Rašyk
Eilės (75847)
Fantastika (2219)
Esė (1522)
Proza (10682)
Vaikams (2573)
Slam (50)
English (1166)
Po polsku (332)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 23 (3)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter





Viljamas Fordas Gibsonas

William Ford Gibson

Viljamas Fordas Gibsonas yra amerikiečių-kanadiečių autorius, pradėjęs kiberpanko mokslinės fantastikos judėjimą, rašęs apie technologijas, kibernetiką ir kompiuteriją, apie sociologinius veiksnius, postindustrializmą ir vėlyvąjį kapitalizmą artimos ateities miestų aplinkose, išgarsėjęs Nebulos, Filipo K. Diko ir Hugo apdovanojimus susišlavusiu savo pirmuoju romanu “Neuromancer”, kuris įkvėpė daugelį įvairių disciplinų: nuo akademijos, dizaino, filmo, iki literatūros, muzikos, kiberkultūros ir technologijų.

 Bibliografija (anglų kalba):

Sprawl trilogy:
Neuromancer (1984)
Count Zero (1986)
Mona Lisa Overdrive (1988)

The Difference Engine (1990; with Bruce Sterling)

Bridge trilogy:
Virtual Light (1993)
Idoru (1996)
All Tomorrow\\'s Parties (1999)

Blue Ant trilogy:
Pattern Recognition (2003)
Spook Country (2007)
Zero History (2010)

The Peripheral (2014)
Agency (2020)

 



Gimė: 1948-03-17
 


Knygos

Neuromancer
Viljamas Fordas Gibsonas
 
 
 
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
 
Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą