Jūs teisus, padavėjau, tikrai kaip tik tų
dvidešimties minučių pasimėgauti tartaru
pakaks. Kaparėliai?, taip, ir putpelių kiaušinių tryniai tiktų –
du trys, pipirai malti DABAR – pernelyg, liguistai įtarų
juk pažįstate mane, laiškai svogūnų,
riekelė duonos, krapai... kalendra, garstyčios,
jei be jų – žodis netampa kūnu,
žinoma, negali sakyt, jog pasityčios
burnoje skonis iš atminties, iš ko gi
daugiau, jeigu ne iš jos...,
normalu, visuomet norisi pabaksnoti blogį,
bet su laiku atmintis išsisijos.
Grįžtant prie užsakymo – rasotąją taurelę degtinės.
Švediškos arba suomiškos. Tokios beveik tirštos.
Taip, žinau, čia rūšys visos rinktinės.
Po to ragausiu tos štai ir šitos, ir šitos, ir šitos.