Rašyk
Eilės (78094)
Fantastika (2304)
Esė (1552)
Proza (10908)
Vaikams (2712)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (369)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 12 (0)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







buvau hipių paplūdimyje. panardžiau bangose. parūkėm. paskaičiau kiek Murakamį. nuėjau pasisveikint su nuogakūše hipe. parūkėm. pasiūlė dar. neatsisakiau. po to vėl Murakamis. po to. po kupliu ąžuolu. labai jau platus tas žvaigždėtasdangus. apvalus. visur kitokių atspalvių. ir jūros šokis. o gudrumas. o po saulonis, saulės nusmigimo dangusnusidažė auksinom spalvom su violetu ir plonu orandžu. ir kartu su jūra.. toks gražus vienis. fotografau. po to įkėliau į facebooką grožėdamasis. ir po to vėl parūkėm ir šone vyko šokiai. šokis su jūra. vis ją nufotkinant. po to išsiruošėm i 'baranką', uolų slėnį, kur turėjom uoloje lyg ir apsistoti. vedė mergina, mėlynu sijonu. ir ėjome tokiomis uolėtomis džiunglėmis. uolos, akmenai dideliausi, kaktusai, bedugnės, ėjimas visom keturiom, nes uola riesta kaip hipės kūšis. ir aukštyn, žemyn, šokdami per uolas smailokas, vėl tarp kaktūsų žemyn? šaknys, uolos, slidūs akmeniokai, šonu, lipt į šlaitą, vėl žemyn.. ir taip sudėtingiausias vingiais, spiralėm, einam, į viršų, į apačią, ropom, slysteli, vėl tarp kaktusų prie stačių uolų:
- reikėtų padaryti tokį klubą naktinio ėjimo. parką, - ir Zygį suėmė juokas. ir mane. - ir pasiūlyti idėją kiniečiams. padarytų viską iš plastiko.
jau juokiaus iki ašarų. ir tas kvatojo.
- iki kiekvienos žolytės padarytų. to bulai. kaip tikrą...
vedlė sustojo prie beveik stačios gelsvos uolos, ir palei išgriaužą ten ėjo siauras takiukas, kur viena ranka turėtum laikytis už kitos, išgriaužtos milijonų metų vandenų ir lietų škvalų, tornadų, ir uraganų,
  ir saulėsvėjo. ir aiškiai sekundę susimąstė, kur čia mus įdomiau vesti. vėl juokėmės. ooi naaktinis žygis!.. oi plastikinis kiniečių parkas!. oi disneeyylandas! plastikinės žolytės!. oichacha cha... mąsto kur sudėtingiau praeiti.! laumės keliais! -
pagalvojau gal dėl susižavėjimo gražiu aukštu Zygiu. taip vedžioja. vienakart atsigręžusištiesė piršukus lyg karalaitė duodama pabučiuoti pirštų galiukus. su malonumu ištiesiau ranką  ir su dar didesniu malonumu spustelėjau jos ranką. galvojau kad dabar ves kaip kokia deivė. deja. vedė prieky toliau.
priėjome kažkokią uolą, apšviestą lyg filmui „Jėzus ir apaštalai“. su gražiomis kvadratinėmis ir apvaliomis angomis, apšviestomis žvakutėmis. pati uola lyg siena balsvai gelsva kerpė ar voveruškos grybas, gražiai dengdama savo aptakia forma susiliejo su švelniu žvaigždžių nusėtu dangumi. daug ugnies švelniai spraginėjančios ir virpinčios gražiai „pajaukino“, darė uolą jaukia. būgno garsai užkimusios skandinavės rankuose susiliejo su dūmo kvapu.

iš šio vakaro Watsapo:
staiga gaunu žinutę. iš Elisabeth.:
Are you olready insaid?
op... užmiršau pasimatymą:
Elisabeth. sorry. I ' m in nature..

kaip čia iš tiesų parašyti, laužau laužau galvą, gal taip...

Elisabeth. sorry. I ' m in nature..
had photographed sunrises
pasijuokiu. negerai.:

šūdas. negalim gal taip tiesiai šviesiai, gal taip:

Elisabeth. sorry. I ' m in nature..
had photographed sunrises
lost  sense of time

kažką paleidi lyg paukštukas išskrenda iš rankos į laisvę. ir kad jau paleidai, lyg sužiedavai tą paukštį, įdomu kaip jam einasi toliau. kažkas panašaus su fotografija, piešiniu ar literatūra. iš tikro kūrinys jau gyvena savo gyvenimą.
jei tylėtų, būtų tokia nuostata nekalbėti - išliktų daugelis šeimų. nesugriūtų.
  nusigeriam ale tada ir abu žinom kad kalbam kvailystes.
o šiaip tylėti, nekalbėti, neįvardinti. „- oi koks gražus.. „ „-oi. koks niūrus“, - nuo tų plepalų ir griūna šeimos.

pasipūtus lyg ožka žandus išpūtus.
„och chirurgas! - skalperiu ūsus nusiskuto“ - senas pokštas iš medikų vasaros sąskrydžių. o sudomino juk.. trumpam.
amato žinovas, turintis kilnių idėjų, kurias sugeba įgyvendinti - aristokratas.
taigi, atidėjau atsiprašymo žinutę rytui. tuo lab, kad miegant uoloje, gan prastas ryšys. tik žvaigždžių begalės ir, po teisybei, nepaisant šimtaptocentinio nuotykio jausmo, gan kieta gulėti. paskui, parašius dar kelias eilutes ir, išsiuntus olos nuotrauką, - telefonas išsikrovė.
ryte nuėjau iki miestuko, pakeliui išsimaudęs, nuplaukęs iki žalio didelio plūduro ir atgal. valgiau restorane skanią gan žuvį su bulvytėmis ir daržovėmis. gėriau apelsinų spaustas sultis, pasigardinau rytą kava su pienu ir ledais, singl molt škotiško viskio tyliai už Škotijos laisvę, ir pasikrovus telefonui, parašiau Elisabeth:
Elisabeth, atsiprašau. atsiprašau. Buvau gerame paplūdimyje, maudžiausi, žaidžiau šachmatais, ir kiek buvau pametęs laiko jausmą. jaučiuosi nepatogiai. Gal galime susitikti ryt vakarop? buvo tikrai šaunu su tavim kalbėtis. ir labai būtų smalsu pasidaryti nugaros masažą. Žinoma, jei gali atleisti dėl mano kvailo išsiblaškymo.

žaisdamas šachmatais ir gražiai joje išsidėsčius figūroms, kaip žinia juodoms ir baltoms, pagalvojau, - o gal esmė pusiausvyroje? Gal šachmatai sugalvoti ar sukurti norint išlaikyti tobulą pusiausvyrą. Jei įsivaizduotume šachmatų lentą pakabintą už keturių (ar trijų) virvučių už kraštų, ir žinant svorį figūrų - tarkim bokštas daugiau nei arklys, rikis dar kiek lengvelesnis nei arklys, pėstininkai dar lengvesni. Karalius ir Karalienė vienodai sunkiausi. Ir reik ia žaisti taip, kad lenta būtų horizantolioje padėtyje? Žinoma, partijos pradžioje ir gale tai sunkiau padaryti. Manau jau buvo tokių estetiškai gražių sužaidimų. Nes, matyt, žaidžiu šachmatais ir dėl estetinio jausmo.
Kuo geresnė lygsvara ant šachmatų lentos - tuo ji man gražesnė ta partija. Tuo smagiau ją žaisti.
2021-01-13 00:49
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 4 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2021-01-13 22:36
Damastas
Pradžioje buvo gero vaibo, net užsimerkiau į klaikią gramatiką. Bet maždaug ties uolom vėl atsimerkiau, kažkas ten ėmė veltis, dingo nerūpestingo lengvumo pojūtis, nors buvo bandomas vis dar išlaikyti. Paskui jau kažkoks padrikas blaškymasis, tarsi dar neparūkęs apsimetinėtum, kad jau apsipūtei.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą