Rašyk
Eilės (78096)
Fantastika (2304)
Esė (1552)
Proza (10908)
Vaikams (2712)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (369)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 6 (0)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







                                           

Ar ne lengviau kartais būtų gyventi be emocijų, savo kūno, meilės - visko apart minties, mąstymo linijos (gyvosios), kaip ligoninėje aparatai rodo pulsą, širdies plakimo liniją, tai norėčiau būti toji linija. Viskas, kas ir bebūčiau tai ta linija, kuri būtų tik mano mintys. Sunku būtų apibrėžti tų minčių ribas, ir ko nenorėčiau, kad jos pasiektų. Atrodo iš tikrųjų bus lengviau gyventi be kūno, be fizinio vieneto. Ar tai kažkada pasieksiu ar teks susitaikyti ir ignoruoti viską, kas mane daro tokia žemiška, tokia žmoniška. Mąstymas apie savo fizinę formą. Norėčiau, kad mintys ir mano fizinė forma su žmogiškaisiais instinktais, traukimais, priedermėm, potraukiais liktų atskirai, veiktų atskirai negu mano protas, mano sąmonė. Žinau, kad tik sąmonė ir padeda man tai suvokti, visus žmoniškus dalykus, tačiau dažnai norisi nebūti niekuo tiktai mintimis, neapčiuopiamu dalyku. Kaip tapti artimiausiu tašku tam? Miegot? Tikriausiai. Miegodama aš neužmirštu, kad esu žmogus, aš to net nežinau, aš esu tai ką man sąmonė pastato. Bet, deja, aš sapnuose nebūnu niekas apart žmogus. Esu siela su kūnu, bet ne atvirkščiai. Aš taip manau, bet kaip yra iš tikrųjų - aš nesužinosiu, o gal nėra niekaip, nėra teisingo atsakymo?

   O gal norėčiau būti tik siela (jau kitu žodžiu vadinu sąmonę) su akim? Arčiau žmogaus sąvokos būčiau negu tik sąmonė. Juk akys yra langas į sielą, tiesa? Būtų truputį švelniau, tik truputį saldžiau ir užtektinai objektyvu būti akimis ir siela (tą mano vadinama sąmone). O iš tikrųjų taip ir norėčiau, kad būtų. Akys ir siela. Nuoširdžiai noriu būti tik akys ir siela. Tik akys ir siela. Būčiau laimingiausia… kas? Žemėje. Ne Žemėje. Būsiu kažkada kažkas laike.
2023-02-04 19:30
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 1 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2023-02-06 15:57
raudona su taškeliais
hmm, nuožmogis vaiduoklis, įdomu.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2023-02-05 11:23
trintas
Žmogs yra visa kas, padarytas iš kūna ir mėsąs, neišeis vien pasikavojus per sielos akis žėt, tadū jau būsi nuožmogis vaiduoklis. Kaip nematomasis žmogus Velso, teoriškai zeba, o praktiškai plikas nuogas. Įdomūs pamąstymai.
Įvertinkite komentarą:
Geras (1) Blogas (1)
Blogas komentaras Rodyti?
2023-02-05 10:47
negailėstingas_sviestą_vagiantis_šunėkas
ji tokia maza
nesimato
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2023-02-04 20:55
Kaimo japis
Būčiau, būtų, būti. Ir tt.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą