Rašyk
Eilės (78170)
Fantastika (2307)
Esė (1554)
Proza (10911)
Vaikams (2715)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (371)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 6 (0)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Dievo nėra! Ir būti negali!
Arba jeigu jis yra, tai baisiai manęs nemėgsta. Nes visą laiką neigiau jo buvimą, ignoravau jį ir nepaisiau, nesiskaičiau su juo.
Jeigu jis yra, tai žiauriai man pašiko, atsiprašant. Trina savo kaulėtas drebančias rankeles iš pasitenkinimo, kaip gražiai, kaip šauniai jis man atsikeršijo bedieviui šitokiam.
Taigi, ketvirtadienį buvo puikiausias oras, ir šeštadienį taip pat – saulė ir visa kita. Ketvirtadienį ir šeštadienį. O penktadienį, kada aš tik vienai dienai tegalėjau atvažiuoti prie jūros, pasikaitinti, pasimaudyti nuo ryto iki pavakario, tą vienintelę dienelę, kurią buvau sau iki smulkmenų nusipiešęs vaizduotėje, jau mėgavausi karštais saulės spinduliais, įkaitinusiais mano senus kaulus, šiltu jūros vandeniu, užliejančiu įdubusią kaulėtą krūtinę, visa tai aš jau mačiau, kaip tikrą realų faktą, visa tai nusinešė, pavogė iš manęs kažkoks sukriošęs, leisgyvis, nuprotėjęs, nesusigaudantis aplinkoje seniokas vardu Dievas, atsiuntęs tą dieną, tik tą vienintelę dieną lietų. Ir ne šiaip lietų tikrą, smarkų, pliaupiantį, naikinantį, bet galų gale kažkada pasibaigiantį lietų, vertą pagarbos ir nusilenkimo, o purškalą, įkyrų, niekada nesiliaujantį, ilgainiui prasismelkiantį iki plaučių ir vidurių, niekingą, užgaulų kaip prakeiksmas, kaip rusiškas matas, purškalą.
Ir tas purškalas, vos pasirodžius man pajūryje prasidėjęs ir pasibaigęs nežinia kada, nes aš taip ir išvažiavau nesulaukęs jo pabaigos po kokių aštuonių valandų, drengė mane visą, nesustodamas nei sekundei, nei suintensyvėdamas, nei aprimdamas, visą laiką vienodu ritmu, kaip gerai sureguliuotas mechanizmas, kaip tiksinti bomba, gėrėsi, sunkėsi į mane ir rodos lydėjo jį  nesibaigiantis seniokiškas bambėjimas – še, tau, šunsnuki, bedievi, žinosi, turėk, padla, siusk, nervuokis, aš visagalis, aš valdovas, kirmine tu žalio lapo ir t. t. ir t. t.
O kitą dieną pajūryje vėl saulėta. Pasiusk iš apmaudo. Tai kaip aš po viso to galiu tikėti Dievu. Nors dabar jau turėčiau. Dabar, rodos, jis parodė save, apsireiškė man, būtent man vienam, bet kokia forma, kokį būdą jis pasirinko mane įtikinti jį egzistuojant? Negi jis mano, kad šitaip jis privers mane nusilenkti, pripažinti jį? Nė velnio, mažai jis mane pažįsta, tokie kaip aš nepalūžta lietui nukrapijus. „Dudki“. Pasiieškok kvailesnių. Anoks čia monas papurkšti iš šlangos. Mokam, ne kartą  sode purškėm ant braškių, ant agurkų ir vienas ant kito. Ir ką, niekas po to nesugalvojo manęs ar ko kito vadinti Dievu. Ir aš nesiruošiu. Aš pats esu Dievas, pats sau valdovas ir nusišvilpti man ant oro koks jis bebūtų, ir ant visko man nusišvilpt.
Tai toks mano pamokslas. Amen.
2004-08-22 11:07
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 18 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2022-04-01 12:32
Passchendaele
5
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2004-08-23 16:51
baklazanow
cia ne dzievas kaltas, cia as. buvo blogas oras pajury, nuvaziavau ir atveziau gera, o kai isvaziavau vel blogas. taj arba dzievulis yra, arba as ir esu dzievas:D
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2004-08-22 22:07
fintas
Na, paimk už rankos. Pakeliaukime. Už ribų. Pabandyk įsivaizduot, kad kuo toliau nuo Žemės tolsti, tuo greitis didesnis, jis vis didėja iki kol vaizdas kažkuriuo metu darosi vos įžiūrimas, taip mes iš pradžių matome po savim savo gimtąją planetą, paskui ją kartu su kaimynėmis, vėliau jau visą Paukščių taką, dar vėliau savo galaktiką tarp kitų, nepanašių į ją, paskui jau visą, pavadinkime tai menišku chaosu, dar vėliau viską skendint tamsoje pro šoną skriejant šviesos pluoštams, kol galiausiai, kaip nebespėjant fiksuoti pagaliau pereinam į baltą spalvą, čia kaip klinikinę mirtį patyrusiems pasimato balta spalva tunelio gale, ir taip ilgai ilgai, kol galiausiai staiga pasibaigia ir išvystame akinančio spindesio spalvas, vėl dangaus žydrynę aukštai virš, žalios spalvos žolę, didžiulio storo medžio kamieną, ir .. priešais save artėjančią golfo lazdą, smūgis, bum ir kartu jau su meteoritais, asteroidais ir kometom grįžtame atgal į planetą Žemę. Kaip? Būtent. Čia yra mūsų vieta. Ir ilgam. Dievo nėra? Ar bent gali paaiškinti fenomeną iš kur atsirado šis žodis. Nejau iš niekur? Jis labiausiai ir reiškia didžiulias platybes, kuriose mes iki šiol nebuvom. Netiki? :) Tau net šita galimybė atimta. Nes tai, ką tu paveldėjai iš tėvų, o jie iš savo, yra ne kas kita, o kelias pas Jį. Visomis kryptimis.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2004-08-22 19:32
makalojus
myžaliukai visiški, turinio prasme. O ir šiaip myžaliukai
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2004-08-22 17:45
winker
hmm...plauki prieš save...
Nė pats nejauti kaip tiki į Dievą.
Vien jau mąstymas ar jis yra - šioks toks
tikėjimas.
Kaži kas būtų, jei visi taip pultumėm Dievulį vien
todėl, kad pajūry lijo,kai tau norėjosi išvirtus nudegti ,anot tavęs''senus kaulus''...baisu
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2004-08-22 16:02
Fatal Error
Apgailetina :(
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2004-08-22 13:02
maksas
Šedevras blyn. Įkvėptas to paties Dievo, kaz-be-ko:)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2004-08-22 12:29
vajėtau
tai tu ne prie jūros gyveni, Dieve? ant tavęs šunis karsiu, jei kita sav. bus blogas oras >:E
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą