Rašyk
Eilės (78096)
Fantastika (2304)
Esė (1552)
Proza (10908)
Vaikams (2712)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (369)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 3 (1)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







- Šukės laimę neša
- Ilgai neša
Nihilistinė Tomo ironija, kuria jis taip didžiavosi, nepadarė jo Mamai didelio įspudžio, ji toliau pjaustė morkas, eidamas į sandeliuką pasiimti šluotos, Tomas keiksnojo save, likimą ir pasaulį. Keiksnojosi jau balsu, kai iš spintos imant šluotą, jos viršus užkliuvo už kabančios striukės ir nutraukė ją ant žemės, ir paaiškėjo, jog po striuke buvo dar ir liemenė, ir krisdama ji išsinėrė iš striukės konturų ir kabinant jas atgal ant pakabos nebeišėjo užkabinti abiejų iš karto, reikėjo pirmiausiai kabinti liemenę, o tada striukę, bet tam reikėjo pilnai ištraukti liemenę iš striukęs, vadinasi, reikėjo atsegti striukę, pakabinti liemenę, pakabinti striukę, užsekti striukę, tam reikėjo dviejų rankų, ir šalia durų netinkamu kampu atremta šluota garsiai nukrito ant žemės ir Tomas nieko neatsakė mamai iš virtuvės klausiant “Ką tu ten darai? ”.
Ši diena buvo prasidėjusi harmoningai,  prie to nemažai prisidėjo ryte nusiskusta barzda, o kadangi Tomas skutosi vidutiniškai tik du kartus per savaitę, sudužusi lekštė ir visos to pasekmės - nepataisomai sugadinta dienos harmonija - jį nervino dvigubai - jis jautėsi be priežasties išeikvojęs vieną iš nedaugelio žmogui prieinamų geros dienos pradžios garantų.
Sušlavęs šukes į vieną krūvą, Tomas bandė paiimti kelias didesnes į ranką, tikėdamasis jas tiesiai išmesti į šiukšledėžę, bet paėmė neharmoningai stipriai ir riktelėjo
- Įsipjovei?
išsigandęs išsigandusio mamos balso Tomas prikišo pirštą prie veido, iš kurio jau kilo raudono skysčio balionas iki kol tapo maždaug lietaus lašelio dydžio, sprogo, ir lėta srovele (kuri vis greitėjo) pradėjo tekėti pirštu link plaštakos. Tuo tarpu mama jau nusiplovusi rankas kuitėsi spintelėje, kur buvo laikomi vaistai
- Nereikia, viskas gerai, čia šiek tiek tik
- Papurkšiu peroksido
- Sakau nereikia.
Tomas atsiplėšė vienkartinio rankšluoščio, apsiviniojo pirštą
- Palauk, duok papurkšti
- Ten mažas įpjovimas tik
- Nesvarbu, lėkštė nešvari, užsikrės dar ir tada supuliuos
- Niekas nesupuliuos, prašau baik, grįžt prie savo morkų
- Tomai, prašau, nesiginčik…
Su teatrališku atodusiu, kuris turėjo reikšti maždaug “jeigu taip nori, bet žinok, man viskas gerai ir man nereikia tavo pagalbos, aš jos neprašiau ir tiesą sakant net nenoriu ir leisdamas daryti tau ką tu nori tau papraščiausiai nusileidžiu, moralinė viršenybė šioje situacijoje išlieka mano pusėje, aš tau darau paslaugą, ne tu man” Tomas nuėmė popierių nuo piršto, ant kurio užpurkštas peroksidas suputojo, juo praskiestas kraujas laisvai pasileido tekėti pirštu ir viskas atrodė daug baisiau nei iš pradžių
- Tomai, kas tau pasidarė? Kažkoks visas išsitašęs, pasimetęs, išsiblaškęs, kosmose kažkur skraidai, susikaupk kai kažką darai.
- Man tiesiog nesiseka
- Tai neturi nieko bendro su sėkme ar nesėkme, tai papraščiausiai…
Tomas lėkštę išmetė plaudamas indus, ji išslydo, tai gryna nesekmė, lėkštė vienoj vietoj tikriausiai buvo labiau riebaluota nei kitoje, taigi trintis tarp pirštų ir lėkštės ties ta vieta buvo žymiai mažesnė, raumenys turėjo perskaičiuoti reikalingą jėga kuria reikia laikyti lėkštę, jog ji neišslystų, bet laiko tarpo, tarp riebaluotos vietos sugriebimo ir momento kai pirštai laiko jau lėkštės krašta, to ribinio momento kada lėkštė dar gali būti išgelbėta, šiam perskaičiavimo procesui neužteko.
- Ar girdi mane?
- Girdžiu, girdžiu, baigiam šitą pokalbį.
Neharmoninga tyla įsivyravo virtuvėje, ir Tomas paėmęs dar vieną rankšluostinio popieriaus lapą apsupo juo pirštą, kraujas kaip mat persigėrė per baltą paviršių, dabar jau nebe baltą, nuklotą besiplečiančiomis raudonomis dėmėmis.
2021-07-15 14:04
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 3 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2021-07-17 11:04
Damastas
Lėkšt-ė(a)
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą