk man dabar, kad yra kitaip.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą