Rašyk
Eilės (78094)
Fantastika (2304)
Esė (1552)
Proza (10908)
Vaikams (2712)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (369)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 10 (0)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Tai štai, mielas pusbroli, ir atvykome pagaliau į tą Europą. Tik vakar ryte įžengėme į ją. O išėjome taigi sekmadienį, po mišių, dar klebonėlis visus palaimino ir pasakė : "Eikite su Dievu". Toli visgi toji Europa nuo mūsų kaimo.
Tai taip po pamaldų visi ir išėjome, visu kaimu. Niekas nepasiliko, kaimynai visi, ir kur paliegę buvo, ir kurie ne visiškai išsipagirioję, su vaikais ir manta visa, kėlėsi visas kaimas ir ėjo vakaruosna. Keturias dienas ėjome, nakčiai tai vis kur prisiglausdavome, kas miške nakvodavo, laužą pasikūrę, kas pas žmones prisiglausdavo, o klebonėlis (jis kelią mums rodė) tai vis rasdavo, kur pas dvasiškius permiegoti, žinia, šviesus žmogus.
Mieloji mūsų tetulė Rozalinda iš pradžių ji lyg  ir nelabai veržėsi į tą Europą, vis sakydavo, kad man ir čia gerai, ale, kad visi sukilo į lemiamą žygį, tai galop ir ji nusileido įkalbinėjama, o ,be to, dar ir susigundė naujais pinigais, kurių būk tai gausime ten į vietą nuėję, ir visokiais kitais stebuklais ir galimybėmis, kurių apsčiai apturėsime. Žodžiu, liko kaimas tuštut tuštutėlis, anei šunelio ar katės jokios neužsiliko, ką jau bekalbėti apie vištas ar gyvulius, kuriuos irgi kožnas su savimi vedėsi, tik senelio amžinasis variklis liko vienas, kaip paminklas, kad kažkada čia žmonių gyventa ir buvusi kokia ne kokia, bet civilizacija. Burzgia jis dabar ten vienišas, gal raudas kokias stengiasi apreikšti, o gal džiaugsmą begalinį dėl mūsų šviesios ateities apdainuoja.
Taigi kaip jau minėjau, vakar įžengėme pagaliau į tą išsvajotą kraštą. Ale, grožis koks, neišpasakytas. Ir žmonės visi tokie lyg netikri, kaip per televizorių kad matydavome. Tačiau viena per televizorių išvysti, ir visai kitas dalykas iš arti pamatyti, taip ir norisi kurį pačiupinėti. Naujais drabužiais visi (ale tai ir sakau pinigėlio kiek gi reikia turėti, kad taip nesusidėvėję, lyg niekur nieko, kaip per švento Roko atlaidus, visi marširuotų), linksmi, susirūpinimo tai nė pas vieną nemačiau veide. Ne taip, kaip pas mūsiškius, kad viskas ant snukio, atsiprašant, matyti, kad už pieną pinigų dar negavo, ar kad girtas vyras marmūzę padabino nekosmetiniais šešėliais ir pan. Taigi pats žinai, ne kartą esi tą ir man sakęs, kad mūsų žmogus tai, kaip atversta knyga - imkite mane ir skaitykite, kaip anas sakė.
Man tai mažumą ir nepatogu buvo su savo apranga, kuri ir tai jau, rodos, neprasta, tik kad iš nukainuotų pirkta. Bet tai neilgam gi. Va, tik tų pinigėlių kai duos, tai ir lėksiu puoštis, nesinori labai išsiskirti iš aplinkinių, bo dabar tai visi ir žiūri, kaip į kokius girtuoklius ar vagis.
Bet tai va, sutikt tai lyg ir sutiko, bonžur, guten tag, fak pasakė, reiškiasi pasilabino, o kad pinigą kurią dieną duos, arba kur mumi apsistoti galėtume, tai dar nieko tikro nežinome. Kad ir klebonėlis kaži kur prapuolė, nuo vakar taip ir nepasirodė, mažum dar vis mūsų apgyvendinimą gvildena. Tai šių naktelę tokiam parke praleidom. Ten ir daugiau tokių buvo, bet vietiniai, muset, nemūsiškai kalba, tai apranga šitų nedaug jau nuo mūsiškos dėl išsidėvėjimo skyrėsi, kitų tai ir visai suplyšusi, jau aš tai su tokiais rūbais tai tikrai niekur neičiau, net ir mėšlo krauti. Tai tie (jauni visi)dainas dainavo, rūkė labai daug, ir žinai, aš tau pasakysiu, nu tokių cūdų kaip gyvas nemačiau, mergos su mergomis glamonėjasi, vyrukai su vyrukais!
Bet tai gal čia tik iš pradžių taip neįprasta, vėliau gal apsiprasim, gal ir mes persiimsim palaipsniui tais papročiais. Aš jau pradėjau pamažu dairytis į mūsų kaimo diedus, su kuriuo gi čia galėčiau ateity, tikiuosi tolimoje, glebėsčiuotis. Bet tai kad pas mus, gi žinai, nei vieno bent kiek padoresnio, ar jauno nėra, visi kam po šešiasdešimt.
Tai tokie pirmi, karšti įspūdžiai, pamačius rojaus kampelį. Va, kad tik tų pinigų greičiau atseikėtų, tai gal ir visai neblogai rastųsi. Vis šiokia tokia naujuma.
Širdingiausi linkėjimai nuo viso kaimo ir ypačiai nuo tetulės Rozalindos, ji puikiai čia jaučiasi, o ir aš, kaip visada tokiais lemiamais ir atsakingais momentais, laikausi stoiškai.

Tavo pusbrolis Hektoras
2003-05-16 14:11
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 18 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2022-04-01 12:36
Passchendaele
5
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2003-08-14 03:53
Odinas (gerute mergiukste)
suuuuuper :) tik knyga leisk greiciau, kol dar ne europoje sedim :)
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2003-05-22 16:02
Danutė
Va ir aš ruošiuosi į Europos kalnus, tai gal ko nuvežti reikėtų tetulei Rozalindai. Jei taip, tai prašom nurodyti kordinates.
P.S. Visada laukiu ir su malonumu skaitau Hektoro laiškus. Kai ilgiau nerašo, tai nerimauju - gal voko neturi ar pinigėlių pašto ženklui, o gal popierius ir rašalas baigėsi. Vienu žodžiu - tegul sukasi malūnas ir kuo dažniau siunčia laiškus mums- rašykams.
Mes jų labai laukiam.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2003-05-18 22:18
liepa
labai neblogas dalykėlis...jau ruošiuosi į Europą....gal ir man tam parke vietos atsiras?
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2003-05-16 19:45
viena skruzdėlė
na, galima būtų rasti ieškant:P
mane tai pasisveikinimai taip gražiai nuteikė. mda. europa, kultūra;]
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2003-05-16 18:09
lioo
aktualus, šmaikštus, be klaidų :)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2003-05-16 18:00
LadyBug
toks geras politinis kūrinėlis:))
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2003-05-16 15:12
kadugėlis
Be priekaištų. :)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą