Rašyk
Eilės (78155)
Fantastika (2307)
Esė (1554)
Proza (10911)
Vaikams (2714)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (370)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 5 (0)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Išmokti žongliruoti tiesa. Tiesa kaip akimirka. Akimirka, kuri niekada nepasikartos. Nepasikartos vien dėl to, kad taip paprasčiausiai geriau. Geriau tau, geriau man. Man visada gerai. Gerai, kai vaidinu, kad beprotiškai myliu ir kai kuo nuoširdžiausiai neapkenčiu. Neapkenčiu siaubingai įgrisusio „man viskas gerai“. Gerai per amžius man. Man, kuriam nuo viso šito darosi tik geriau. Geriau dėl to, kad nebus, geriau dėl to, kad jau tikrai nepasikartos. Nepasikartos ir amžiams paliks laimingą kaip ta akimirka. Akimirka, kai buvom tik mudu ir amžina tiesa. Tiesa, kurią taip norėčiau išmokti.
    Ką manai apie paprasčiausią „būti“? Priversk mane! Neišdegs.

    Stiklinės viešbučio akys stebės tave visą naktį. Tikriausiai dar niekad nebuvai atsidūrusi ant tokio pjedestalo. Viešo gyvenimo privalumas. Hei, hei!!! Mažyčiai tavo šie sparnai!!! Neturėtų išlaikyt. Turiu kelią, kad bet kuriuo metu galėčiau pabėgt. Turiu kitą, kad visada sugebėčiau sugrįžt. Pakirptais sparnais. Štai ir mes. Aš ir mano gyvenimas, kaip koks kvailas šunytis sekantis iš paskos. Nedidelis pasirinkimas. Pasukiojai pirštą prie smilkinio ir jau žymiai ramiau. Dabar taip norėčiau ką nors pasakyti. Tokio gražaus. Maždaug tai, ką tu norėtum išgirst. Neišeina, nors tu ką. Mano bažnyčia šiandien uždaryta. O kažkur vis tiek traukia. Idiliškas gyvenimo vaizdelis. Kurių velnių?  >>>Norėtum sužinoti, bet taip siaubingai bijai išgirsti. <<<  Dūžtančio garso aidai. Nuo vakar. Nervingai išsitraukei iš kišenės raktą ir surūkei. Beje, tu nerūkai. Tad tikriausiai tik pasivaideno. Raktai tau taip pat nereikalingi. Neturi kur pareiti. Nei ką aprėkti. Niekada nebūsi tokiu, kokiu dar nesi buvęs. Susirink savo kvailas mintis nuo šaligatvio. Į viešbutį atvyko svečių. Dabar savo sulysusiu kūnu užstotum kiekvieną, kuriam to nereikia. Kvailai tikiesi, kad jis tau nepadėkos. Ačiū. Ačiū. Ačiū. Tu tik prašau nepamanyk, kad aš čia specialiai. Tiesiog įgimta. Kaip kvaila kalba lūpose. Arba aš vis tiek kalbėsiu, kad ir kaip tau tai nepatiktų. Pasiusk!!! Vėl pastebi, kad Venera priaugo vieną kitą šimtelį. Iš tikro tai koks tavo suknistas reikalas? Vis vien tu su ja niekada nepasimatysi ir neteks susipažint artimiau. Va tokie tad reikaliukai. Ir vėlei per amžius. Griūva sienos tarp to kas tikra, ir to, kas į tai net pretenduoti negalėtų. Per čia į niekur. Jaučiu, kad jei tu dabar stovėtum stadiono vidury, tai tikrai būtum nušvilptas. Liaudžiai tokių kaip tu nereikia. „LIVE“ — liaudies opiumas. Gyviau, nei tu sugebėjai netgi tada, kai buvai ką tik gimęs. Gyvai suvaryti peilį į paširdžius, gyvai mylėti. Apskritai gyventi tai, kas uždrausta. Svarbu, kuo gyviau. Ir būsi pasmerktas amžinai sėkmei. Iki kito, per nago juodumą gyvesnio. Kitą pusvalandį žiūrėkite. Paprastai niekas šito nesako. Tik nepamanyk, kad aš ne toks, kaip kiti. O, ne! Tai būtų didžiausia mano gyvenimo tragedija. Siaube, ką jie apie mane pagalvos?! Aš viso šito nesakiau. Iš viso, kas tu esi? Aš tavęs nepažįstu.
    Lyg ką tokio baisaus būčiau pasakęs. Ai, tiek to.

2004-05-03 14:42
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 14 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2005-03-14 21:47
innuendo
lyg skaitant Alessandro Baricco kurini-mintys isdeliotos is eiles, nejucia pradedi skaityti greiciau ir greiciau... kol suvoki, jog pasibaige. bet negriebi iskart skaityt dar karta. megaujiesi tuo, ka perskaitei. tai ir yra nirvana. ar bent jau kazkas panasaus. nes niekada negrisi ten, kur buvai.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2005-01-28 16:55
SheWasHere
Prisiminiau Kurt Cobain... Respect forever...
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2004-07-28 15:19
Dratelė
pirmoji dalis(ar pastraipa?) tai na per daug tu "geriau" na gal taip ir turi buti - nzn, bet man uzkliuvo...

o siaip truko pastraipu..
idomiai pasirinktas pasakojimo stilius...

tik nzn - ar blogai isiskaiciau - ar ka , bet "nepagavau" minties tarp pavadinimo ir kurinio turinio...
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2004-06-26 20:27
merild45
Valentai,saunuolis
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2004-05-23 13:30
puikioji
skaitydama šį kūrinį pagalvojau, kad nekenktų ir rašyke rašyti per du tarpus...

tiesa, ne vien tai, ne vien tai mintyse suktis pradėjo. nevermind.
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2004-05-22 04:12
Elnė
Vietomis atrodė, kad nieko nepasakai. Bet pasakei.
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2004-05-04 08:45
paukštukas
oh well whatever nevermind..
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2004-05-03 20:59
va va va
Stengiausi suprasti pavadinimo prasme.... Na tai negali buti rytietiska prasme. Negali buti ir grupes pavadinimo prasme... Padekit man.... Nieko nebesuprantu... Nors kurinukas neblogas...
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą