Rašyk
Eilės (78138)
Fantastika (2308)
Esė (1557)
Proza (10915)
Vaikams (2716)
Slam (75)
English (1198)
Po polsku (371)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 6 (1)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







12. Vaidmenų žaidimas


Trečias Nojaus filmas buvo užbaigtas greičiau nei jis pats tikėjosi. Šį kartą nebeužsikirto ir nemikčiojo, ieškodamas žodžių. Neužmiršo, kas seka po ko ir ką jam reikėtų daryti.
Suveikė įgyta patirtis?.. Tai Nojui atrodė šiek tiek keista. Jo smegenys jau buvo mirusios, kartu su visais neuronais. Galvoje nebuvo nieko, kas galėtų įsisavinti naują patirtį.
Pirmieji du filmai jau prarado bet kokį žiūrovų susidomėjimą. Vienuolika peržiūrų tapo absoliučiu Nojaus rekordu. Paprašęs perduoti linkėjimus dievui, Apšalęs Girtuoklis dingo savais reikalais. O Šviežia Bulvė greičiausiai buvo vienas iš tų, kurie dalijo komplimentus visiems Youtube naujokams, nepriklausomai nuo filmo turinio.
Įkėlęs trečią filmą, vaikinas dėl viso pikto nunešė prie bedugnės porą kibirų švytinčio vandens ir tada vėl sėdo kantriai laukti. Kitos veiklos šiame požemyje tiesiog nebuvo. Kad ir kaip Nojus suko galvą, jis nesugalvojo nieko naujo. Laiku papildyti „įkrovą“ - štai ir visa veikla. Panašu, jog planšetė čia tebuvo tam, kad skelbtų aliarmus ir dar perduotų žinutes nuo adminų. Vaikinas įtarė, jog Youtube puslapis tebuvo požemio kūrėjų neapsižiūrėjimas.

Iš likusių daiktų tebuvo du, su kuriais Nojus galėjo atlikti kažką, ko dar nebuvo bandęs.
Jis galėjo griūti į lovą ir pamėginti užmigti joje. Paprastai miego Nojus nenorėjo, tad lovos egzistencija šioje vietoje atrodė šiek tiek įtartinai.
Vandens pompa buvo kitas objektas, kurio panaudojimo galimybės dar nebuvo išsemtos iki galo. Nojus prisiminė taip ir neišpylęs į bedugnę vienuolikto kibiro – sutrukdė atėjęs pranešimas. Taip pat švytintį vandenį buvo galima išpilti ir kitur, ne vien į bedugnę. Nojus prisiminė kelis kino filmus, kuriuose vandens dėka pagrindinis herojus rado slaptas duris grindyse. Žinoma, būtų daug laistymo ir dar daugiau kantraus laukimo, kol vanduo pradings. Laiko jis kaip tik turėjo į valias.

Šį kartą laukti teko trumpiau nei praeitus du kartus. Pirmas sugrįžo Apšalęs Girtuoklis. Peržiūrėjęs įrašą, kuriame Nojus supažindino žiūrovus su juodosiomis durimis ir jų savybėmis, jis netrukus parašė komentarą:

@FrozenDrunkard (prieš mažiau nei minutę)
Daug geriau nei pirmi du bandymai. Matau, po truputį tobulėji. Bet tau vertėtų išmokti naudotis video redagavimo programa. Vientisas įrašas be jokio redagavimo neatrodo ypač profesionaliai. Tik šiaip, draugiškas patarimas...


Nojus skaitė komentarą dar ir dar kartą, nežinodamas, ar jam juoktis, ar verkti.  Panašu, jog Apšalęs Girtuoklis nepasižymėjo ypač lakia vaizduote ir neketino leistis jos nunešamas į veidrodžių karalystę. Gerai jam, bet ne taip gerai Nojui...

Netrukus apsireiškė ir Šviežia Bulvė:

@FreshPotato (prieš mažiau nei minutę)
Panašios juodos durys yra ir mano rūsyje: D Beje, aš iš Kilkormako (Airija)


- Kaip tau gerai... - sumurmėjo Nojus. Jis svarstė, kiek laiko ir naujų video įrašų prireiks, kol kas nors žvilgtelės į jo reikalą daugmaž rimtai.

Apytiksliai po poros valandų atsirado ir trečias komentaras. Šį kartą tai buvo naujas, dar neregėtas lankytojas:

@BlissfullyNaked (prieš mažiau nei minutę)
Apliek duris tuo radioaktyviu vandeniu. Pažiūrėk, kas bus.


Na pagaliau!
Nojus net kumščius sugniaužė ir virš galvos pergalingai iškėlė. Pagaliau bent vienas, kuris nusprendė „pažaisti“ pagal jo siūlomas taisykles!
Nieko nelaukdamas, jis atrašė naujam svečiui (kurį mintyse pervadino tiesiog Visišku Nudistu).  Padėkojęs paminėjo, jog panašus eksperimentas jau buvo atliktas ir niekuo nepadėjo. Juodosios durys vis dar nepasidavė.

Pypt!

@BlissfullyNaked (prieš mažiau nei minutę)
Tada nežinau. Nieko daugiau nesugalvoju. Siūlyčiau šokti į bedugnę, bet tu ten pili vandenį ir tas vanduo tave „maitina“. Tai reiškia, bedugnė yra tavo „burna“. Jei tavo scenarijus sukurtas remiantis logika, tuomet šuolis į bedugnę prilygtų paradoksui. Negali „suvalgyti“ pats save.


Nojus skaitė Visiško Nudisto pamąstymus, jausdamas augantį susijaudinimą. Jam būtent to ir reikėjo! Jis vis dar negavo jokios realios pagalbos, bet tai buvo milžiniškas žingsnis į priekį.
O netrukus ir Apšalęs Girtuoklis prisidėjo prie diskusijos. Deja, ne taip produktyviai:

@FrozenDrunkard (prieš mažiau nei minutę)
Pala, ar aš teisingai suprantu? Jeigu jis nusimyžtų į bedugnę, ar tai reikštų, jog myža sau į burną?


Negana to, jo komentaras netrukus sulaukė vieno „patinka“.
Po tokio Girtuoklio pajuokavimo, netrukus ir Bulvė pamėgino savo airišką humorą – visa diskusija ėmė virsti pokštų rinkiniu, kuris niekaip nebesisiejo su Nojaus reikalais. Vaikinas pasvarstė, ar nebūtų geriau užblokuoti pokštininkus... tačiau neišdrįso tą padaryti. Šie trys kol kas buvo vieninteliai aktyvūs žiūrovai.

* * *

Per kitas dvi „dienas“ Nojus nieko daugiau neveikė, tik sekė Nudisto, Girtuoklio ir Bulvės apsisvaidymus humoru. Panašu, jog jie netgi susidraugavo, tačiau į draugų ratą Nojus kažkodėl nebuvo įtrauktas. Galbūt todėl, jog jis neketino juokauti kartu su jais, šitaip dar labiau skatindamas nuokrypį nuo savo reikalų. Taip pat jis neketino primygtinai reikalauti, jog Visiškas Nudistas grįžtų prie pradinio klausimo. Nujautė, jog panašūs komentarai bus palaikyti zyzimu ir greičiausiai atbaidys tiek Nudistą, tiek ir kitus du. Tad Nojus kantriai laukė, kol atsiras dar vienas, panašus į Nudistą. Kuris pasiūlys  kažką, ko jis pats arba neišmėgino, arba nepastebėjo.
Tačiau net ir po keturių dienų daugiau komentuotojų neatsirado. Per tą laiką Nudisto, Bulvės ir Girtuoklio apsisvaidymas humoru išsisėmė ir numirė, nedavęs jokių rezultatų.

Nojus žinojo, ką tai reiškia. Reikėjo kurti ir talpinti dar vieną įrašą, kuris įžiebs liepsną iš naujo. Galbūt pritrauks daugiau žiūrovų. Bėda buvo ta, jog jis nebeturėjo ką parodyti. Viskas buvo nufilmuota ir papasakota. Taigi, prieš filmuojant jam reikėjo pasiryžti ir atlikti viena iš dviejų: užnešti viršun vienuoliktą kibirą, arba griūti į lovą ir pamėginti užmigti. Tik taip jis gaus naujos medžiagos dar vienam įrašui.
Tokią akimirką Nojus smarkiai pasigailėjo sukišęs visą informaciją vos į tris vaizdo įrašus. Galėjo gi pasmulkinti iki penkių minučių ir kiekviename naujame įraše pateikti po vieną daiktą ar faktą... Gautųsi savotiškas dienoraštis, kuris laikui bėgant trauktų vis daugiau žmonių.
Deja, pakeisti situacijos jau nebuvo įmanoma.

Šiek tiek pasvarstęs, vaikinas nusprendė atlikti lengvesnį eksperimentą. Šį kartą jis guls į lovą ir pažiūrės, kas atsitinka, kai mirusieji užmiega. Galbūt adminai tik to ir laukė, ketindami pradėti naują scenarijaus etapą? O gal jis atsibus kitapus juodųjų durų?

Ūmai Nojus suprato, jog pats sumanymas gali nepasirodyti toks lengvas, kokio tikėjosi.
2024-02-08 21:38
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 2 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2024-02-08 22:02
gyvulinės kilmės
Ką ir minėjau: kava su bandelėm :)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą