Rašyk
Eilės (78093)
Fantastika (2304)
Esė (1552)
Proza (10908)
Vaikams (2712)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (369)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 23 (1)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Nobodu. Galvoju, kaip paįvairinti gyvenimą – ai,  nuvažiuosiu į Islandiją. Su kuo? Nenoriu su niekuo – pavargau. Lieka - kompiuteris.

Aš ir DELL‘as Islandijoj.
Pirma diena.
Trijų valandų skirtumas - vakaras tapo nesibaigiantis, todėl ‚kuriu‘.
Keli žodžiai apie pasiruošimą. Iškilo tokio dydžio miežis, jog atrodė kaip antra galva.  Plius išsidrėbiau darbo rūkykloj -  užliuvau už bordiūro. Vieną koją nikstelėjau per kelį, kita per kulkšnį – vaikščiojau kelias dienas apsilipdžiusi įtvarais. Klibinkščiuodama, su drauge nusiaubiau kelias sporto ir turizmo parduotuves. Ir ... tada – peršalau. Atėjau į vaistinę, sakau: moterys -  asmeninė katastrofa, gelbėkit, trečiadienį išskrendu – darykit ką nors. Man sukomplektavo  vitamininį rinkinį – OHOHO - pastatė ant kojų. O gyvenime visiška betvarkė –  išsikrausčiau sodan. V I E N A.
Jei kas mane būtų matęs: apsimuturiavus, nosyje vatos tamponai, kad neknistų varvėdama, pati suodina, kaip kaminkrėtys, nes pirmą kart kūriau židinį, įtvarai užtempti vibramais, nes  reikia pranešiot, pikta kaip šeškas – дикий ужас!
Skambinėjau visiems, skundžiausi, kol galų gale supratau, jog nesu Visatos centras. Antras nusivylimas aplankė kėlionės išvakarėse – pasirodo dar ir trizna – net paprašiau draugės nuvežt į oro uostą, nes baisu. Ryte būsena atsistatė į „kaipvisada“ –> išsivyniosim, kas bebūtų.
Sulipom į lėktuvą – vadas  pranešinėjo, kad  absoliučiai užpildytas ir t. t. Eilėj trys kėdės, mano vidurinė – šalia plumptelėjo lietuvis emigrantas. Viskas su juo būtų gerai, jei ne „vakarykščio“ kvapas, plius itin bendraujantis – pradėjo rodyt vaikų, žmonos nuotraukas. Na, galvoju, jei taip 4, 5h – cenzūruotinas žodis. BET. Lėktuve liko viena laisva vieta, ir kaip jūs manot kur? Šalia! Persėdau prie lango, isikišau ausines, užsimerkiau ir baigėsi bendravimai. O publika lėktuve įvairi: vieni dirbt, kiti vaikų lankyt, dalis „bliatj/koroče“ vaikinų, labai daug rusų, norvegai. Šiaip buvau nustebus – plepant dar laukimo salėj su keliais lietuviais – klausia, „ O iš kur jūs? Iš Vilniaus? Aaaaaa... “ Ir tas aaaaa toks, lyg žiūrint į dangų –atseit, pasisekė nerealiai. Keista, anksčiau to nepastebėdavau.
Į turbulencinę zoną pakliuvom, aišku, kai tik atnešė mano užsakytą sklidiną karštos kavos puodelį ir ausinėse, vietoj taip tinkančio šiam reikalui sunkaus roko, suskambo Ditkovskio „Mylejau tave, tau nežinanat“. Galvoju, jei pakratys dar dešimt minučių, įtariu, nesužinosiu.
O šiaip viskas vyko minutė į minutę – jokių trikdžių. Pasiėmus bagažą, žygiuoju link išejimo, ieškodama kontrolės punkto – matau praėjime islandų pareigūną. Jis, sustabdęs vieną lietuvį, prašo dokumentų. “Are You really tourist? ”- klausia. Na, taip, toks Pravieniškių turistas, sakyčiau. Aš, žinoma, raidės žmogus – prilipau prie jų ir stoviu išsižiojus, laukiu, kol mane tikrins. Islandas pakėlė akis ir rodo ranka – čiuožk pro duris – suprask, “Welcome to Iceland, face has been approved. ”
Prieinu prie desko, ieškodama autobuso į viešbutį. Sėdi simpatiškas vaikinas.  „Would You be so kind to help me? - klausiu - jis padeda. Aš „Thank You very much, indeed“ ir t. t, ir pan. Užpildau anketą, jis pažiūri į pavardę ir sako – „O lietuviškai ne paprasčiau būtų? ”
Mus, kaip žąsiukus, surenka vairuotojas ir veda link mašinos. Išėjom pro duris, kaip pūstelėjo vėjas, japonas buvo su skėčiu – iškart užsilenkė į priešingą pusę – eina žmogus lazdutę laikydamas. Vėjo stiprumo negali įvertint, nes nėra medžių – tundra, viržiai ir lava. Toooks peizažas, kol pasiekėm Reykjaviką - 50 km.
Vairuotojas turkas, gyvenantis Islandijoj 13 metų. Norvegas keleivis klausia – “ O kodėl turkams kilo noras keltis į Islandiją? ” Kai išgirdau atsakymą – būčiau nukritus nuo kėdės, jei ne saugos diržai – “Because of my Queen. ” Queen jis vadina savo žmoną ir jai per karšta Turkijoj! Mda. Ech, nesulaukiau savo “Queen”.
O dabar paburbėsiu. Viešbutis. Septynis metus esu dirbusi viešbuty, po to maliausi po pasaulį komandituotėse – turiu su kuo lygint. Nefotografuosiu ir nedėliosiu nuotraukų, kaip lietuviai šiurpina vaizdais iš Hurgados ir pan. – nėra taip blogai, bet keturias žvaigždes dalint per pusę galima ramiai.
Buvau alkana – tai nutariau islandiškų „Biedronkų“ neieškot, o nusileist į restoraną pavalgyt. Užsisakiau kažkodėl veganiškų patiekalų (labai skanių, beje), sėdžiu, kalbuosi telefonu su BITE, kodėl nėra interneto. Prieina  padavėjas ir sako - „Linkiu skaniai pavalgyt“. O, Lietuva, Tėvyne mūsų - vėl plepėjom ilgiausiai. Jis labai patarė nuvažiuot šŠaurės pašvaistės pažiūrėt.
Išėjau pasivaikščiot. Oras – lietus, vėjo gūsis, blykst trupam saulė, gūsis, pora sekundžių kaip iš kibiro, ir vėl nuo pradžių. Bet nieko, kulniuoju, iki centro dvidešimt minučių. Namai – netikiu savo akim – tokie, kaip Vilniaus Basanavičiaus gatvėj . Balta, pilka, ruda, kartais balta su mėlyna, linijos tiesios, jokio perkrovimo, gryn šiaurietiškas stilius. Norėjau paklaust, ar teisingai einu – nei vieno žmogaus. Pasiblaškius sužvejojau ponią, išeinančia iš baseino, kurių Reykjavike daug – po atviru dangum, vandenyno vanduo ir dar geizerinio prileidzia, kad butų šiltas. Parodė  kelią, radau, ko ieškojau – knygyną bei vaistinę. Knygyne pagaliau nusipirkau kelionių vadovą, o su vaistininke pasikalbėjom apie Lietuvos Nepriklausomybę ir tai buvo PIRMA sutikta tikra islandė. Parsivilkau namo – pats tinkamiausias žodis, nes ropojau pažeme iš nuovargio. Na, negulsi miegot šeštą vakaro – tai sėdžiu, rašau – padrikai, kažkaip nerišliai, bet..
2020-02-22 15:16
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 2 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2020-02-25 10:40
tomkompotas diletantas ir paprastieji gružliai
jaukus gabaliukas. stilius liuks. siužetas be aštresnių kampų. mano skoniui maždaug 4+
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2020-02-23 11:25
Nuar
Kelionių įspūdžių aprašymas taip pat gali tapti atskiru kūriniu, kas jau yra ne kartą įrodyta nuo Č.Darvino laikų. Būtų įdomu išvysti tęsinį, kadangi neslepiamas kasdieniškas, bet ne išeiginis,  moteriškumas suteikia daugybę pikantiškų detalių šiam kūriniui.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Blogas komentaras Rodyti?
2020-02-23 10:30
Loke1
Tik kad čia ne blog'as
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą