Rašyk
Eilės (78094)
Fantastika (2304)
Esė (1552)
Proza (10908)
Vaikams (2712)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (369)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 20 (2)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Ne girdas tai, o tikrovė, nepagrąžintų banalių įvykių samplaika.
    O prasidėjo viskas nuo eko unitazo.
    Kai daugiabutyje trys kaimynai vos ne vienu metu puolė rekonstruoti butus, skaldyti pertvaras, keisti santechnikos įrenginius, unitazo bakelyje kaupėsi tarša. Vandens nuleidimo mechanizmas, neatlaikęs įtampos ir spjovęs į savo reputaciją, pradėjo leisti vandenį.
    Nepavykus pašalinti gedimo, nusprendžiau pakeisti mechanizmą nauju. Juolab čia pat „Mega“, pro langą matosi, tik kitoje magistralinio kelio pusėje. Ten, „Senukuose“, jį ir įsigijau. Lūkesčiai pasiteisino.
    Gera baigtis davė pradžią minčiai nupirkti rezervinį. Vėl nuskubėjau į „Mega“. Deja, tokių mazgų jau neliko. Dėmesingas darbuotojas savo iniciatyva patikrino svetainėje ir informavo, kur juos galima pirkti.
    Sulaukęs saulėtos dienos, nuskubėjau į kitus „Senukus“. Autobusu nuvykau iki stotelės „Jonavos g. „, nusileidau laiptais žemyn ir patraukiau link prekybos centro. Kaitino saulė, buvo šiltoka. Prisėdau autobusų stotelėje, nuleidau striukę už nugaros. Truputį pailsėjęs, pajudėjau toliau. Per automobilių keliamą triukšmą neišgirdau, kaip, traukiant striukę ant pečių, iškrito buto raktai.
    Parduotuvėje darbuotojas parodė vietą, kur yra ieškoma prekė, ir padavė man jos vieną komplektą. Laimei, ryžausi pirkti du. Juos palyginęs pastebėjau, kad man paduotame trūksta guminės tarpinės. Darbuotojas, apžiūrėjęs komplektą, pripažino, jog pakuotė pažeista.
    Atsiskaitydamas, kasininkei pasiūlus, pirkau momentinės loterijos 1 euro vertės bilietą.
    Išėjęs iš parduotuvės, apčiupinėjau kišenes. O, siaubas! Nėra buto raktų. Pasijutau lyg išpiltas šalto prakaito. Nuotaika žemyn. Prieš akis virtinė rūpesčių... Galvoju, eisiu atgal tuo pačiu keliu, kas bus, tas bus.
    Priartėjęs prie tos pačios stotelės, pamačiau ant šaligatvio gulinčius raktus. Koks džiaugsmas! Nuotaika aukštyn. Atsisėdau ant suolo, ilsiuosi. Nutariau patikrinti loterijos bilietą. Buto raktu nutryniau apsauginį sluoksnį. Valio! Man 10 erų.
    Namo grįžau puikios nuotaikos.
2021-05-25 12:36
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 1 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2021-05-27 03:27
littlealien
Mane prajuokino ši apgaulė. Perskaičius Monte Kristą pagalvojau, kad paprasta buitis yra įdomi ateities kartoms.
Bet turiu sutikti, kad šiek tiek apie nieką. Labai norėjau, kad pasakojimas grįžtų prie nuleidimo mechanizmų, bet tai neįvyko.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2021-05-26 21:46
Damastas
Jau ties viduriu pasijutau apgautas, nes tokių "nuotykių" galėtumei kasdien pripyškinti į dienoraščius ir niekam nerodyti. Pabaigoje neva pakilus išrišimas iš tiesų nieko neišriša, apart siaubingos kūrybinės seklumos. Norėjote mums papsakoti apie unitazą? "Senukų" asortimentą? Pareklamuoti loteriją?
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2021-05-26 17:07
Alicija_
Buitinis pasakojimas, tačiau pakilus. Malonu skaityti.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą