Rašyk
Eilės (78094)
Fantastika (2304)
Esė (1552)
Proza (10908)
Vaikams (2712)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (369)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 19 (1)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Gėlės kaip ir žmonės – šypsosi, kai joms gera, liūdi, kai nesijaučia komfortiškai, konkuruoja tarpusavyje žiedų grožiu, stiebų ūgiu,  bet tuo pačiu geba išlikti geranoriškos kaimynėms, neužgoždamos savais privalumais pastarųjų trūkumų, nors, vargu, ar galima smulkesnius žiedelius, ar žemesnius stiebelius įvardinti trūkumais. Kiekviena gėlelė yra savaip graži, tobula, kaip ir kiekvienas žmogus – savitas, nepakartojamas. Gėlės tai puikiai supranta, todėl skleidžia draugiškas šypsenas, lyg padrąsindamos aplinkines jaustis puikiai ir džiaugtis saulutės skleidžiama šiluma, lietaus gaivinančiais lašeliais, nes žino, kad jų žydėjimas greitai baigsis, todėl neverta gaišti šio gražaus laiko tuščiagarbiškumui. Gėlės supranta, kaip smagu draugiškai sutarti vienoje lysvėje. Jos žino, kad visoms vietos užteks. Svarbiausia – būti geranoriškoms ir nesipykti. Gal, vis dėlto, žmonėms yra ko pasimokyti iš gėlių?
    Štai pelkinė vingiorykštė tiesiog švyti ryškiai rausvais žiedynais. Aišku, kad dar ir didžiuojasi, juos aukštai iškėlusi.  Bet jai nenusileidžia šermukšnialapė lanksvūnė, išdidžiai, lyg kokią baltą žvakidę laikanti įspūdingą žiedyną.  Bet kokia gi ten nematyta viešnia taip nedrąsiai burbuliniais žiedais papuošė savo aukštą, tvirtą stiebą? Tai juka, įsitaisiusi visai šalia vytelinių raudoklių.  Ji tiesiog paįvairino tą tankų raudonį savo gelsvais burbuliukais. O jau japoninė lanksva kad išvešėjo - išaudė kilimą žavingą, žaliuose lapeliuose prismaigsčiusi šviesiai rausvų apvalių žiedelių. Gėlės – tikros menininkės – sugeba ir spalvas suderinti, ir jas tobulai pateikti. O įvairumo toli ieškoti nereikia. Štai, mahonija dyglialapė mėlynų uogyčių kekes išnokino. Tai ir pabandykit visos gražiažiedės tokias uogeles užmegzti.  Rusvosios vienadienės visu ūgiu palinkusios į geltonąsias, panašu, kad nori joms kažką paslaptingo sušnibždėti ir, greičiausiai, padedant vėjeliui, joms tai pavyksta. Turbūt, perduoda gerą žinią, nes geltonosios vienadienės dar labiau sutviska saulės šviesomis. Astilbės traukia švelnią rausvą dainelę, sužavėdamos šviesiąsias hortenzijas, kurių baltosios kepurės akimirksniu dar labiau išryškėja. Visą šią žiedų karaliją saugo paprastasis buksmedis, improvizuodamas žemą žaliatvorę. Žinoma, jis jaučiasi labai atsakingas, eidamas svarbias pareigas.
    Vasara suteikia daug džiaugsmo, gerumo, švelnumo, kūrybingumo tiek gėlėms, tiek žmonėms. Tad pasinaudokime šiuo gėriu ir įkūnykime jį savyje.
2022-07-17 13:10
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 3 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2022-07-19 14:51
Laila
Nuteikiantis gėriui ir grožiui kūrinukas
5
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą