Rašyk
Eilės (73886)
Fantastika (2198)
Esė (1500)
Proza (10434)
Vaikams (2498)
Slam (49)
English (1132)
Po polsku (332)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 4 (1)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Google+ Twitter





Ayn Rand

Ayn Rand (tikrasis vardas: Alisa Zinovjevna Rozenbaum) buvo rusų-amerikiečių rašytoja ir filosofė. Ji geriausiai žinoma kaip bestselerių, The Fountainhead („Šaltinis“, lietuvių kalba pasirodęs 2020 m.) ir Atlas Shrugged (Atlasas atsitiesė), bei filosofinės Objektyvizmo filosofijos, autorė.
Gimusi ir besimokiusi Rusijoje, ji persikraustė į JAV 1926m. Produkavusi pjėsę Brodvėjuje, po dviejų nesėkmingų novelių, ji pasiekė šlovę
su romanu „Šaltinis“. 1957 metais Rand išleido savo žinomiausią romaną „Atlasas atsitiesė“. Po šių įvykių, ji persimetė į non-fikciją ir nėrė į filosofinius apmąstymus, leisdama savo pačios periodinius žurnalus ir publikuodama kelias esių kolekcijas iki savo mirties 1982m.

Bibliografija (anglų kalba):

Romanai:

We the Living. 1936
The Fountainhead. 1943
Atlas Shrugged. 1957

Kiti leidiniai:

Night of January 16th. 1934
Anthem. 1938
Ideal. 2015

For the New Intellectual. 1961
The Virtue of Selfishness. 1964
Capitalism: The Unknown Ideal. 1966
The Romantic Manifesto. 1969
The New Left: The Anti-Industrial Revolution. 1971
Introduction to Objectivist Epistemology. 1979
Philosophy: Who Needs It. 1982



Gimė: 1905-02-02
Mirė: 1982-03-06
 
 
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
 
Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą