Rašyk
Eilės (78157)
Fantastika (2307)
Esė (1554)
Proza (10911)
Vaikams (2714)
Slam (73)
English (1198)
Po polsku (370)
Vartotojams
Jūs esate: svečias
Dabar naršo: 15 (1)
Paieška:
Vardas:
Slaptažodis:
Prisiminti

Facebook Twitter







Gyvenimas yra žaidimas. Elementarus žaidimas. Ir tu pats pasirenki kaip jį žaisi. Ar kiekvieną rytą prabudęs, mesi kauliukus ir nuspręsi kaip šitą diena atrodys? Ar strategiškai apgalvosi kiekvieną ėjimą ir gyvensi pagal aiškiai apibrėžtą planą? Hm.. tavo sprendimas.
Pati turbūt liūdniausia šito žaidimo dalis yra ta, kad čia nėra laimėtojų. Niekas tavęs nepasveikins, neįteiks taurės ir neparašys apie tave laikraštyje su antrašte   „Laimėjo gyvenimą“
Vis daugiau žmonių mėgsta naudoti šitą frazę apibrėžti sėkmei. Nei velnio, nieks nėra laimėjęs gyvenimo ir niekas jo niekada nelaimės. Mūsų galvose „Gyvenimo“ žaidimas yra skirtingas. Kiekvienas žaidžiame skirtinguose lygiuose, su skirtingais kitais žaidėjais ir džiaugiamės skirtingais žaidimo elementais. Mano kolega yra pasakęs, kad jei gyvenimas būtų žaidimas jis norėtų susikurti kitą profilį ir pradėti iš naujo. Well done, gal ir geras noras.
Žinoma taip pat gali išvis iškristi iš žaidimo ir leisti, kad tave į pražūtį nusineštų kiti žaidėjai ir jų akyse galėtum užimti tokį vaidmenį kaip vaikas spektaklyje vaidinantis žolę arba medį. Maždaug vaidmuo toks - tu čia esi, bet jei tavęs nebūtų vargu ar labai tavęs pasigestų. Arba kitas kelias, gali tiesiog išeit iš žaidimo ir leisti tavo žemiškos būties kolegoms tave palaidoti.
Žinoma pasitraukti iš žaidimo pats geriausias kelias. Galbūt ne kiek geriausias kiek stipriai lengviausias.
Kažkada žiūrėjau trumpą reportažą apie benamį, kuris su tušinuku kuria įspūdingo grožio paveikslus (na tikiuos dar kuria) ir jis pasakė vieną labai taiklią frazę:
- Numirt kiekvienas durnius gali, bet tu pabandyk išgyventi.
Ir net nežinau kas galėtų labiau skatinti dar vest save į priekį nei šitą frazė ištarta žmogaus, kurio gyvenimo istorija turbūt yra stipriai labiau duobėta nei kiekvieno iš mūsų.
Kad save vesti į priekį, nereikia matyti šviesos tunelio gale, kažkokio didelio tikslo ar svajonės žybsinčios kažkur toli ant kalno (atsiprašau jei įžeidžiau tuos, kurie save rytais motyvuoja motyvaciniais vaizdo įrašas YouTube). Kad turėtum valios noro ir jėgų eit į priekį tau tereikia susikurti tokią dabartį, kurioje norėtum žaisti šitą žaidimą. Kur eidamas miegoti norėtum kuo greičiau atsikelti nes žinai jog rytoj nori pakartoti praėjusią dieną.
Ir kad susikurti tą minėtą šiandieną tereikia savęs paklausti vieno klausimo:
- Jei gyvenimas žaidimas, dėl ko aš jį žaidžiu?
2019-02-05 22:20
Į mėgstamiausius įsidėjo
Šią informaciją mato tik svetainės rėmėjai. Plačiau...
 
Norint komentuoti, reikia prisijungti
Įvertinimas:
Balsų: 1 Kas ir kaip?
 
Blogas komentaras Rodyti?
2019-02-06 09:28
Žilis van Gogas
Gyvenimo žaidimo analizė, gal tai esė?Atsakėt: dėl ko žaidžiu?
Neaišku.
Įvertinkite komentarą:
Geras Blogas
Visuose


Čia gyvena krepšinis

Lietuva ir apie Lietuvą