Rašyk
Eilės (78095)
Fantastika (2304)
Esė (1552)
Proza (10908)
Vaikams (2712)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (369)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 19 (1)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Namus nusiaubė audra. Tebebuvo girdėti, kaip tuksendami į grindis spragsi lašeliai. Jie tekėjo iš mažo berniuko akių, neskubėdami leidosi per žandą, o susirinkę į vieną didelį lašą ant smakro krisdavo žemyn. Maždaug kas šešias nukritusias ašaras berniukas patraukdavo nosį ir atgalia ranka ją nuvalydavo. Taip ir buvo galima skaičiuoti laiką: sūrūs lašeliai sukapsėdavo kas kokias dešimt sekundžių, vadinasi, nosį nusivalydavo kas minutę. Matematika jam sekėsi gerai. Bet dabar ji buvo nedraugiška. Berniuko veidą, pradedant akių kampučiais, jau raizgė išdžiūvusių ašarų takelis, o jo nosies galiukas buvo suskilinėjęs nuo braukymo į megztinį. Jis verkė visą valandą. O ašarų rezervuaras tebebuvo puspilnis.

Visą valandą, kol berniukas traukė nosį ir ragavo ašaras, jo tėvas sėdėjo kėdėje prie stalo ir žiūrėjo kažkur per langą. Bet sėdėjo pasisukęs taip, kad kraštelyje matytų ir sūnų. Tą suprato abu. Tėvas, tai jis yra pragaištinga audra, nusiaubusi namus ir jauną vaikystę. Nepasisekė sūneliui. Jis tarsi geležinis stulpas sugėrė visus keiksmų ir šauksmų žaibus. Aišku, bandė priešintis, kovoti... Dar ir kaip bandė! Bet jam buvo vos dvylika metų, o argi toks jauniklis gali stoti į kovą su žvėrim? Berniukas nesuklupdamas didvyriškai kentėjo pliekimą ir griausmingą balsą. Tačiau suprato vieną labai keistą dalyką. Pastaroji tylos valanda, ritmingai kapsint ašaroms ir alsuojant tėvui, buvo nepalyginamai sunkesnė už tas kelias minutes gaivališkų trenksmų. Nuo šios tylos berniukas jau nebepabėgs, nes tyla visur ta pati.
2022-04-22 13:37
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 2 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2022-04-27 07:39
Kormilecaitė
Patiko, net nustebau. Vienaip, lyg be pradžios ir be pabaigos, bet kitaip - o kokios jos gali būti? Lyg ir mažoka kažko, glausta - bet kitaip viskas pasakyta. Sklandžiai, skaičiau viską, nešokinėdama per sakinius. Tik ta matematika su minutėmis kliuvo.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2022-04-22 17:26
gogo
pastaroji
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą