Rašyk
Eilės (78093)
Fantastika (2304)
Esė (1552)
Proza (10908)
Vaikams (2712)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (369)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 17 (2)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







70. Raganos turtai

Kitą dieną lovliai ir Mantas grįžo į raganos kambarius ir viską atidžiai apžiūrėjo. Jie surado daugybę brangakmenių, aukso, sidabro, visokiausių brangių papuošalų. Kambarių langai palubėse buvo ne iš stiklo, o iš kalnų krištolo.
— Čia suvilkti ištisos karalystės turtai, — tarė Žalis. — Ką mes su jais darysime?
— Už savo vargą ir darbą nors kiek pasiimsim dabar, kad grįžę nebūtume beturčiai. Paskui, pasitarę su seneliu, žinosime, ką daryti su kitkuo, — samprotavo Mantas.
— Paklauskime karaliaus, ar tik ne jo karalystės geras čia yra atsidūręs? O juk, jei ir ne jo karalystės, vis tiek mes turime skirti turto jo sugrįžimui į sostą, padėti atstatyti sugriuvusią karalystę. Juk ji dabar nuniokota iki paskutiniųjų ir daugelis jos gyventojų paversti tikrais vergais... — samprotavo Juodis.
— O ką darysime su arkliais? Jie tokie gražūs... Nemanykit, kokį ketvertą neprošal būtų dovanoti ir seneliui. Ir karaliaus rūmams jų sugrįžimui reikėtų bent keletos... — skaičiavo Mėlynukas.
— Daug ką turėti būtų gerai, bet kaip viską nugabenti tokį kelią, viską per tiek kalnų, ežerų ir upių pernešti?... — abejojo Žalis.
— O man rodosi, — pertarė Mantas, —viskas įveikiama. Juk kiekvienas skridimui galime pasiimti po šluotą, o Pinčiaus lazdelė padės sutvarkyti visą kitą...
— Nieko nebesuprantu... — nusivylė Žalis.
— Ko čia nesuprasti? Sakysim arklius sumažiname ir susidedame į vieną dėžę. Ją pasiimu aš, — aiškina Mantas, — brangakmenius duodame kitam, auksą — trečiam... Paskui sėdame kiekvienas ant savos šluotos ir skrendame namo...
— Žinai — auksinė tavo galva, tuoj pat imamės tvarkytis, — patenkintas šūktelėjo Mėlynukas.
Kitą dieną visi tvarkėsi, aiškinosi, kas ką neš, bandė skraidyti su raganos šluotomis, taisė dėžes, užkalinėjo jų viršus, dėjo diržus ir tvirtino prie pečių, kad beskrendant niekas neiškristų. Galiausiai, baigiantis dienai, viskas buvo sudėta. Kaulo boba pasiprašė, kad ją įdėtų į tą pačią dėžę, kur buvo arkliai. Durė ir Sienė purkštavo ir sakė, kad joms arklių kvapas pykinąs širdį. Jas lovliai įtaisė tarp brangakmenių.
Auštant kitai dienai, visi išlipo iš duobelės kalno papėdėje, susirikiavo į eilę.
— Betgi daug ko dar liko valdovės urve, visko mes nepaėmėme. Ar tai ir paliksime likimo valiai? — klausė savo draugų Žalis.
— Teisingai. Turim pagalvoti kaip sutvarkyti likusį turtą. Kol mes besugrįšime, atskris kitos raganos ir viską išsinešios...
— Padarykim taip, kaip padarėme su senelio sodyba. Tada ši raganos buvimo vieta pasidarys visai nebepažįstama ir likusios gyvos raganos nieko nebegalės atrasti...
Visi trys lovliai ir Mantas nuskrido prie kalno, sumažino jį ir pavertė nematomu. Dabar prieš ugnimi ir lava burbuliuojantį ir pusiau užverstą kraterį į visas puses plytėjo didelė lyguma, joje žaliavo pievos, žydėjo gėlės.
Sugrįžus prie buveinės Mėlynis dar kartą visus apėjo, patikrino ar gerai supakuota ir pririšta. Tada su Pinčiaus lazdele visus užbūrė ir panaikino būsimos kelionės raganų burtus, sau ir kitiems palinkėjo laimingo kelio ir visi pakilo į orą. Nuskrisdami apsuko dar vieną ratą apie kraterio pievą, kuri tapo visiškai nebepažįstama, paskui kilstelėjo dar aukščiau ir nusitaikę į namų pusę, pralenkdami kalnų vėjus, nušvilpė tolyn...
2004-06-10 12:20
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 11 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2004-06-11 22:46
Monele
juk pasakoje viskas įmanoma!!!! :)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2004-06-10 14:36
Mrr Drugelių Paišytoja
;)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2004-06-10 14:11
kaiva
:)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą