Rašyk
Eilės (78158)
Fantastika (2307)
Esė (1554)
Proza (10911)
Vaikams (2714)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (370)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 7 (1)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







III (XIII).
Po keleto valandų durims prasivėrus, į kupė ant pirštų galų skersa lėtai įslinko masyvi moteriškė garbanotu peruku, puošnia suknele ir aukštakulniais bateliais. Apsimečiau miegąs, bet akies krašteliu stebėjęs įėjusią moteriškę, nustebau atpažinęs vyrišką pavidalą pakeitusį bendrakeleivį.
„Trečioji lytis? “ – šmėstelėjo nuostaba.
Dabar jau nežinojau jis ar ji skubiai nusirengė, sukimšo į krepšį blizgius moteriškus drabužius, įslydo į sportinį kostiumą ir išsidrėbė ant gulto. Nuslopinęs jutimus, rengiausi snausti, bet įkyrus mobilaus telefono zirzimas įtempė klausą.
– Privet, – urgztelėjo ir klausėsi balso ragelyje.
– Turi naujienų? – prakalbo lietuviškai ir toliau klausėsi, o paskui ėmė aiškintis: – Tik grįžau. Linksminau pažįstamus. Kaip bendruomenės kūrimo reikalai?
Jis vis klausėsi ragelyje tolimo balso ir galiausiai puse lūpų pratarė:
– Ieškok pažinčių seime. Vadimas prastūmė įstatymo projektą.  Šiomis dienomis svarstys.
„Tikriausiai lyties keitimo. “
Girdėjau, kaip ragelyje kažkas sunkiai švokštė, o ši neaiškios lyties žmogysta atsisveikindama išdainavo:
„Good bye. Susitiksim, kai grįšiu iš Amsterdamo. “

Padėtis kupė ir domino, ir glumino – rankose turėjau įtartino voratinklio galų įrodymą. Nuo prakaito įdrėkęs sąrašas kaip netikri pinigai degino delną. Nugrūdau jį į sportinių kelnių kišenę.
Tas tipas dar trenkiasi į Amsterdamą, ko gero semtis patirties. Kvaišalai, trečiosios giminės persirengėlių linksmybės, merginų pardavinėjimas, bendruomenės kūrimo patirties kaupimas – visa virtinė reikalų. Arogancija ir grubumas, matyt, bus atsiradę iš neapykantos ir paniekos moterims, nors su jų prekyba ar išnaudojimu susijęs verslas yra jų pragyvenimo šaltinis. O jeigu ta bendroji giminė užkariaus pasaulį? Pradės tarp savęs tuoktis? Išnyks neduodanti vaisių, nesidauginanti žmonija?.. Tokia grėsmė jau yra: bendruomenė ieškos, kaip prasimanyti pinigų, palaikymo ir įstatymų užtarimo.
Nemigęs naktį laukiau tolesnių įvykių, bet jų nebebuvo – netrukus turėjau išlipti. Švintant traukinys įslinko į Briuselio priemiestį. Skubėdamas burbtelėjau atsisveikinimą…
2004-03-24 05:09
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 9 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2004-03-25 09:45
lyra
kažko čia taip trūksta... taip. Net nesugebėčiau išreikšti. Gal taip yra todėl, kad tos jūsų ištraukėlės tokios trumpos. Bandote turbūt atskleisti visuomenės supuvimą - tai ir vadinamieji gėjai, ir vakarėliai valstybės veikėjų namuose, apgaubti tuštybės...
Yra tokia taisyklė. Jei rašome prozą, tai reikia ją rašyti apietai, ką išmanom. T.y. ar galėčiau aš rašyti apsakymą ar romaną apie valdžios vyrus? Ne, nes as nebuvau toje aplinkoje, nemačiau kaip jie bendrauja, kokia jų priprasta šnekta, bendravimas... Tai kaip aš galiu tikėtis, kad atskleisiu viską tikroviškai?
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2004-03-24 21:08
usūrinis šuo
kuo tai man panašu į malūką.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2004-03-24 11:23
Nyarlathotep
Šaunu - pasirodė ir atsiskleidė blogasis herojus, Luko senai prarastas brolis, transvestitas -narkomanas - prekeivis vergais-"forsas" -etc,etc,etc. Gal nereiktų visko kišti į kruvą, ant vieno žmogaus. Gal ten jo paties nuotraukos foto albume? Kai kraunate visas negatyvias savybes į vieną veikėją, gaunate šabloną. O šablonai būna muilo operose. Ne romanuose.

Beje, vienas Kauno tarybos narys, žinomas komikas, kartais televizijos ekrane pasilinksminimo tikslas persirengia ir vaidina moteriškus personažus. Turbut irgi su olandais susiejęs. Taip, jie jau netoli seimo. Taip pat turbūt pamiršote, kad anksčiau visus moteriškus vaidmenis teatruose atlikdavo vyrai. Šiuo metu jūsų herojus neturi pagrindo kalbėti apie to vyro seksualinę orientaciją - persirengimas dar nereiškia, kad jis miega su vyrais.

Nelabai pagrįsti pamastymai apie išnyksiantį gimstamumą. Herojus yra įsitikines homoseksualizmo pranašumu. Kitaip kodėl jis mano, kad normalius santykius galima su laiku išnaikinti, kai homoseksualių niekaip nepavyko?
Dėl gimstamumo mažėjimo yra pavojingesni kiti veiksniai. Pvz. gimstamumas sumažėjo tada, kai šeimoje abu nariai pradėjo dirbti ir siekti karjeros.

Turbūt nežinote, kad Amsterdame padaroma salyginai nedaug (Europos mastu) sunkių nusikaltimų. Lietuvoje nusikalstamumas didesnis... manyčiau tas žmogus važiavo perduoti patirties, o ne pasisemti jos. Ak tas amoralus užsienis....
"ant pirštų galų skersa lėtai įslinko" ne per daug apibūdinimų ? Šiaip naudočiau įsėlino.
Kyla klausimas kur persirengė ir kur jo sportinė apranga su kuria išėjo. Ne zirzimas įtempė klausą. Herojus įtempė. Man rodos to žmogaus lytis visiškai aiški.
Beje... lygintinai su herojumi, arogancijos ir grubumo kaip ir nepastebėjau iš jo pusės. Pvz. kuris veikėjas šnipinėjo? Prastas anglų kalbos žinojimas dar ne arogancija.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2004-03-24 09:39
Maumaz
A... Tai visgi lyrinis herojus ir autorius tas pats. Labai, labai gaila. Sąvokos "lietuviai" beje, tais laikai irgi nebuvo, tiksliau - ji žymėjo visai kitą bendriją. Baisu, kai kažkokie pseudoistoriniai paistalai taip susuka žmonėms galvams...
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2004-03-24 05:21
Laukinė Piliakalnio Radasta
Rašau pirmoji paaiškinimą tiems, kurie skaito romaną. Vadinamųjų „ištaisytų“ kalbos (gramatikos ar skyrybos) klaidų nėra nė vienos, nes čia mane komentuojantys, matyt, nebuvo atsivertę žodyno.
Apie su lietuvių kalba, kuri labai panaši į indoeuropiečių prokalbę, susijusius čia rašomus visus dalykus galiu pagrįsti konkrečiais istoriniais ar kalbiniais šaltiniais, daugiausia perskaitytais pasaulio archeologų darbais. Ir nėra čia jokių išgalvojimų. Tik tai, ką dėstau literatūros kūrinyje, yra kiek susiaurinta. Sąvokos slavai nebuvo tais laikais, apie kuriuos kalbu, ji atsirado vėliau, slavų užuomazgas buvo įprasta vadinti maskvėnais. Maskuva kaip ir Varšuva yra baltiškos kilmės vietovardis, tik sutrauktas. Apžiūrėkite dailininko Rimšos medalius, pagaliau, pasitaikius progai. Atsiverskite internete Europos žemėlapius, kokį XII ar XIII amžių ir pamatysite. Ieškokite Nationmaster tinklalalpyje.
Labai liūdna, kad dabartiniai žmonės yra pasiklydę dabartyje. Baisu, kaip jie klaidžios ateityje, visai užmiršę praeitį.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą