Rašyk
Eilės (78183)
Fantastika (2308)
Esė (1556)
Proza (10913)
Vaikams (2717)
Slam (74)
English (1198)
Po polsku (371)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 42 (1)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter





Aurimaz Aurimaz

Prie tuščių šulinių. 11 dalis

Šis kūrinys buvo tarp savaitės geriausių


11. Ne tai, ko reikia

Antrą video Nojus kūrė kelis kartus. Jam vis neįtikdavo kažkokia smulkmena – tai kažką paminėti užmiršo, tai vaizdas per tamsus, tai veido išraiška per kvaila. Negana to, visų smulkmenų buvo tiesiog per daug vienam filmui. Jis surašė visą informaciją į užrašų knygelę ir padalino ją pusiau. Antras video – šiek tiek ilgesnis susipažinimas su žiūrovais. Kas jis toks per vienas ir kokie jo „pomirtiniai“ sugebėjimai. Žinoma, Nojus negalėjo tinkamai įrodyti nė vieno iš savo sugebėjimų. Nenoras valgyti ir miegoti? Gebėjimas nekvėpuoti? Net jei ir įrodytų, tokios „supergalios“ nesužavėtų nė vieno. Taigi, vaikinas pernelyg nesistengė. Paminėjęs visas reikšmingas smulkmenas, jis iš naujo nufilmavo visus savo turimus daiktus, parodė žiūrovams, kaip iš pompos čiaupo bėga švytintis vanduo bei iš naujo nufilmavo bedugnę, jos aplinką ir pagrindinę grotą. Papasakojo apie savo dabartinę dienotvarkę, nuo kurios priklausė jo išgyvenimas. Vaizdo įrašas gavosi žemos raiškos ir dvidešimties minučių trukmės. Planšetė nebuvo tokia gera, kad pajėgtų įveikti didelės apimties failus. Įraše išliko žioplos klaidos ir nerišlūs mikčiojimai, kurių Nojus negalėjo niekaip ištaisyti. Tačiau jam taip smarkiai neberūpėjo. Po kelių nesėkmingų bandymų jo perfekcionizmas buvo pranykęs kartu su neegzistuojančiais nervais.
Nekantraudamas, jis patalpino savo darbą į Youtube paskyrą ir sėdo prie stalo laukti atsiliepimų.

Laikas bėgo, net jei Nojus galėjo jį skaičiuoti tik labai apytiksliai. Viena iš laikrodžio alternatyvų buvo laiko žymė po svetimais filmais. Nusižiūrėjęs vieną įdomiau atrodančią nuorodą, Nojus stebėjo jos laiko žymę, kartais perkraudamas puslapį iš naujo:

Įkelta prieš 45 minutes
Įkelta prieš 1 valandą
Įkelta prieš 2 valandas
Įkelta prieš 4 valandas...


Laikas bėgo, tačiau žmonės neskubėjo žiūrėti jo darbo, ar rašyti jam atsiliepimų. Nojus nuėjo papildyti bedugnės dviem kibirais vandens. Tada dar dviem kibirais – vis dar jokio atsakymo. Netgi tas pats Apšalęs Girtuoklis nesirodė, virsdamas Dingusiu Be Žinios Girtuokliu. Neiškentęs, Nojus surado Girtuoklio komentarą ir parašė po juo kvietimą pažiūrėti jo naują darbą. Ėmė svarstyti, galbūt veltui švaisto laiką laukdamas. Gal jam nieko nelaukti ir filmuoti tęsinį?..

Įkelta prieš 8 valandas
Įkelta prieš 12 valandų
Įkelta prieš 18 valandų
Įkelta prieš...


Galų gale, po labai ilgo laukimo, kažkas pasikeitė. Ilgą laiką nesulaukęs nė vienos peržiūros, jo video buvo kažkieno pastebėtas. Tada tas vienas pavirto penkiais žiūrovais, o tie penki – septyniais. Nieko daug, tačiau Nojaus akys sužibo nauja viltimi. Jis nemirksėdamas stebėjo ekraną, laukdamas „aleliuja“ akimirkos.

Pypt!
Youtube. com: Jūsų įrašas sulaukė naujo komentaro.

- Aleliuškės! - garsiai ir su palengvėjimu atsiduso Nojus, grūsdamas pirštą į nuorodą.
Jam vėl parašė tas pats Apšalęs Girtuoklis, kuris turbūt vienintelis netingėjo peržiūrėti nežinomų autorių darbus, kad ir kokie nuobodūs šie beatrodytų.

@FrozenDrunkard (prieš kelias minutes)
Net nežinau, ar čia pirmojo darbo tęsinys, ar pradėjai viską iš naujo... Viena galiu pasakyti – radai gerą urvą. Daug įdomių dalykų būtų galima jame nufilmuoti. Ar tai kokia nors apleista šachta? Kurioje valstijoje?


Ką gi, toks atsakymas, teoriškai, yra geriau nei jokio atsakymo, tyliai svarstė Nojus.
Jis neskubėdamas parašė atsakymą, kad pats esąs iš Lietuvos, kur neegzistuoja jokios apleistos kasyklos. Kad jis yra miręs ir tai yra jo pomirtinė erdvė.
Šitoks atsakymas vertė žmones abejoti jo sveiku protu, bet iš kitos pusės, tą buvo galima suprasti kaip pasinėrimą į vaidmenį. Nojus buvo miręs, taškas. Tegu kiti nagrinėja jo filmą būtent iš šios perspektyvos.

@FrozenDrunkard (prieš mažiau nei minutę)
Tokiu atveju perduok linkėjimus Dievui.


Nojus nežinojo ką į tai atsakyti. Tiesiai šviesiai rėžti, kad nesutiko jokio dievo? Jis žinojo, jog kai kurie amerikiečiai yra nesveikai religingi – gali tokį teiginį palaikyti asmeniniu įžeidimu. Kol kas, Apšalusio Girtuoklio nuomone, jis tik žaidė kažkokį žaidimą senoje, apleistoje šachtoje.
Begalvodamas, kaip atsakyti Girtuokliui, kad neįžeistų jo, Nojus sulaukė komentaro iš kito žiūrovo:

@FreshPotato (prieš mažiau nei minutę)
Baisu! Man patiko požemio atmosfera ir kaip tu rodai iš pažiūros primityvius dalykus, tarsi šie būtų kažkuo ypatingi! Tikėkimės, jog idėja išsiplėtos į kažką gero! Sėkmės!


„... jie bent stengiasi būti mandagūs“, - tyliai guodė save Nojus, rašydamas padėką Šviežiai Bulvei. Kol kas žiūrovų reakcija buvo ne ta, kurios jam reikėjo. Bet tebūnie – tokia reakcija geriau nei jokios.

Per kitas kelias valandas jis sulaukė dar vieno komentaro nuo Šviežios Bulvės, tačiau tai tebuvo apsikeitimas mandagybėmis. Kiti, žiūrėję jo filmą, neskubėjo nieko atsakyti. Galbūt nesusidomėjo, o gal laukė tęsinio.

Galop, neištvėręs, Nojus nusprendė filmuoti trečią video, kuriame parodytų likusias grotos paslaptis, įskaitant juodąsias duris. Gal pastarosios paskatins didesnį susidomėjimą?
Antra vertus, jei švytintis vanduo nepaveikė žmonių, kodėl jokiais efektais nepasižyminčios durys turėtų? Jis negalėjo nufilmuoti, kaip pagriebęs už durų rankenos gauna per nagus šalčio impulsu. Žiūrovai pagalvotų, jog tai tėra vaidyba.
Tačiau dabar jo pasirinkimai tebuvo du – filmuoti arba sėdėti ir laukti.

Taigi, Nojus atsivertė užrašų knygelę ir ėmė mintyse režisuoti būsimą filmą.
2024-01-09 15:45
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 6 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2024-01-09 18:08
žillas
šiek tiek prie teksto/Vaizdo įrašas gavosi žemos raiškos/, žodį gavosi, keisčiau, gal pasirodė, ar panašiai?
/Nojus nuėjo papildyti bedugnės dviem kibirais vandens/
Na, nematau jokios fantastikos, tai paprasčiausias - reportažas
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą