Rašyk
Eilės (78159)
Fantastika (2307)
Esė (1554)
Proza (10911)
Vaikams (2714)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (370)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 10 (0)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







201 p.
1 d. Gruodžio 20, antradienis. Atodrėkis. Šuo Graf. Vidūnas, 1928 m. Sugrįžimas namo. Drugeliai. Jogurtas, 2013.

2 d. Gruodžio 21, trečiadienis. 2022. 12. 21. Natalija. Šaldytuvas. Agnė. Verkianti mergaitė. Pelėsis. Skalbinių vanduo.

3 d. Gruodžio 22, ketvirtadienis. Sienų dažytojas (jau buvau susivokusi). Sportas ir ašaros (kliurka). „Meilėje nėra baimės“, - rašoma Jehovos liudytojų Biblijoje.

4 d. Gruodžio 23, penktadienis. Sunki naktis. Lemputės lange ant kalniuko. Rūkantis gitaristas. Lietus. Fromas. Isteriškas džiūgavimas ir jo sutramdymas (apsilanko I.).

5 d. Gruodžio 24, šeštadienis. Kūčios. Bemiegė naktis. Senis Šaltis. Zylės. Saulėta tik horizonte. Kliurkos blogis. Ataka ir gynyba (apsilanko R. ir V.). Viena po žvaigždėtu Kūčių dangumi, šąla.

6 d. Gruodžio 25, sekmadienis. Kalėdos. Apsauginis su raštu. Šunys, netgi du. Dovana. Senas nuoskaudas suplėšiau ir išmečiau su senu dienoraščiu. Vištos krūtinėlė – 1. Zylės ir šiek tiek saulės. Berniukas su rožėm ir maistu (0). Mamos trupiniuotis. Treniruotė su tamsa.

7 d. Gruodžio 26, pirmadienis. Už lango – šventadienio tuštuma, kuriai taip pat reikia treniruotės. Jehovos liudytojų susirinkimas apie draugystę. Mažas berniukas su laišku. Žiemos džiaugsmai. Kalėdos.

8 d. Gruodžio 27, antradienis. Nusikalstamai išskirtinė – užprogramavimas ateičiai. Princesė. Valgykla kavinė. Tyli, lėta būtis. Jogurtas. Smulkūs formalumai (turbūt KT).

9 d. Gruodžio 28, trečiadienis. Naktis beveik nemiegota. Džiugus rytas. Tyli eiga. HH. Kaštonas. Geras sprendimas.

10 d. Gruodžio 29, ketvirtadienis. Saldus nakties miegas. Piešimo diena – rimtis. Nauja Agnės suknelė naujamečiui ir dainos. Vaistas O. Balta bobutė. Dailės terapija. Sustojęs pastato ūžesys. Vienišas šviečiantis langas iš tolimos praeities.

11 d. Gruodžio 30, penktadienis. Sunkus rytas, siurealūs sapnai. Vaistas O. – ir Naujų metų nakčiai. Kontaktai – akivarai. Šildyklė – ne šildyklė. Švyturys (ar gali jis būti skirtas burlaiviui?). Budintis automobilis su šviesom. Šeimynėlė su vaikais ir kamuoliu ant ledo. Aprimstu, susitaikau. Vienkartinio vasaros rašiklio pabaiga.

12d. Gruodžio 31, šeštadienis. Tobula naktis su džiaugsmo sapnais, kurių neprisimenu. Vaistas O. – ne baubas, o sprendimas. Ramus rytas su džiugesiu viduje. Natalija: reikia turėti tikslą ir jo siekti. Eglė žalčių karalienė. Suvalgytas zuikis. Balta mišrainė naujametei vakarienei. Šliurės M ir rūbas DOWN TOWN. (Moterys kalbasi.) Natalija dainuoja. (Automobilis stovi.) Gali reikėti daryti daugiau, negu norisi – pamoka iš lauko. Švyturys burlaiviui. Vilkas. Naujametinis pavasario lietus. (Kai tuščia – gelbsti ir blogiukas M/DT arba nesiprausianti močiutė.)

13 d. Sausio 1, sekmadienis. Kelios valandos miego. Tikėjausi gauti keiksmų, o gavau treniruotę. Antra vištienos krūtinėlė. Lauke šilta, viskas ištirpę ir gura, kvepia pavasaringai. Eglė (priklausomybė nuo sporto). Žmonės turi po kelis ženklus-vaidmenis. Išgyventi vasarą.

14 d. Sausio 2, pirmadienis. Budynės naktis. Ir ne tik skirtumai tarp žmogaus ir automato. Taip pat ir apie tai, kad gyventi reikia ne automatiškai, o sąmoningai pasirenkant. Kai paryčiui trumpam prisnūdau – išniro porcelianinė Reginutė ir papriekaištavo, kad nepasveikinau su Kūčiom. Rytas kvepėjo ypatingai. Nauji namai (112) ir pokalbis su P. Ir vėl sužibo kalėdinės lemputės. Ryškėja, kodėl tie nauji namai buvo reikalingi. Gintarė.

15 d. Sausio 3, antradienis. Kažką išmąsčiau su pagalvėmis. Švyturys ištikimas. Vilija ir jos mama. Geltonas karutis. Gintarės psichoterapija (įkvėpkite, iškvėpkite, 100 pinigų). (Psichoterapija vs sekta.) Cukermano gėlės. Gavau vieną langelį. Ir 3 šunis.

16 d. Sausio 4, trečiadienis. Nepavyko. Voras. Piktas. Ligonis lauke. Krypties keitimas. Žiemos kvapas.

17 d. Sausio 5, ketvirtadienis. Naktis po medžiais. Pažliugęs rytas. Močiutė Aldona. Pasnigo. Nesuprantu (gal mano naktiniai nuopelnai per menki?). Viskas gali vykti ir be Švyturio. Galiausiai paaiškėja – 2.

18 d. Sausio 6, penktadienis. Naktį po šūkių dėl aikštingumo ir vėl atėjo laimingos Kalėdos. O vėliau trumpam prisnūdusi sapnavau, kad pagaunu vėjo nuneštą valtį. Ankstyvą rytą mūsų miestelis keliasi ir ruošiasi naujai dienai. Gera diena, šaltis, giedra. Tik aplinkinių kalbos suveikia. Pokalbis su P.

19 d. Sausio 7, šeštadienis. Geriau padaryti daugiau, nei per mažai. Kalbėjimas bet kokia tema yra kalbėjimas. LBP ar kažkas. Zylės yra ištikimos, kaip ir šunys. Snygis pamažu tirštėja, o vėliau lengvėja. Nacionalinių vertybių ataka.

20 d. Sausio 8, sekmadienis. Dar viena naktis po medžiais. Ryte išmyniau savo taką šviežiame tuščiame sniege. Laima Kybartienė. Atakos šiandien, regis, nebebus, kas kelia ūpą. Po nakties neviltis ir pyktis dėl vakarykštės jau buvo išblėsę. Vakare susikaupė visa, kas geriausia iš senų laikų. Užmigau laiminga.

21 d. Sausio 9, pirmadienis. Keista būti išsimiegojusiai – lyg būčiau labiau išlepusi. Natalija ir Giedrius. Sunkus pokalbis su P. apie jungtį. Pratęsimas. Tuštumos jaukinimasis. Japonų vaiduokliukas, kuris visiems norėjo patikti (Gabrielė). Pomidoras, svogūnas, lašinukai. Rudens naktis sustojo.

22 d. Sausio 10, antradienis. Švelnus atlydys. Anksti ryte sniege buvo ir katyčių pėdų, bet tai buvo taip seniai, kad beveik neprisimenu. Vakar nuėmė šventinius papuošalus ir sudėjo į Sharp dėžę. Kokios bus Kalėdos kitais metais? Ištikima valytoja. Spaudimas, akivarų grėsmės. Zylių garsai. Vėl prisnigo.

23 d. Sausio 11, trečiadienis. Voras buvo vakar, užmušiau. Šiandien likau visai viena, kas yra puiku. Zombiškas rytas. Netikėjau, kol nepabandžiau. Ilgas laukimas, bet aš neužmiršta – po ilgo laiko gavau vienišą langą. Peliukas Mikis vietoje akivarų.

24 d. Sausio 12, ketvirtadienis. Miego naktis ir karališkas gyvenimas vienai. Už lango – nenutrūkstantis stebėjimui skirtas eismas. Larisa. Lauke zylės tebecypsi. Ramu. Begalinis Larisos monologas. P. nepasirodė. Tik vienišas langelis laukime. Apsilankė S., viskas atrodo paprasta.

25 d. Sausio 13, penktadienis. Pusinė naktis. (Pirštinės (?), šviesus atviras kambarys, tvora, apsauga.) Viskas baigia ištirpti ir ištekėti. Išneša eglutę. Išvyksta akivarai/Peliukas Mikis. Pasilieku savaitgaliui. Pirštinės. Ilgas vakaras. Emigrantės meilė motinai. Porelės lauke – saldus standartas. Tamsa seniai nebebaisi, tiesiog reikalingas pagrindimas.

26 d. Sausio 14, šeštadienis. Ilgas ilgas miegas ir gėda. Moteris Pabaisa pirma pasakė ‚labas rytas‘. Langas. Šilta juodoji mergaitė. Lauke varnos ir mažieji paukštukai. Kvepia iki nepadorumo apsinuoginusia žeme. Pavasariui dar per anksti ir jis per daug įjautrintas, dar jo nelaukiu. Prieš akis – hipnotizuojančiai lėta ir ilga diena. Sraigių auginimas. Šeštadienį lauke sausakimša. Merginų pokalbis, po kurio jaučiuosi išsitaškiusi, nors beveik nieko nepasakiau. „Laiškai, kurių tu negausi“. 2 langai. Ligos ir lavonai. Vakare žemė garuoja drėgnu šalčiu.

27 d. Sausio 15, sekmadienis. Ta naktis, kai nemiegama. Ryto vėjas išvaikęs visus per ankstyvus kvapus. Ryškios žaros auštant. O toliau – lėtasis šventadienis. Apsilankė S. ir I. Išlikau su 1. Lietingas vakaras.

28 d. Sausio 16, pirmadienis. Naktis chaotiška, nemiegota tik paryčiui. Lauke ramu, kaip ir viduje. Dieną pasirodė šiek tiek saulės ir Švyturys. Panašumas tarp malonumo ir kančios. Žadintuvas. Laišką rašanti mergaitė tik-ėjimas. Vakarinis šaltukas po atlydžio primena kažką širdį gniaužiančio – nežinau, ar ilgesį, ar vienatvę.

29 d. Sausio 17, antradienis. Nors leista miegoti – miegas varganas. Dieną skambutis, kurio taip laukiau ir jau nebesitikėjau sulaukti. Kompromisas. Bet man šį vakarą palankus ir apniukęs dangus, ir drėgnas šaltis, ir visos dar telkšančios balos. Zinaida.

30 d. Sausio 18, trečiadienis. Tradiciškiausias miegas. Laukiu kelionės. Esi kažkur labai arti. Miestas nustebino papuošalais, o autobuse palydėjo puošni rusė su loterijos bilietu. Nesitikėjau, kad galėsiu turėti vienatvės prabangą. Ar galėčiau tai pavadinti atokvėpiu, nematant to, ko matyti nenorėčiau?

31 d. Sausio 19, ketvirtadienis. Sunki naktis kaip gauto komforto kaina. Pagarba J. Reikšmingas postūmis. Pakili nuotaika, kai tik nustoju galvoti apie vos pavelkamas kojas. I. gimtadienis.

32 d. Sausio 20, penktadienis. Klampus užtarnautas miegas, kurio metu šviežiai prisnigo. Miegantis autobuse. Grįžtu į savo vietą. 1964. 09. 25. 1-2. Šį vakarą man norisi parašyti kažką skaudaus, nuo pat Hirosimos. O tada – į pačią pradžią, prie Černiševskio. Prisimenu, kaip tada rėžei sparną ir man tai patinka. Galvoju, ką atsakyčiau, jei kas paklaustų, kaip seniai tave pažįstu. Nes aš tylėčiau.

33 d. Sausio 21, šeštadienis. Ryte piktas ir 1 ne man. „Bet kaip šiandien šalta! “ (Daiva „labas rytas, moterys“). Apsilanko S. Aklasis. Adriana kalbasi su savo katinu. 2-1. Šiandien vakare jau nebeverksiu.

34 d. Sausio 22, sekmadienis. Pasibarstė sniego pudra. Sapne negalėjau ištraukti kojos iš dumblo. 1. Gal paskutinis sekmadienis? Kol kas jis ramus, turiu daug laiko būti mintyse. Beveik idilė: Zinaida prie lango sprendžia kryžiažodžius, Larisa kažkur išėjo, tylu. „Saulė išlindo! “ – nuvilnija tarp pietaujančių. Apsilankė I. Ir nesuprantu kodėl po pokalbio kažkodėl jaučiuosi tave išdavusi. 1-2. Lauke tamsoje susirinkau save į krūvą. Kiekvieną tokį kartą bijau tave prarasti. (Nugalėtas dar vienas savaitgalis.) Aš esu čia.

35 d. Sausio 23, pirmadienis. Dar vienas. Spaudimas ir iš P., ir iš Il. trash skambučio. Akivarai, Švyturys, Agnė. Šios nakties miego klausimas. Naujokė su drugeliais „Believe“ (?). Adrianos katinas. Geras įveikimo jausmas baigiantis pirmadieniui.

36 d., Sausio 24, antradienis. Naktis, kurią reikėjo išbūti. Turbūt esu „jeigu, tai“ – spaudimas. „Būkim kartu, būkim kartu po šiuo dangus ir aukštom žvaigždėm. Man daug drąsiau su tavim. “

37 d. Sausio 25, trečiadienis. Ir dar viena budėjimo naktis. Ne tiek svajojau, kiek pykau ant visų trikdančiųjų. Lieku savaitgaliui. Akivarai. Stebiu. Močiutė Aldona vis skundžiasi. Dėl jos buvo apsirikta – pavedė pirmas įspūdis. Apsilankė S. Laukiu dainų.

38 d. Sausio 26, ketvirtadienis. Seniai bebuvusi visa naktis miegui. Susitaikiau, kad dar lieku. Išeina Gabrielė ir Eugenija. Lipantis į kalniuką. Lauke įkvėpiau kaip niekad daug pozityvumo. Akivarai. Popietė sninga, vėl grįžta žiema, o medyje kažkas cypsi. Vakare taip pat sninga: pasivaikščiojimas tamsoje su dviem vaikinais ir (dar geriau) be jų. Paskutinis „būkim kartu“.

39 d. Sausio 27, penktadienis. Geros nuotaikos rytas. Dviračių nematau. Išvažiuoja Larisa. Išvažiavo ir Liana. Ilgo savaitgalio įžanga. Tik truputį gnyba širdį kaip paliktai vienai šeštadienį darželyje, kai kiti vaikai namie. Nors dėkui ištikimam vaikinui, vaikščiojančiam kartu tamsoje. Pasiilgau žmogiliukų.

40 d. Sausio 28, šeštadienis. Naktį skaidriu protu perkračiau viską iš naujo ir dar kartą įsitikinau, kad elgiuosi teisingai, viskas logiška. Apsilankė S. ir I. 2 (?). (Du vaikinai ir mergina. Dresiruotas šuo. Gotas stebi, kaip aš stebiu porelę.)

41 d. Sausio 29, sekmadienis. Duota pamiegoti. Toks pat ramus rytas, kaip ir kiti prieš tai buvę. Vyras prašosi į bažnyčią. Sniegas, žiema žiema. Gintarė (Mergina Radijas) tebevaikšto. Nusiteikiu sunkiam pirmadieniui. Galvoju, kad dabar visos žiemos bus reikšmingos ir kartu skaudžiai prisimenu, kad ne tik žiemos.

42 d. Sausio 30, pirmadienis. Kai miegodama alsuoja močiutė Zinaida, kartais atrodo, kad klykauja gervės. Pokalbis su P. (lenkų kalba po to). Šeima su vežimėliu (amazon). Vakare oras išpūstas sniego ir vėjo, viskas šviečia ryškiais kontūrais. Čiuožikai nuo kalniuko ir palengvėjimo atodūsis, kad pamažu baigiasi pirmadienis.

43 d. Sausio 31, antradienis. Mamos gimtadienis. Viskas tirpsta ir tęžta, atlydys. Skaičiuoju dienas, kurių lieka vis mažiau, o kartu auga ir viltis. Net saulė pro debesis išlindo. Patvirtinta: pentadienį –pabaiga. Vakare lauke – besibarantys senukai, dviratininkas, kurio nematau, į kalną bėgantis jaunuolis ir kiti. Jolanta (nespręsti pagal pirmą įspūdį).

44 d. Vasario 1, trečiadienis. Ryte šviežiai iškritusiame sniege dar viskas aišku, kas kur nuėjo. Vėliau pribloškė žodžiai: „nedarykite skubotų sprendimų“. Apsilankė M. ir S. ir kažkodėl liko drumzlių, gal kad sušlapom, o S. bandė mane erzindamas tikrinti. Nepaisant to, viskas jau pasistūmėjo į pavasarį.

45 d. Vasario 2, ketvirtadienis. Ryte lauke neišpasakytai tyras oras, lyg būtum prie ežero. Liko ši paskutinė pilna diena, kurią reikia čia išbūti. Viduje širdžiai linksma. Archeologų duobės (?). Vakarai takai pradžiūvę – laisvė mintims. Vis šokinėju nuo vieno sutikto žmogaus prie kito, nuo vienos dienos prie kitos, perbėgdama tas kelias dešimtis parų.

46 d. Vasario 3, penktadienis. Pavyko pabudėti neišgąsdinant Zinaidos. Paskutinis rytas pašalęs, pro debesis šviečia dangus, gal pirmą sykį po daug laiko. Laukiu susitikimo su miestu.

2023-02-03 14:42
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 7 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2023-09-21 20:38
RenapoezijaPlaštakė
Kas čia do sarašas?
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2023-08-04 18:00
getautas
Lygu būtu kokio nors žym. raš. dnr, kurio kiekvieną nesąmonę dokumentuoja ir išleidžia Didelę Knygą, kuri būna dovanojama, bet jos niekas neskaitom, tai vadinasi imitacijos, 1. 
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2023-03-21 10:40
Akademix
Perskaitęs pasijutau asocialiu.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2023-02-13 22:16
Pensininkė
Nevertinu. Galvojau, surašysiu dokumentą, o visa kita atsiras savaime, nuo aplinkos. 
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą